Panarícium

kjiolkkj

Dobry den . Rozhodne treba navstivit chirurga ja som sa bal navstivit chirurga a teraz to mam za sebou. Pichol mi injekciu a nic som necitil len ta injekcia trosku bolela a nic ine

GinkoPro

Mne pomohol soľný kúpel a tinktúra Švédske bylinky, ktorú dostanete v každej lekárni. Po ostrihaní nechtov sa mi na prostredníku objavil bolestivý zápal. Odmočil som ho asi 5 min. v koncentrovanom roztoku kuchynskej soli, potom som navlhčil trochu vaty v tinktúre Švédske bylinky a upevnil som navlhčenú vatu pomocou leukoplastu na boľavý prostredník. Do 12 hodín bolo po bolesti...

Ivka 1

V lekarni si kup krem s propolisom alebo
propolisovu tinkturu, pripadne ak maju
v drogerii aj zubnu pastu s obsahom propolisu. Je to mozno smiesne pouzivat
zubnu pastu na palec ale ak nezozenies ine aj to pomaha. Dobre by bolo vymacat to aj v repiku ak to nemas zahnisane.
A ak by nemali nic z toho co som Ti poradila, pytaj si mast s obsahom antibiotik.Pripadne napis co si si zobral z domu ake lieky atd.

bolestive

mam problem musim pracovat a mam prst na ruke cely opuchnuty ako sa toho zbavym co najskor?? stalo sa mi to ked som si strihal necht a kusa ostalo thak som to odtrhol auuuuuuuuuuuu pomoooc som v zahranici a nemam cas na lekara a ani volno nebudem mat ako sa toho zbavim?

kolo

Vcera mi prvy krat strhavali necht na palci. Bol som tam 1. krat. Doktor povedal ze sa na to iba pozrie. Lahol som si a v tom momente mi vopchal dačo pod necht. (ani najvacsiemu nepriatelovi to neprajem) Nadvihol, preklopil do boku a vytrhol. Potom povedal ze mi da injekciu, ze to uz nebudem citit a odrezal zive maso. Po tom vsetkom mi povedal ze som to mal skarede a aspon sa uz nebudem trapit. Nastvalo ma ale to ze doktor ktory ma za nim poslal videl ako jedine riesenie plastiku nechtoveho lozka (ale on na to nemal podmienky). Dufam ze mi ale tento zakrok pomoze.
A neviete mi povedat ci budem schopny za mesiac obut poltopanky?

operacka

Panarícium je zápal nechtového lôžka, vyskytuje sa pri zarastaní okraja nechta do okolitého tkaniva a preto naň nepomôžu žiadne odvary z bylín ani iné domáce recepty. Prst treba ošetriť chirurgicky. V lokálnej anestéze strhnú len tú časť nechta ktorú je potrebné, nikdy nie celý necht. Prevencia je správne strihanie nechtov na nohe dorovna, na ruke dookrúhla, čistými nožničkami.

jooj

no tak ja som mala na pravej nohe ten prst co je vedla velkeho a dostal sa mi tam necht najprv som nevedela co robit potom mi ucitelka poradila aby som si davala skorocelovi listok ja som si to dovala pomohlo mi to trocu no a potom som si tam davala rozne veci a nic mi nepomohlo rozsirilo sa mi to aj na druhu stranu tak som sla na chirurgiu oni mi povedala ze tam kde mam to lozisko hnisu tak si tam mam zastrihnut do nechtu a ked mi to nepomoze tak mam prist o tyzden a oni mi budu tahat necht ja som si to hned v ten vecer zastrihkla do nechtu a o tri dni som mala prst vylieceny ale naskytol sa tu este jeden problem o do teraz sa s nim trapim nakazil sa mi od toho maleho aj velky prst neviem uz co s tym davam si tam aj laliove listy pomaha mi to ale nie velmi moja kamaratka mala tiez taky isty problem poradila mi visnovskeho olejobalzam ale to som este neskusala no podla mna mi to velmi nepomoze ked to ani jej nepomohlo lebo musela ist s tym na chirurgiu tahat necht pomozte mi prosim.

immog

Moja skúsenosť:Rozpustite veľké množstvo kuchynskej soli -asi pól šálky- a dolejte do vrchu vlažnou až studenou vodou. V tejto slanej vode si prst močte véľmi dlho a keď sa bude niekedy zdať, že by ste to dokázali, na povrchu kože, pod ktorým sa vám zdá že je hnisavé ložisko, sa porežte sterilnou žiletkou, ale nie moc hlboko a predtym poriadne vydenzifikovat kozu! a potom mozete vytlačať hnis. Troška to bolí a platí to asi len v začiatočnom štádiu- keď to nie je ešte také pokročilé. Ale nie je to ani také hrozné ako to vyznieva a mne to naozaj pomohlo.Potom som si to naďalej močieval v tej šálke slanej vody.