Narocna?

Príspevok v téme: Narocna?
myriama

Nemam az taky velky problem, len sa chcem trosku vyrozpravat z toho, z coho mi je smutno.

Sme s priatelom spolu 3 mesiace, je nam spolu fajn, v mnohom si rozumieme, pomaly sa spoznavame.
Ale v jednej veci je strasne nemozny!!! Za cely cas, co sme spolu som od neho dostala jednu ruzu - aj to so slovami: Vysvetli si to, ako chces! ???
A raz, ked boli s kolegami na predlzenom vikende v Taliansku, doniesol mi odtial -nejaku vzorku parfemu s klucenkou s logom kozmetickej firmy ( zrejme to kupil niekde na letisku) a dal mi to len tak, medzi recou, ked som ho cakala na stanici a potom sa ponahlal domov.

Nechcem vyzerat ako nejaka materialistka, nepotrpim si na nejake honosne dary - ta ruzicka bola krasna a bola som rada, ze si na tom vikende na mna spomenul, ale......aj tak troska takej romantiky, ci nejakeho citu z toho by som chcela citit.
Viem, ze nie vsetci ludia su zatazeni na romantiku a niektorym ludom robi problemy prejavovat city, ale on sa sprava ako hanblivy skolak a pritom sme obaja tridsiatnici.

Ale istotne su horsie problemy vo vztahoch...a ja to len moc analyzujem...a mozem byt rada, ze je na mna dobry...

lyzicka

jaaaj, ja som to asi zle prečítala, lebo som čítala rýchlo, prepáč :D ale aj tak ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď :)

AdamKrt

lyzicka:

nemam ziaden stromcek. Kvietky v kvetinaci mam umele. Jedine co pestujem v kvetinacoch za oknom su chilli papricky. Je to ako kricek, pekne husto zeleny a ma nadherne cervene male papricky, ktore priam ziaria a kontrastuju s tou zelenou. Dostal som semienka od znameho. Papricky su jedle a su i krasne.

Okrem toho sa daju kupit aj okrasne male papricky, alebo zasadit hocijaku.

Kopec rastliniek kupis v kvetinarstvach, ale i v hypermarketoch maju svoje oddelenia, pripadne Baumax. Na webe si napr. moze vybrat z
www.semenarstvo.sk

Keby som chcel nieco pestovat v kvetinaci - tak nieco uzitocne. Ci napr. tie papricky, ak to chces pre chut i krasu. Alebo Kapucinku vacsiu, ak chces mat okrasnu, jedlu a i velmi liecivu rastlinu, ktora vie znicit cez 40 druhov bakterii a zabranit rozsirovaniu virov a plesni. Alebo Goji alias Kustovnica cinska, ktora ma velmi vyzivne semena. Najzdravsie ovocie na svete. Daju sa kupit aj v supermarketoch CBA na jedenie. Vraj je to len normalne susene a staci to rozrezat, vybrat semena a zasadit. Alebo by som si zasadil Steviu cukrovu, ktora moze sluzit ako sladidlo, ze 0.5kg susiny z listov moze nahradit cca 150kg cukru. Zaroven ma velmi silne antisepticke ucinky. Domorode kmene, ktore ju zuvaju vraj nemaju skoro ani zubny kaz.
------------------
Ak chces kupit stromcek, tak kludne Baumax, ci kvetinarstva. Vyberies si aky chces, ale najskor sa opytaj na pestovanie, aby si vedela, ake je to narocne.

lyzicka

Adam,
v tejto téme si raz spomenul, že máš živý stromček v kvetináči. Chcela by som svojmu milému tiež taký darovať, len taký nejaký maličký. Kde a kedy je najlepšie ho kúpiť? A aké máš s ním skúsenosti? :)

AdamKrt

myriama:

uplne suhlasim. Len mam na to nazor, ze ten prejav sa da urobit aj lepsim darcekom, nez je kvetina... :)

myriama

Adam!
Sakra, ty tu rozpravas uplne od veci! Stale dokolecka, ze kvety zvadnu a ze su drahe!
OK, tvoj pripad je iny, lebo priatelka cestuje vlakom za tebou a nosit este aj kvety k tym kufrom atd. je fakt neprakticke.
Ja som hovorila o darovani ako takom! Ked ty davas priatelke tie "pamlsky za 2000 sk", tak jej ich len tak hodis a povies: NA???

O toto mi islo - darovat niekomu nieco , aby ten druhy mal pocit, ze si vazi a mysli na neho,zalezi mu na nom. Nejde o to , co to je a kolko to stoji!

AdamKrt

jajka001_:

nemam problem dat kvetinu. Len mne to pripada, ze ozaj je tych kvetov skoda. Ten kvet je iba taka iluzia. Ja som kupil napr. kvietky na ozdobenie izby, ale umele. Pekne dekoruju, vydrzia. Toto sa pozries a o chvilu zvadnu, nic z nich neostane. A ja som po vacsine clovek prakticky, co nema problem dat na nieco, ale nech to ma prakticke vyuzitie. Naviac si myslim, ze kvety patria len na zvlastne prilezitosti. Este dalsia vec - pri vztahu na dialku sa mi zdaju kvety este 100x nevhodne ako darcek, ked si predstavim, ako priatelka nerada cestuje nabalena, ze musi nieco niest v rukach taku dialku. A teraz keby mala drzat krehke kvety v natrieskanom vlaku a autobuse... Mne to pripada, ako hadzat peniaze do kanala. Ale na take umele kvety, na aranzovanie nejakej vyzdoby niekde v dome, to by som sa dal. Pretoze taka dekoracia je trvala. To sa mi paci :) Nemam rad nieco, co nevydrzi. Potrpim si v zivote vo vsetko, co je stabilne a ma vydrz na roky rokuce... :)

jajka001_

tak ale potom fakt neviem co riesis, na taketo blbosti vyhodis majetok a na jednu kvetinku mas problem dat zo dve eura? a stazujes sa ze co ti zena da ked ty jej das kvet? no neviem co ti da....svoju spolocnost? preco jej davas tie pamlsky hm? fakticky v tom nie je rozdiel

AdamKrt

jajka001_:

nemam s tym problem. Priatelku obdaruvavam kazdu chvilku niecim.

Okrem toho, napr. viem, ze priatelka ma rada rozne cokoladky, oriesky a ine pamlsky. Tak mam taky velky suflik v komode, ktory som zriadil specialne pre nu a doplnam v nom neustale rozne pamlsky. Uz je ich tam za viac nez za 2000 korun... :)

jajka001_

adam, nemám pocit ze by boli muzi diskriminovaní ....práve naopak...pozitívne diskriminovaní :)))
kytica mesačne, no ufff také čosi nečakám, ale raz za tie dva roky ked dáš frajerke kvety? a ty tu uz ratas kolko na tom usetris....hm poznam chalana ktoremu bolo luto aj kofolu zaplatit babe, ktoru pozval...roky plynu a on je sám...a ani tie peniaze nemá, rozkotulali sa tak či tak :)
btw nemala by som problem kupit manzelovi kvety, keby o to stál :) ja mu kúpim čosi iné, čo ocení. a dávať len tak....máš s tým problém? všetko musí byť účelné?