Panický strach z nočných motýľov

Príspevok v téme: Panický strach z nočných motýľov
STRACH

mám 21 rokov, ale mám panický strach z nočných motýľov. vždy, ked niekde nejakého vidím, tak sa celá rozstrasiem od strachu, že ku mne priletí, že si na mňa sadne alebo že sa ma dokonca dotkne. Keď ich vidím v noci v kúpelni a nemá ich kto doma odohnať, tak sa normálne rozplačem, lebo sa "nemôžem" osprchovať. Raz, keď som vyšla von z vane, jeden pri mne preletel a čuchol sa o mňa. Som sa rozplakala od strachu a znovu som šla pod sprchu. Viem, že to nie je normálne, každý ma má za blázna, ale ja neviem čo s tým mám robiť... proste mám strach, ani neviem prečo...

anonym26

Hľadáš pomoc na nesprávnom mieste . Ale podstatné je že ju hľadáš , aj keď dosť neskoro . Daj na rady, takmer všetci ti tu píšu aby si išla za psychológom -minimálne . I keď fóbie sú na všeličo , treba ich riešiť . A hlavne tie panické !

Martin49

Neviem vám poradiť z tých pá riadkov čo ste tu napísala . Tiež by som navrhoval návštevu psychológa a riešenie problému komplexne . Domnievam sa že tu nepôjde ´´len´´ o fóbiu .

Barborka31

Hlavu hore , to že sa niečoho bojíte neznamená že ste blázon . Ale na druhej strane nie je správne riešiť veci sama a takto dlho ich odkladať . Chodte za psychológom , tu veľkú podporu a rozumné riešenia nenájdete .

Skejťák

´´Dosť skoro´´ si to začala riešiť . Máš 21 a píšeš tu na fórum . Tak v prvom rade si to mala začať riešiť už omnoho skorej a po druhé nepíš tu na fórum ako sa bojíš ale choď za psychológom . Myslíš že ti tu niekto pomôže ? V tomto asi ťažko .

Bibiana24

Viem že sa fóbie liečia systematickou desenzibilizáciou , ale neviem či sa tým dá liečiť aj panická fóbia . Tiež je dobré naučiť sa relaxačné techniky . . Pokús si ich spájať s niečím príjemným . AK to nebude fungovať tak ako viacerí tu píšu , treba vyhľadať odborníka .