Operácia šedeho zakalu

Príspevok v téme: Operácia šedeho zakalu
Sasa258

Ahojte mam 28 rokov šedy zákal, chcela by som isť na operáciu, lebo mi to robi problemy pri čitani (rozmazavaju sa mi písmenka) aj v šere vidim akoby cez jemnu hmlu. Mate niekto skusenosti s touto operáciou? Efekt po operácii je už do konca života? Alebo sa môže zakal vytvoriť znova? A ak mate niekto skusenosti s operáciou prosim napíšte mi ake to bolo pooperácii - bolesti alebo za ako dlho ste mohli normalne pozerať, koľko tre byť PN?... A ešte či je lepšie laserom alebo normalne operáčne. Ďakujem

RNG

Sedy zakal, catharact, je sposobeny zamorenim sosovky, povacsine sa jedna o bielkovinne zhluky. Dnes je uz mozne zastavit, dokonca obratit tuto tendenciu vo vacsine pripadov, na trhu je prostriedok, ktory uz davnejsie preskumal dr Babyzhayev(Babysajev), su to kvapky s obsahom 1 % formy aminokyseliny acetyl-l carnosinu, momentalne je to znacka Can-C na trhu od roznych dealerov.

Samozrejme aj pouzivanie roznych enzymov ustne pomoze,hlavne preventivne, lebo bielkovinne zhluky v tele sa tvoria prave pre nedostatok bielkovinnych(proteolytickych ) enzymov. Podobne moze pomoct doplnok extra jodu, ktory sa podiela nielen na tvoreni hormonov ale hlavne na tvorbe roznych cistiacich enzymov v tele(novsie poznatky, zatial neprijate organizovanou medicinou, ale dostatocne podlozene vyskumom a prikladom Japoncov).
Starsi snad tiez ucinny prostriedok , stoji za pouzitie, je vodny roztok MSM, co je univerzalne polarne rozpustidlo, schvalene aj ako potravinovy doplnok.
Tento roztok si moze kazdy pripravit aj sam, jedna sa o 10%MSM roztok vo vode alebo optickom izotonickom roztoku(.9% soli v destilovanej vode),( pouziva sa najma na navlhcenie kontaktnych sosoviek).
Operacia vyberie vlastnu sosovku a nahradi ju kuskom plastiku, co je nie celkom ekivivalentna nahrada. nasa vlastna sosovka totiz vie pomocou svalov zaostrovat na roznu vzdialenost a je to nase vlastne tkanivo, zatial co plasticka sosovka je fixna a cudzi material v tele, takze, po case to moze spoosobit problemy(usadeniny, odpudenie tela=rejekcia), hlavne ked sa jedna o cloveka, co ma dekady zivota pred sebou