Mám depresie a neviem sa ich zbaviť...

Príspevok v téme: Mám depresie a neviem sa ich zbaviť...
Nikuska.zak

Lekár mi nepomáha. tabletky brať nechcem. cítim sa hrozne. neviem co mam robit. trapim sa nad spomienkami a placem. su to malickosti ale aj tak ma trapia. chcela by som byt konecne vyrovnana. a naucit sa milovat samu seba. naucit sa zit tak akoja chcem... mávam ustkostlive stavy a to mám len 18. Mám pocit že som uplne sama. neviem co mam robit. neviete mi poradit ako sa sama z toho vyhrabem?

modin

Antidepresíva bez predpisu - calmtonus.com Účinek se dostavil už po několika málo dnech - lepší nálada, chuť do života, klidnější spánek a usínání. Určitě pomůže v těžším období na blbou náladu a mírné deprese.

Tomas12345

Kocur2 :

Prečo by absolutne stastie existovat nemohlo ? Clovek ktorý si svoje stastie orientuje do viery v posmrtný život, v Boha, a v do koníčkov môže byť a aj bude absolutne stastný, pretože vieru a koníčky mu nemá nikto počas života ako vziať.

Ak by si dotycny svoje stastie orientoval do materiálnych hodnot a iných prioríť ktoré su nestále, vtedy by sa nedalo hovorit o absolutnom stasti lebo nestále veci sú jeden den tu a druhí den sú už preč. Toto ale neplatí o hore uvedených stálych veciach.

ahjaj

Keď máš viac ako 18, posledný polrok si nemala tetovanie a pod., a neberieš teraz žiadne lieky, vážiš viac ako 50 kíl, choď do nemocnice na transfúzne oddelenie, že sa chceš stať darcom krvi a tam Ti už povedia čo a ako.
Proste sa prestaň ľutovať a sústreď sa na iných ľudí, či náhodou niekto nepotrebuje pomoc, či nemôžeš spríjemniť život niekomu inému. Napr. doma tým, že dáš vianočné obrusy, ak ešte nemáte. Ozaj, vianočné darčeky pre svojích blízkych už máš?

Kocur2

No prosim vas. Tak v dnesnej dobe je moderne byt neustale stasny a excitovany. Je to take spolocenske pravidlo a kto sa mu vymyka, ten je depresivny a mal by sa liecit. Pri tom mat na hovno naladu povedzme aj niekolko mesiacov je uplne normalne. Zvlast ked tvoj zivot stoji za hov.... Kaslite na tie clanky ktore vam tvrdia ze ak mate 2 tyzdne na prd naladu, ze okamzite mate ist na psychiatriu kde vam predpisu xanaxik alebo iny benzodiazepin. Je jedno ako sa to vola. Podstatne je, s akou farmaceutickou firmou ma vas lekar uzavretu lukrativnu dohodu. No to ze vam lekar zabudne povedat, ze ten liek uz budete brat do smrti lebo je extremne navykovy ale jeho efekt sa od placeba odlysuje iba symbolicky, je uz len nepodstatny detail.

Bolo by vhodne si uvedomit, ze napriek tomu ze zijeme v 21. storoci, stale sme iba opice ktore medzi sebou bojuju o svoje stastie a kusok miesta na vyslni. A nie je to len o medziludskych vstahoch. Je to kazdodenny boj o strechu nad hlavou, jedlo, volny cas a par malickosti ktore nam urobia radost. Tento svet nie je o dobrych pocitoch ale o kazdodennom preziti. Ostatne je iba iluzia. Niektori to volaju aj Matrix ale ja by som bol v tychto veciach opatrny.

Absolutne a trvale stastie neexistuje. Mozes za svoj zivot zazit iba niekolko malo velmi kratkych zableskov stastia ktore sa ale rozplynu ako slza v mori. A vsetko co je medzi tymito okamihmi stastia je len boj o prezitie. Tak sa s tym zmier.

Zuzka8

To je pravda, že na ťažkú chvíľu pomáha aktivita, aj keď možno niekedy iba pozametať. A prechádzka tiež. :)
Vie to vyliećiť, alebo znížiť stav.

jedulka

na depresi je nejlepší si najít nějakou činnost.Je jedno jakou,musí splňovat jen jednu funkci a to bavit Vás.Nastartovat se na krátko, nechte zrovna u toho lékaře.Když říkám na krátko, myslím tak na 2-3 měsíce,vyhrabete se z nejhoršího a šup do nějaké činnosti.A je po depresi.Proti depresi se špatně staví a to úplně z jednoduchého důvodu.Je to nemoc vaší vůle.Tak se musí trošku oklamat.Nastartovat a hledat něco co zabaví.A je po depresi. Nejlépe vám pomůže hudba a příroda.Tyhle věci umí čarovat.Že né, jen to zkuste!

jedulka

... na co jsou vám dobré takovéhle sebe analýzy? A co sny? Nějaká přání v životě? Nic? Kdo vám nakukal, že život nebolí? Bolí a jak.Život je cesta, je zapotřebí se posbírat a jít dál.Ale vy stojíte na místě.Mimochodem to vám jde velmi dobře.

RNG

Dnesne lieky su patentovane, tj umele chemikalie a neviem, akou logikou ti mozu nahradit napr prirodne chybajuce neurotransmitery, ked su to latky celkom ine a pre telo uplne cudzie.
Takze aj ked niekomu cez nejaky mechanizmus predsa len pomozu, predstavuju pre telo skodlive zamorenie a mnoho ludi nakoniec na ne doplati.
Inac co ti nepomoze pomerne velmi rychlo, to ti asi nepomoze ani ked to pouzivas dlho, najma ked ta latka ma skodlive postranne ucinky a ked je pre telo cudzia a zamorujuca.
A ked ti nieco v tele chyba systematicky, tak to musis nahradzovat/doplnat cely zivot a v tom pripade hladas co najmenej skodlive alebo uplne neskodne prostriedky ako su napr potravinove doplnky. Len si treba vybrat spravny doplnok a spravne davky, tj nie hocico a hocijak.

happpi

roky treba ich brat aby si sa z depresii dostala a niekedy lieky nemusia sadnut treba ich vymenit.podla mna ziadna psychologicka terapia pri depressi na zmysel vylucne lieky ti mozu v mozgu nahradit latky ktoruch mas malo.lebo chemiu ziadna psychoterapia nevylieci je to zbytocne.ste zbytocny psychologovia.

wolfire

Chcem sa poďakovať užívateľovi dexter za jeho príspevky. Nechcem sa nikoho dotknúť, možno je to smutný fakt, ale som vďačný aspoň za neho... Príde mi ako jediný naozaj inteligentný, nezaujatý človek s racionálnym rozhľadom a akým takým vzdelaním k danej téme, ktorý netrepe len aby niečo vytrepal a ukázal sa. Naozaj príspevky, ktoré prinášajú reálnu praktickú pomoc. Vďaka dexter.