ako sa prispôsobit?

Príspevok v téme: ako sa prispôsobit?
Lady~

S priatelom sa pozname 5 rokov, z toho 2 roky spolu chodime, a posledný mesiac sme svoji. Byvat sme prisli k nim, ja som z mesta, on z dediny. Byvame tam s jeho rodicmi, s jeho sestrou a jej muzom. Problem je v tom, ze ja sa neviem prisposobit takemu zivotu u nich doma, chovaju prasata a sliepky a vyzera to tam ako na farme, ale to nie je pre mna. Rano, ked vstanem, vzdy si kludne vypijem kávu s cigaretou na terase (bejvavalo), teraz ked vstanem, musim ist do obchodu, a postarat sa o svagrine decko lebo ona musi rano zehlit. Ked chcem ist do mesta na nakupy, nemozem, lebo treba umyvat okna a podojit kozy a kravu. Niesom zvyknuta na taky zivot a je mi z toho zle, ja manzela lubim, som spokojna aj s jeho rodinou, ale ten zivot aky vedu, to je strasne. Co mam robit? Mam sa prisposobit takemu zivotu na ktory ja niesom naucena, alebo sa odstahovat? Pred svadbou sme sa s manzelom dohodli, ze budeme byvat v mojom byte, ale ako svad.darcek som dostala ,,bývanie u svokrovcov,, o com som nevedela. Poradte mi. Dakujem.

zuzanama

Ak je toto vsetko vobec pravda, tak tvoji svokrovci si sami sebe skodia, ked ta nechaju dojit kravu a ty nadojis 1 liter mlieka.:-) Najhorsie na tom je ta chudera krava, lebo co to zvysne mlieko? Ja som sice z mesta, sidliskove dieta, ale mala som tu cest zit isty cas na dedine a dostala som sa do kontaktu s kravami, poviem ti, ziadna krava nedavala len 1 liter mlieka :-) Ale teraz vazne... Moj osobny nazor na vec: tvoj manzel sa vyhovara, ani po Vianociach sa neodstahuje. Dievca, upaluj odtial co najskor, ked ta lubi, pride za tebou. Ak teraz ustupis, mas na cely zivot o zabavu postarane. Ja ta upne chapem, nie si leniva, jednoducho si svoj zivot predstavujes inac. Ono to moze byt zo zaciatku zabavne pre take dobrodruzne povahy, ako som ja, ale ak ozaj citis, ze toto nie je to, co naozaj chces, nemas sa coho bat. Si dospela a teda za seba zodpovedna osoba, tvoj zivot je len vo tvojich rukach, nemas sa komu za co ospravedlnovat, ked sa rozhodnes zit inak. Manzelovi nezabudni zdoraznit, ze ho velmi lubis, ale su toto nema nic spolocne s laskou. A to ani nehovorim o tom, co tu uz bolo spomenute, ze ty si tam lacna pracovna sila, mozno si aj zneuzivana. Mam pocit, ze nechodis do prace, tak tam by si mala zacat, najdi si pracu, najlepsie tam, kde mas byt, osamostatni sa hlavne financne, hned budes mat na vec iny pohlad. Mas pravo aj na pokojne stastne a vesele Vianoce.... podla svojich predstav. Drzim ti palce.

bibi123

Lady~tak daj manzelovi k Vianociam darcekovy pobyt a 25, 26 mozete vyrazit na nejaky hotel a vyhnes sa tym navstevam.. alebo chodte na Vianoce k Tvojim rodicom..

Lady~

Sabynka no dakujem za povzbudenie ale velmi sa netesim, ja som si to predstavovala tak ze budeme na vianoce u nich /jasne, ze nebudem sami 2 na stedry vecer/, ale max take 3-4 dni cez Vianoce, lenze vidis. Ach celý mesiac... ani sa nepytam, co budem zajtra robit, oni mi furt daju nejaku robotu, ja som tam na vypomoc :D Aspon ze sme s manzelom sami v spálni :D

sabynka

Lady
Ale veď aj to nejaký posun, nie?
Keď manžel súhlasí, tak to je ten lepší prípad.
A Vianoce sú za mesiac....to vydržíš, či nie?...Stále si opakuj, že potom už budete vo svojom...bez kravy :-)...to zvládneš, nič sa neboj!

Lady~

Ahojte. Rozpravala som sa s manzelo, povedal ze ci nemozem vydrzat nejaky cas, ze aspon do Vianoc. Ze po novom roku sa prestahujeme, lebo nieco podnika so svojim otcom a nechce dochadzat kazdy den do dediny. Ja sa tu do Vianoc zblaznim, si zoberte ze na Vianoce tu bude taky chaos :( Manzelov otec je z 10 surodencov a jeho mama zo 7-mich. Vzdy chodia na navstevu, ved na Vianoce tu budu kazdy den a mne z toho prasknu nervy. Nenalieham na manzela, lebo sa s nim nechcem hadat, snazila som mu vysvetlit ze sa necitim na dedine dobre, ze v meste by sme mali pokoj a on ,, len vydrz do Vianoc,, ... A zase sama bez neho do mesta nechcem ist.. Neviem co dalej..

xy:)

tak ako bolo povedane, v klude si treba sadnut a porozpravat sa o tom. vysvetlit, vsetko opatrne najprv muzovi a ked sa s nim dohodnes, potom aj rodine. a obcas mozete prist na dedinu na vikend podojit kravicky (mas moj respekt, ja by som asi kravu nemala odvahu podojit :) aj ked predsa odtial odides byvat nie je to koniec sveta, to neznamena, ze sa vase dobre vztahy rozpadnu.

sabynka

Lady
Nemôžeš to urobiť ty sama, že tebe sa tam nepáči, že ty chceš odísť. Najprv to preber s manželom a potom to spoločne predložíte rodine. Určite to lepšie príjmu, keď to budete chcieť obaja, ako keby si ty začala robiť rozbroje.
Asi sa to ľahko hovorí :-).
Začať musíš rozhovorom s manželom. Ak by ani on nechcel odísť, tak to je už iná vec, ale možno ak uvidí, že sa tam fakt trápiš, tak ťa podporí.
Neviem inač poradiť, nebola som v podobnej situácii...možno by som bola v opačnej - ja pochádzam z dediny( aj keď nemáme kravu, či iné zvieratá :-) ) a viem, že by som si asi ťažko zvykala na život v meste...ale riešila by som to rovnako - vzájomná dohoda a rodičia či svokrovci do toho nemajú čo zasahovať.

balok

Kebyze si s nim chces zalozit rodinu bolo by to jednoduchsie argumentovat preco nechces vychovavat deti v tom prostredi malo skol moznosti atd, Musis mu to povedat urcite ale velmi dobrou cestou.

siwonka

myslim ze ked manzel bude suhlasit stebou tak sa snimi mozte porozprávať..myslim ze ked si spolu sadnete a povieš im ze v meste sa vam pači viac, a ze ich budete navšetovať tak si po čase zvyknu a ked sa urazia tak ich to určite prejde :)
držim palce, neviem si predstaviť ze by som dojila kravičku :D ale ako spestrenie sem tam to moze byt sranda :)