Operačna sestra - inštrumentarka

Príspevok v téme: Operačna sestra - inštrumentarka
Zvedavec.

Ahojte zaujima ma že ak niekto robi sestru na operačnej sale, čiže inštrumentarku v nemocnici ja dam priklad v Ružinovskej nemocnici v BA, alebo inde, že či vlastne pracuje iba pre jedno odelenie a ide vlastne na operačku iba ak sa robi operácia z jej oddelenia alebo ide k takej operácii kde ju akurat potrebuju, alebo to ma rozpísane a nezaleži na tom z akeho oddenia sa ooperácia uskutočňuje? Napr dve hod. asistuje pri chirurgovi z ortopedickeho oddelenia, v ten deň alebo na druhý je zase pri operácii z plastickej chirurgie...?
Chcela by som pracovať na operačke tak ma zaujima ako to vlastne maju zariadene.Ďakujem

majka91

Ahojte, ja sa práve zaúčam na operačných sálach . Avšak doposiaľ som s inštrumentami nemala žiadne skúsenosti, čiže je to pre mňa všetko nové. Zháňam nejaké knihy, alebo linky na webe o inštrumentoch a všeobecne práci na operačnej sále. Ak mi viete niečo doporúčiť , prosím napíšte mi na moj mail: maria.cloveckova@gmail.com

stavomira22

ahoj....osobne veci by sa nemali miesat medzi pracovne, takze myslim, ze vrchnu vobec nebude zaujimat, ze si mala taky a taky problem a tym a tym...ty musis pracovat,za to si platena...instrumenty,hm...no zakladne nastroje sa pouzivaju ku kazdej operacii, teda noznice, pinzety, peany, kochre, haky...atd...pri otro operaciach su zase rozne instrumenty a je ich vela a rozne druhy...takze tam je sa co ucit...napis mi na slavomira22@azet.sk ak mas este nejake otazky..papa:)

Zvedavec.

Ono bude tak nejako podobne všade si myslím :-). A nevieš že ak poviem vrchnej sestre aku mam zlu skusenosť s istým dr, a poprosim ju aby ma k nemu nikdy nepriradila na operačku, to môžem? Asi nie však?
Da sa to v pohode naučiť že ake nastroje použivaju napr z ortopedie potom z interneho...? Každe odd. potrebuje pripraviť ine nastroje. A na každu operáciu budem aj ja pripravovať natroje?

slavomira22

ahojky...no do pol 4, kedy koncime sa ka nam este dostanu programy z oddeleni, takze uz co to vieme, a rano nas vrchna podeli, tazke idem do prace s tm, ze neviem kde budem...preto musim ovladat vsetko, postup kazdej jednej operacie, vyznat sa na kazdej sale..a samozrejme,co je zaklad, poznat kazdy jeden instrument, co ej to, na co sa to pouziva, kde ma svoje miesto...a tak isto, kazda operacia ma svoj set, cize ten tiez musim poznat....ale myslim, ze v kaznom meste je to ine, teda v nemocnici, u nas je to takto :) vela stastia:)

Zvedavec.

Ďakujem Slavomira presne to som chcela vedieť, lebo ja som si vždy myslela, že keď su aj centralne operačky tak každa inštrumentarka pracuje pre jedno odd. Lebo vie ake nastroje tam použivaju... a vie vlastne ako to na tej operačke chodi z toho jedneho odd. lebo napr z odd plastickej chirurgie ma chirurg uple ine požiadavky, tam musi inštrumentarka vedieť ake nastroje bude on potrebovať?... Toho sa bojim. Ale aj tak dakujem za info. Ja neznašam jedneho chirurga z plastiky, doničil mi celý nos aj po 3 operácii a ak by som mu mala asistovať to je môj koniec, po tom teda netužim aby som bola pri ňom. To radšej pôjdem do inej nemocnice aj keď v ružinove je to fajn, škoda že mam takuto skusenosť a kvôli nemu tam nechcem pracovať. Pa zatiaľ. A napíš ešte niečo zaujimave ak chceš :-)

slavomira22

Ahojky, ja som instrumentarka, pracujem na centralnych operacnych salach,operujeme na 5 salach,robime chirurgicke, traumatologicke, krcne,gynekologicke+ sekcie, ocne operacie...podla programu nas rano vrchna podeli, kto pojde na aku salu a tam sme do skoncenia programu, je to pekna praca :)

Zvedavec.

No preveže tam kde by som chcela pracovať su centralne operačne saly pre všetky oddelenia, je ich tam asi 15 tých operačných sal. No a vozia tam pacientov zo všetkých oddeleni. Len tie inštrumentarky ktovie ako to maju zariadene či pracuje každa pre všetky odelenia alebo iba pre jedno. Snaď sa niekto najde kto bude vedieť. Do nemocnice sa mi nechce volať ja ešte ani na tu školu nechodim ale buduci rok si chcem dať prihlašku na ošetrovatelstvo.
No zaujima ma to hlavne pre to že v tej nemocnici kde by som chcela pracovať mam jednu veľmi zlu skusenosť s istým chirurgom ktorý ma operoval (nie len s nepodarenou operáciou ale aj s jeho arogantným spravanim ku mne). A ak by som mu mala asistovať pri operácii tak by so tam chodila s odporom. Do inej nemocnice zatial nechcem isť v tejto sa mi páči a mala by som to aj blýzko bydliska :-)

evel

vsak sa poinformuj v nemocnici kde chces pracovat. nie vsade je rovnaka organizacia. niekde su centralne operacne saly a niekde maju oddelenia svoje vlastne saly.