Neznesiteľná menštruácia:teploty,kŕče-proste horor!

Príspevok v téme: Neznesiteľná menštruácia:teploty,kŕče-proste horor!
kukla

Ahojte.Mám 18 rokov a problém.Viem,že to ma asi veľa žien/dievčat,ale už to je fakt neznesiteľné.Od prvej menštruácie je to strašné.Mávam hrozne bolesti,kŕče,teploty dokonca sa i stále vyhodí herpes(momentálne ho mám rovno v strede pery,vyzerám ako kačkaa:():/do školy prvé dva dni nemožem vobe isť,lebo sa tám zvýjam v krčoch:/už fakt neviem čo robiť,je to strašne:(prosím poradťe čo by mi mohlo pomocť:(:(ďakujem.

macka26

ries to s gynekologom. mala som podobne problemy pred tym ako som brala hak, a teraz posledny rok, co som vysadila hak. zial niekolkorocne problemy boli sposobene endometriozou

ministrom

muc, aj ja si myslim, ze ludia by si mohli viac nastudovat o zakladnych veciach, hormonoch a podobne. Je smutne, ked to mnohi ani v 21. storoci nevedia...
Zeny, zistite si co-to o menstruacnom cykle a dovody, preco mate menzes bolesti.
Adamkrt, boli uz robene studie, ktorymi sa zistilo, ze sport NEMA vplyv na bolestivost/nebolestivost menstruacie. Je to len jeden z mytov. Samozrejme, vrcholove sportovkyne maju slaby alebo ziadny menzes, to vsak zavisi od toho, ze nemaju na sebe ani deko tuku a svoje telo bicuju do extremov...

maru1

muc

mas pravdu zrazeniny by NEMALI byt, ale BYVAJU!
Ja mavam pocas menzesu take zrazeniny, ze to tu ani nie je vhodne opisovat:(

kuk: "Bunky sliznice maternice zodpovedne za pravidelne mesacne krvacanie obsahuju enzym, ktory zabranuje zrazaniu krvi. Ak vyplavujete zrazeniny, znamena to, ze krvacaju aj ine bunky, nez tie, co maju. Aj to moze byt varovny signal ochorenia, ktory by ste mali konzultovat s gynekologom." odporuca MUDr. Sladicekova.

AdamKrt
Sport pred menzesom je super. Joga ma na to priamo aj cviky. Ale ked sa pokusim pohnut pocas prveho dna, padnem na zem, a skrutena od bolesti sa uz ani nepohnem. Stokrat som to skusala, ale sa to tym len zhorsuje. To je bolest, pri ktorej zblednem, zletim k zemi, zrutim sa do seba a cely svet prestane existovat.

Asi su tie bolesti casto ine a z roznych pricin, takze sa to nemusi dat pausalne vyriesit. Treba skusat. Mna napr. surova zelenina a ovocie nici(skusala som). Pred menzesom mozem len vyvar z polievky a tekutiny.(Nie kvoli prekysleniu alebo tak, skor to pomoze nejak crevam, neviem).

muc

maciocicka nastuduj si nieco o menstruacii a az potom pis. stagnacia krvi? a kde? zrazeniny? menstruacna krv sa nezraza!

maciocicka

Bolesti pri menzese sposobuje stagnacia krvi. urcite nas aj zrazeniny v mesntruacnej krvi. Tradicna cinska medicina ma na to bylinne zmesy. Pozri www.tcmclinic.sk a nakontaktuj sa. Naozaj zbytocne sa trapit...

AdamKrt

S tym aerobikom, ako tu bolo pisane, to moze fungovat. Niekde som cital, ze vraj pomaha to rozchodit. V style, ze ked sa telo hybe, lepsie sa prekrvuje a ma to vplyv aj na menstruaciu.

sweet_lolitta

Nie nepomylil :) cele telo vie byt zakyslene, preto krv sa ti dostava vsade- aj do pohl. organov. Pravdicko nehovori uplne z cesty- naozaj sa treba vyvarovat potravinam ktore stahuju este viac- slane veci, pecene veci v trube (pecivo vynechat), maso a ine zivocisne produkty. Nech si to skusi hociktora z vas- tyzden pred menzesom (najlepsie je nejest extremne stahujucu stravu vo vseobecnosti) nejest tieto potrainy.

ministrom

pravdicka, ale no, pises "trosku" nezmysly. Menstruacne bolesti mame "vdaka" prostaglandinom, u niektorych zien sa ich tvori viac. Tieto podporuju stahy maternice, ktore ked su caste, zabranuju cievam maternice, aby dostavali kyslik a preto pocitujeme bolesti. Tiez kazdy menzes prezivam v bolestiach, uz 15 rokov. Bolesti som nemala, ked som brala hak... Na zmiernenie bolesti by malo dobre ucinkovat kalcium. Neboj, nic nemas zakyslene a zahlienene. Niekto si asi pomylil zaludok s maternicou...

qwerka

Ahoj kukla,

mala som podobne problemy, zvijala som sa od bolesti, dopovala sa tabletkami, kazdych 10 minut som bola v sprche - pustala som na seba taku horucu vodu, ze som vysla z nej uplne cervena no ja som to necitila, plakala som od bolesti.
Ale... zacala som chodit na jogu, bolesti sa stratili, klop klop...Ani neviem o tom, ze mam menstruaciu.