Estrogén a progesterón

Príspevok v téme: Estrogén a progesterón
Mortomela

Zdravím!
Chcela by som vedieť Váš názor na stav známy ako „estrogénová dominancia“..čím by som vedela eliminovať niektoré príznaky ako zvýšený objem telesného tuku (obzvlášť okolo bokov, stehien a brucha,zvýšený výskyt ochlpenia na tvári, únava,náladovosť...Dá sa to upraviť syntetickými hormónmy alebo potravinami?...Ja som si vždy myslela že veľa estrogénu v ženskom tele nie je na škodu...A ešte by som sa chcela spýtať ..či existujú nejaké lieky(hormónyalebo potraviny,ktoré by vedeli napr.upraviť pleť, poprípade dodať na ženskosti :D-prsia.......Ďakujem za názor :)

RNG

V skartke na hormony upravujuce soplnku:
Chrysin, DIM a I3C znizuju estrogenicku cinnost, resveratrol blokuje estrogenove receptory. Toto sa pouziva najma proti rakovinam sposobenymi prebytocnym estrogenom

Na zvysenie testosteronu je tribulus terestris, L arginin, forskolin, resveratrol ,DHEA(teda aj ciastocne yam), afrodiziak tongkat ali(eurycoma longifolia, Long jack), tiez afrodiziak horny goat(epimedium) ,ale nie maca.
Jej ucinok ako afrodiziak zatial nie je viazany na zmeny v hormonoch.

Vytazok z korenov zihlavy aktivuje testosteron a potlaca vytvaranie DHT(acne). Tak isto potlaca vytvaranie DHT aj zinok aj rozne ine rastlinne steroly, nielen z korenov zihlavy, ale aj rozne steroly z plodov palmicky plazivej(Saw palmetto, serenoa repens) z kory stromy Pygeum africanum, z tekvicovych semienok a panenskeho tekvicoveho oleja, vcelej , vcelej materskej kasicke a inych.

Steroly su vseobecne zdroje polotovarov na rozne hormony, tak isto Diosgenin , ktory sa nachadza najma v mexickom divokom yame a senovke greckej(fenugreek)

Napr yam a ine zvysuju DHEA a potlacaju prolaktin

Inner

vseobecne nepomer hormonov robi problemy. Aj u zeny vysoke mnozstvo zenskych hormonov robi problem, ako aj u chlapa testosteron... antikoncepcia by mohla pomoct. Z potravin vraj fytoestrogeny, ale osobne s tym nemam skusenost. skus pohladat o tom nieco viac :-)