Genetické vyšetrenie

Príspevok v téme: Genetické vyšetrenie
snažilka

S manželom sme objednaní na genetické vyšetrenie,
chceli by sme miminko, len sa nám nedarí, o mimi sme už aj prišli :((,tak sme sa rozhodli absolvovať rôzne vyšetrenia, prvé máme genetiku,

boli ste niekto na genetickom vyšetrení? ako to prebieha? môj lekár mi toho veľa nepovedal... kamoška hovorila, že si musím pripraviť genetický strom mojej a manželovej rodiny???

vďaka za odpovede :)

snažilka

tak sme boli na tom vyšetrení, a skutočne to trvá tak dlho - genetika do mesiaca, hematologia do 2, no nič moc... každopádne som si mohla pripraviť ten genetický strom (čiže počty ľudí od starých rodičov, z mojej a manželovej strany, moji rodičia sú obidvaja z viacerých detí a ked mi prišlo rozmýšľať, koľko ich vlastne bolo a koľko mal každý detí, uuffff, makačka normálne) a to ešte aj ich výraznejšie choroby.

smii

lebo tam nic dokopy nerobi, pyta sa stale to iste, uplne jednoduche otazky a tak povie sestricke, nech vezme krv. V cakarni nesedi nikto, maju objednanych ludi presne na minuty, cca 4 za hodinu. Proste pohoda, ziaden stres, radost zit v takej robote :-)) (asi kus zavidim)

snažilka

2 mesiace??? tak dlho????
myslela som, že to bude trvať kratšie,

smii: a prečo by si chcela byť lekárka genetička?

smii

nebude dlhsie ako 15-20 min a lekarka sa ta bude pytat na choroby (najme geneticke) s tvojej aj partnerovej strany po uroven starych rodicov. A tak vam obom vezmu krv a cakas 2 mesiace na vysledky, niekedy aj dlhsie (aspon v Prešove). Inak chcela by som byt lekarka geneticka, je to super praca ;-)