Migrena-alternativna liecba

Príspevok v téme: Migrena-alternativna liecba
naturea

Ahojte, kazdy kto ma migrenu, mi da urcite za pravdu, ze to je ochorenie velmi obmedzujuce a vzdy pride nevhod. Od neurologa mam predpisany liek Maxalt...avsak keby som si ho mala dat vzdy, ked mam migrenu, tak mam balenie minute za 2 tyzdne. Ide o to, ze ta bolest hlavy, ktoru mam, je nie vzdy migrena. Raz to je typicka migrena s jednostrannou bolestou hlavy, pulzaciami, bolestou v spanku, za okom a v sanke...inokedy je to zase obojstranna bolest hlavy, ktora zacina v zahlavi a postupne sa siri za usi, oci a na celo. Oba stavy sprevadza nauzea, obcas zvracanie. Studujem narocnu skolu, kde nie je moznost sa ulievat, musim sa ucit aj pocas semestra, a ked pride bolest hlavy, tak sa ucit jednoducho neda, nema to ziadnu efektivnost.

A tak sa chcem spytat, ci poznate aj nejake ine opatrenia, ako predchadzat tymto bolestiam, lebo take opatrenia ako pravidelny rezim, dostatok tekutin, pravidelna strava, atd poznam. Skor mi ide o nejake byliny, rastliny, korenia, cviky a ine zvlastne sposoby.. Dakujem:)

Lumik

no s vodou som to skusal vela krat a u mna situaciu skor zhorsi ( niekedy vyslovene vyvola ), co sa coca coly tyka tak som povodne myslel, ze to bude tym kofeinom v nej, tak som skusal aj kavu, ale nezabrala ( ani s cukrom ani bez ), takze mozno to bude ta kyselina fosforecna :))), kazdopadne neviem ci to pomoze este niekomu ale mne zatial vecsinou chvalabohu zaberie.

RNG

Coca cola da rychle cukry, ale aj kofein a kyselinu fosforecnu, tj v konecnom dosledku dehydratuje, lebo je mocopudna.
Odporucam pre to cistu vodu, nie sladene a bublinate napoje.
Hydratacia je odvodena od slova hydro=voda, nie od coca cola, vsakze.

kristy

DObrý deň, mám 17 rokov bolesti pravej časti hlavy mám už dva týždne lekár mi povedal,ze je to migréna predpísal i novalgin na bolesť a magnézium.Učinky sú minimálne a neviem čo mám robiť alebo nerobiť aby som sa cítila lepšie. V takto krátkom čase ani neviem identifikovať čo mi to spúšťa,keď ma to viacmenej bolí bez prestávok. Noci mám prebnedé,kôli bolesti nespím... A to,že aký nápor je to na psychyku hovoriť nejdem.Migrénisti to iste poznáte..Môžte mi niekto z Vás skúsenejších poradiť? Vopred Vám ďakujem a želám Vám aby ste sa cítili lepšie :) !

- mira

No a určite to nepreháňaj s pitím nápojov. Dôležité je aj vylúčiť sladkosti a chemické látky, aromatické a povzbudzujúce.

watermelon

Zmena stravy pomôže. Vynechať živočíšne výrobky, hrsť čo najviac surového ovozelu, zelené listové šaláty. Čerstvý pomarancovy džús, citronova šťava