Chcem zomriet

bella12

alexandra.a,

vyzerá to, že máš dobré rodinné zázemie, prečo sa niekomu nezdôveríš, čo Ťa trápi? Hanbíš sa? Myslíš si, že by Ťa rodičia odsúdili, keby sa dozvedeli, čo prežívaš? Nebolo by to skôr tak, že by sa snažili nejako Ti pomôcť? Si ich dieťaťom a problém dieťaťa je problémom i rodičov. Najhoršie čo môžeš urobiť je zostávať so svojím problémom sama. Vidíš ho subjektívne a v horšom svetle, ako v skutočnosti je, nemáš nadhľad. Nehanbi sa a povedz rodičom čo Ti spôsobuje úzkosť a depresie, povedz im, že kvôli tomu máš chuť zomrieť. Nech by to bolo čokoľvek, vždy ostaneš ich milovaným dieťaťom.

Myslím si, že by si tiež mala navštíviť psychológa. On by Ti najlepšie vysvetlil, čo sa to v Tvojej mysli deje a poradil Ti. Nevzdávaj sa. Má to riešenie, aj keď cesta nebude jednoduchá. Potrebuješ pomoc, tak o ňu popros /vyhľadaj ju.

tak

Marcepa

Vieš, hovorí sa, že trafená hus zagága, no a teraz som to ja, beriem Tvoje slova na seba, na stopercent máš pravdu, píšeš tu úžesne pravdivé veci, ktoré platia . sú skutočné a sú pravdivé, tiež si ale myslím, že každý má nárok na svoj vlastný nazor, a má narok si ho sem napísať, toto fórum považujem za veľmi dobré, za výborné a pomáhajúce, tiež som sem písala, keď som mala problém a keď budem považovať za spravne, zasa napíšem, Nemyslím si, že človek napíše niečo zlé, škaredé, alebo urážajúce, čo by toho druhého mohlo raniť, každý napíše z toho uhla jemu vlastného, toto nemôžeš nikomu uprieť, áno človek sa nechá uniesť, tiež si napíše vždy a nie sú to vždy vyberané slová, ale napíšem v tom, že to môže len pomôcť, v mojom prípade mi veľakrát pomohlo, keď som po tej mojej gebuli dostala, keď to bol preplesk, ale taký poriadny, aj som plakala, ale pomohlo a to bolo hlavné, niekomu učinkuje le poriadne tresknúť.... aj mne, ... preto tie slová, skôr, ako niekoho ľutovať, ...a moja, a vieš....nie, ...ale, každý si je strojcom vlastného štastia, ....

abrakadabra

Pocuj ja som mal celkom opacny problem proste som kaslal na ludi nikoho som nemal holy com som mal pi.. rodina otec ma tyral mama nezajem proste vsetko na kkt proste musis len naist ludi ktor ti otvoria na zivot uplne ine vnimanie pohlad ale je ich malo pekne veci su a su ludia ktori stoja za to su ludia co su slepi atd a maju chudt life cize vyhladaj odbornika a zacni hladat normal cloveka co ta podrzi D: je taky len hladaj gl viem o com hovorim

chladomor

Samovražda sa väčšinou na prvý krát nepodarí, treba si to poriadne naplánovať a nebyť zbrklý, ale práve to býva väčšinou najväčší problém, lebo keď to človek robí pomaly a premyslene tak má čas sa zastaviť a zamyslieť sa nad tým čo vlastne robí. Vtedy ho často ovládne pocit, že vlastne nechce zomrieť. Potom má chvíľu pocit eufórie z toho že žije, čo ale trvá len krátko. samozrejme najhorší prípad je, keď sa to nevydarí a všetci to zistia, ale tento prípad som ešte nezažil. No, je to celé dosť zložité a nedá sa tu nejak dobre poradiť.

marceepa

Tina, poviem to v skratke, lebo môj 5-metrový príspevok sa mi vymazal. Každý človek má nejaké problémy (veď o tom je vlastne celý život, stále niečo riešime), lenže jeden si môže porezať prst (preto má sťažené písanie, obliekanie, umývanie na nejakú dobu)-je to také malé nič, ale aj to ovplyvní život, potom ďalší môže mať nejakú sezónnu chorobu (leží, potí sa, bolí ho telo), ďalšiemu mohol umrieť blízky človek, iný zistil, že má nevyliečiteľnú chorobu, ďaľší má finančné, či existenčné problémy... Každý, úplne každý má nejaký jeden najväčší problém, od drobností až po otázky života a smrti... Dievča chcelo radu do života, polovica ľudí jej písala škaredé veci. Veď áno, nadávala, ale keď sa človek cíti zle, tak tak reaguje... Na to slúži toto fórum... Možno ty máš 10x väčší problém ako ona, ale ty vlastne ani netušíš, čo má ona za problém. Už som hovorila, každý nejaký ten problém má. Podľa mňa na tom nie je nič zlé, že sem napísala. Mala takú potrebu. Keď tu niekto odsudzuje osobu, ktorá má psychické problémy, tak prečo neodsudzujete tých povrchných ľudí, ktorí sem chodia a bavia sa o výzore, prečo tam si nepoviete, že "mať ich problémy". Cítiť sa zle môže človek, ktorý má všetko a vypadla mu v najlepšom na minútu elektrina alebo človek, ktorý nemá kde bývať. Je to obrovský rozdiel, ale proste tie problémy tu budú, tie rozdiely tiež. Načo sem chodíš písať, keď neporadíš, iba si napíšeš, že sme "trápni, rovnako ako Váš predstieraný záujem o vyriešenie imaginárneho problému dospievajúceho dievčaťa z východu, ktoré nevie čo so sebou..." Možno máme záujem, lebo ešte existuje zopár ľudí, ktorí by radi niekomu pomohli. Možno si mala zlý deň a nechcelo sa ti zakladať vlastnú tému. Neviem, čo dodať.

Tina239

NIKOMU nebudem chýbať !!!! ???... sorry, NIKOMU-teda: okrem rodičov t.j. mama, otec a ešte sestra, babka .... blaaaa, blaaaa, blaaa !!!!
Vieš veľké H...o o tom, ako sa cíti človek, ktorý nemá N I K O H O !!!!!!! Tak strašne túžiš po smrti??? Tak prečo Ťa zaujíma, koľko ľudí Ťa bude oplakávať?Čo bolí, to prebolí ???? Tak čo s týmto múdrym heslom, nezačneš u seba ???!!!! Prečo takto jednoducho nevyriešiš aj svoj \" VEĽKÝ PROBLÉM \" ???
Hľadáš tu pomoc o ktorú nestojíš, hoci si tu zavesená v jednom kuse...
Na čo jej radíte, keď Vás vysmeje??? Ste trápni, rovnako ako Váš predstieraný záujem o vyriešenie imaginárneho problému dospievajúceho dievčaťa z východu, ktoré nevie čo so sebou...

bbmamina1314

Milá alexandra.a
Nauč sa, že "Život nedá človeku nič bez veľkej námahy"
Umenie žiť je vedieť ako vychutnať malé radosti a uniesť veľké bremená.
Mám 66 rokov a viem niečo o živote.