Neustála nádcha - pomoc

Príspevok v téme: Neustála nádcha - pomoc
blond86

Prosím vás, už asi mesiac mám stále nádchu. Tak týždeň som mala úplne silnú, kedy mi stále tiekol nos a potom to trošku prešlo, ale doteraz mám stále trikrát za deň upchatý nos a bez kvapiek sa nepohnem. Kamoška hovorí, že na kvapkách do nosa sa robí rýchlo závislosť, čo mám s tým teda robiť, s upchatým nosom som celá nervózna a inak odopchať nejde:(
Keď som vtedy bola chorá, tak som bola aj u lekára a dal mi Bioparox, či ako sa to volá, ten som si striekala predtým tiež ale týždeň.
Ocením všetky rady, ďakujem

anitka30

neviem ci by som na tvojom mieste bola schopna s istotou tvrdit, ze s imunitou problem nemam, evidentne aj toto je prejav slabej imunity, skus jest viac zeleniny ovocia a popri tom nejake lieky na imunitu :) a uvidis sama.

Kýčera

Carny, ono to naozaj vyzerá na sezonnú alergiu. Ak by to bola len nádcha, tak tá pominie s liekmi, či bez nich do týždňa. Takže tí, čo Ti radili, radili dobre. A lekár tiež. Mala by si navštíviť alergológa/imunológa, kt. Ti spraví testy, ale nebude Ti ich robiť teraz. Ono to môžu byť premnožené plesne, huby, ale aj obilniny, peľové zrnká drevín a krovín kvitnúcich v období, kedy máš problémy. Ak máš výtery z nosa v poriadku, tak sa teš do klubu alergikov a buď rada, že Ťa trápi len nádcha a len na jeseň. Odborník si s tým už poradí. Ty sa každý večer sprchuj, umývaj aj vlasy, sleduj sa, obmedz pobyt na čerstvom vzduchu a vyplachuj nos slanou vodou - Vincentka,... Cez deň si zvlhčuj nos sprejom z morskej vody/soli - lekáreň. Začalo sa kúriť, tak zvlhčuj aj vzduch v miestnosti, využívaj saunu, soľnú jaskyňu,...

Radoslava123

Nepresťahovala si sa náhodou nedávno, že už bývaš inde, napríklad na intráku? Poznám baby, ktoré pracovali v Klagenfurte, kde je celoročne úplné bezvetrie a aj 20-x za deň prehánky, nonstop vlhký vzduch a neustále mali nádchu kvôli alergii na plesne, až museli zanechať dobrú prácu a z toho mesta odísť. Nebývaš v blízkosti jazera? Nemáte v miestnostiach kde sa zdržiavaš, plesne, prípadne tapety, ktoré pre alergikov vždy predstavujú riziko, lebo plesne sa tvoria pod nimi a steny nemôžu dobre dýchať? Dosť bude problém nájsť dobrého alergológa, ktorý by ti dal do testu aspoň 20 druhov plesní. Prevažná väčšina slovenských alergológov ti viac, ako dva, tri druhy plesní do testu nedá a ak nezareaguješ na tie, ktoré si do testu dostala, odpália ťa slovami, že si zdravá a alergiu na plesne nemáš, hoci aj v skutočnosti máš, ale na plesne iné a nie tie, ktoré si dostala do testu. Každopádne plesne spôsobujú tieto nekonečne trvajúce silné a vodnaté nepríjemné nádchy u alergikov. A tiež herpesy na perách dosť často. Daj sa do poriadku a rieš to, najlepšie odchodom z nevhodného prostredia, ak je to možné. Navštív alergológa čo najskôr. Je síce pravda, že teraz mrzne a sneží, ale niektoré druhy plesní sa dokážu rozmnožovať aj pri nízkych, dokonca mínusových teplotách. Alergiu môžeš mať aj na bytové plesne. Je to celoročný problém.

Carny

Práve to Karo.li,ze s imunitou nemam problem. Cely rok som zdravá ako ryba,na jeseň ma lapne choroba,zostane mi nádcha a lekár mi da hned lieky na alergiu.

Som si istá,ze by mi pomohlo more,ale dostať sa k nemu nie je take ľahké...

Carny

Ahojte,chcela by som oživiť tuto tému. Mam presne tento problem. ORL doktor mi dal bez hlbšej analýzy lieky a sprej do nosa na alergickú nádchu. Nikdy som žiadnu alergiu nemala a nemam. Je to pozostatok choroby a potrebujem sa z toho dostať. Dakujem vopred za rady.