Operovať či neoperovať šedy zakal?

Príspevok v téme: Operovať či neoperovať šedy zakal?
Dada252

Neviem či mam isť na operáciu šedého zakalu. Očný chirurg mi vravel že ak chcem môžem isť alebo možem počkať kym sa to zhorši, lebo zhoršovať sa to bude vravel. Len sa bojim ako budem vidieť po operácii, teraz ak si dam okuliare je to v pohode, vidim iba akoby cez jemnu hmlu nie je to take zle, A vravel že budem vidieť do dialky ale na blýzko bude,m potrebovať aj tak okuliare. Myslite že budem vidieť na blýzko horšie ako teraz ? ASlebo prinajhoršom budem vidie na blýzko rovnako a zlepši sa mi videnie iba do diaľky? No a celý život si budem musieť davať pozor na dvihanie ťažkych veci :-(

Andrea744

Dobrý deň, taktiež mi doktor povedal, že mám pouvažovať nad operáciou šedého zákalu. Viete mi niekto poskytnúť nejaké pre a proti prípadne niekto kto už absolvoval jeho skúsenosti ? zvažujem aj kde by som podstúpila operáciu, dobré referencie som našla na www.iclinic.sk máte prosím s touto klinikou niekto skúsenosti ? prípadne doporučte mi už overené. Budem vďačná za každú odpoveď.

Andrea744

Dobrý deň, taktiež mi doktor povedal, že mám pouvažovať nad operáciou šedého zákalu. Viete mi niekto poskytnúť nejaké pre a proti prípadne niekto kto už absolvoval jeho skúsenosti ? zvažujem aj kde by som podstúpila operáciu, dobré referencie som našla na iclinic.sk máte prosím s touto klinikou niekto skúsenosti ? prípadne doporučte mi už overené. Budem vďačná za každú odpoveď.

Samy737

Tak ja osobne som za operáciu všemi deseti. Toto som našla o operácii na stránkach najlepšie slovenského očného centra xcelens.sk : Operácia šedého zákalu prebieha tak, že sa zakalená vnútroočná šošovka odstraní a nahradí sa umelou. Pomocou najmodernejších prístrojov sa šošovka rozdelí na malé kúsky a odsaje. Potom sa do oka implantuje nová, umelá šošovka. Veľkou výhodou tejto operácie je minimálny rez, ktorý sa veľmi rýchlo hojí a sú eliminované pooperačné komplikácie. No a ešte o zraku po operácii - Zrak sa po operácii obnovuje veľmi rýchlo. Zmenu pacient zaznamenáva už deň po operácii, zrak sa potom maximálne vyjasní do pár ďalších dní. Nepríde mi to nejak drastické práve naopak :)

Darina Jancova

Jedinou možnou liečbou šedého zákalu je operácia, ktorá je v dnešnej dobe už bežná a nehrozia pri nej žiadne komplikácie vyliec.sk

Dene

Ahojte.My sme,sa dnes po 6r dozvedeli.na ocnom ze moja dcerka ma zakalenie sosovky a tzv.tupozrakost. Sme v soku, sledovani,doktorka malo zhovorciva dg nam povedala pred dcerkou absolut.neprefosionalne :-:-('Vobec netusime ako dalej hladame riesenia.Vraj vrodena vada.

Marianna1

Odpoved pre " pumag" Bola som.operovana v sukomnej klinike ocnej mikrochirurgie Veni Vidi na Prievozskej ul.4 v Bratislave. Operoval ma MUDr.Potocky, som maximalne spokojna s vysledkom aj priebehom operacie, odporucam Vam tuto kliniku. Za jedno oko sa plati 50 Eur za vyber lekara.

Marianna1

Po dokladnom vysetreni oci, netreba cakat s operaciou siveho zakalu. Operovali ma v sukromnej klinike Veni Vidi v Bratislave, s vysledkom operacie som maximalne spokojna. Vidim vyborne, na citanie potrebujem okuliare, do dialky vidim vynikajuco. Pred operaciou mi vsetko zastierala hmla. Operacia je bezbolestna, cely zakrok netrva dlhsie ako 10 - 15 min. Operovali mi obidve oci. Po operacii sa stal svet pre mna krajsim, plny sytych nadhernych farieb. Odporucam necakat a dat si oci operovat.

Lubos64

Inak vsimli ste si ze nejako posledné roky zacali operaciu sedeho zakalu preplacat poistovne? Napr. veni-vidi.sk

Moja znama mala moznost si dat operovat sedy zakal v statnej nemocnici v ruzomberku a my sme nasli na internete ze to uz ponuka teraz mnozstvo sukromnych klinik s kvalitnejsim personalom aj pristupom ako v statnej.