Hrčka

Príspevok v téme: Hrčka
Lorenn

Ahojte, som 15-ročný chalan a mám problém. Včera som si pod ústami nahmatal nejakú hrčku. Je to v tej lokalite, kde rastu briadka. Naozval by som to "pod ústami".
Tu je nákres: i53.tinypic.com

Cítiť ho hlavne keď zdvihnem hlavu (ako na tom obrázku), vtedy aj cítim že ma tam niečo "tlačí". Keď ho nahmatám prstami, môže to mať tak 1cm. Velmi sa bojím, že by to mohol byť nádor, alebo niečo podobné. Prekvapuje ma, že to prišlo zo dňa na deň, ráno som sa zobudil a cítil som jemný tlak na krku. Najprv som si myslel že je to z toho, že som mal krk v zlej polohe pri spánku, no potom som zistil, že je tam niečo hmatatelné. Taktiež som si myslel, že to môže byť nejaká anomália v ústach, no z vnútornej strany úst to ani necítiť, iba z vonku.

Ak by ste mali nejaké rady, alebo dokonca skúsenosti s tým, určite sa so mnou podelte. Ďakujem.

Lorenn

Myslím, že to odchádza. Po bolesti už ani známky, dokonca to už ani nieje tak hmatatelné. Žiadny útvar necítim, už je tam len jemne cítiť, že je to trochu pod kožou tvrdšie.

Janka: ako akné určite nie, ono to na povrchu vôbec nevidno. Ani opuchnuté to nieje...

Hádam to odíde samo. Ak to pôjde tak ako doteraz, malo by to byť do zajtra, pozajtra preč. Ďakujem všetkým. :)

janka666

Nie je to zapálené, akoby akné? Nerob s tým nič, do troch dní ak to nezmizne, tak treba ísť k lekárovi. Moja kolegyna mala na sánke takú hrčku a bolo to niečo ako cysta naplnené tekutinou. Prv jej to chceli rezať, ale odmietla a nakoniec to ihlou išlo von. Určite to rakovina nie je.

Lorenn

Prešiel deň a situácia sa nejak prudko nezmenila. Akurát už necítim dá sa povedať žiadnu bolesť, ale nahmatať sa to dá furt.

Lorenn

No na dotyk to nejak bolestivé nieje. Samozrejme je to citlivejšie ako nejaké iné miesto na pokožke. Ale je to citlivé len ako napr. nejaké akné (priovnanie). Kde cítim miernu bolesť je vtedy, keď zodvihnem hlavu (pozerám do hora) a tým pádom celú tú oblasť naťahujem. Vtedy je tam jemná bolesť.

xyxyz

moze to byt len obycajny tukovy nador, uplne neskodny...ale ten neboli...takze zalezi na tom ci pocitujes bolest pri stlaceni alebo nie..kazdopadne ked ti to do nejakeho tyzdna neprejde tak skoc aspon k obvodnej

fiiii

je tá gulička bolestivá na dotyk? Ak máš tú možnosť, zájdi k lekárke, budeš spokojnejší ale myslím si že telo tak reaguje na zápal....

Lorenn

Vieš čo, tak prudko chorý (prechladnutý) som bol asi týždeň dozadu. Potom sa to ustálilo a posledné tri dni to namňa ide zas. Ale nie hrdlo, čisto v podstate iba sople.

fiiii

Lorren, nemáš nádchu alebo nejako chorý, prechladnutý? Môj manžel mal takú guličku - uzlinku pod bradou keď bol prechladnutý.