Problemy traviaceho traktu - pokusny kralik

Príspevok v téme: Problemy traviaceho traktu - pokusny kralik
realshadow

Mam zdravotne problemy alebo skor problemy tykajuce sa traviaceho traktu. Od kedy sa zacali, tak si ma "pani" mudr.-ci pohadzovali medzi sebou ako horuci zemiak - Obvodny - infekcne - interne - chirurg - infekcne - hematologia - gastro. Ked som sa konecne dostal ku gastro, mal som pocit, ze je tu konecne niekto co chce nieco aj nieco robit nie ma len posielat od dveri k dveram. Povedal, ze musime spravit kolonoskopiu a potom gastroskopiu. Konecne nieco nasiel, avsak problemy neprechadzaju aj napriek liekom a teraz prichadza ta zazracna veta, ktoru som vobec necakal. "Neviem co Vam je." Tak zoberiem krv. Ked sa to nepodarilo tak ma poslal na rtg a ked ani to nevyslo tak ma poslal na usg a nakoniec uz len zalomil rukami a povedal, "co keby" sme urobili elektrolyzu.

Pripadam si ako pokusny kralik pre nejakeho nekvalifikovaneho mudr.-ca, ktory do mna pcha hadice a sondy a chemikalie ako keby som bol nejaka konzola, do ktorej sa hadzu nahodne retazce kym sa nenajde ten spravny! Keby tie zakroky boli prijemne, tak nepoviem ani slovo, ale napr. taka hadica v zadku nie je vobec prechadzka ruzovou zahradou. Na vysetrenie, ktore sa da robit 3 roznymi sposobmi, kde tie zvysne 2 boli vyvinute prave preto lebo to prve bolo priliz zatazujce pre organizmus pacienta, ma pravdaze posle nan! Sice som sa bol objednat, ale vazne uvazujem o tom, ze ho odmietnem a budem hladat niekoho, kto sa vyzna aj bez papiera s krasnym slovom "DIPLOM".

Ak sa niekto docital az sem, tak sa Vas chcem opytat, ci mate podobne skusenosti ked "pan doktor" nevie co robi a ohana sa liekami a vysetreniami v zmysle - ved raz to musim trafit!

Dakujem, hned sa citim lepsie

jajkafr

Deeee
ja mám lekárku s veľkým D... nebyť nej nemám zrobené žiadne vyšetrenie... vystriedala som 3 gastroenterológov... až posledná lekárka sa začala trošku viac venovať môjmu stavu, ale aj tak sa na nič neprišlo... akurát sme našli lieky od bolesti, ktoré mi moju bolesť zmiernia a poslala ma na CT...

inngridka

realshadow
nuz kazde vysetrenie na svete je rizikove! aj to ked ti lekar prehmatava brucho! papiere ktore pacient podpisuje sa podpisovat musia a su tam vsetky rizika a bla bla. aj ked je sanca 1:100000 ze taka komplikacia nastane...
a ake mas vlastne problemy?

Deee

aj ja som sa zasmiala, som na tom podobne, zmenila som 6tich lekarov, ktori zalamovali rukami, vyskusala vsetky lieky i bylinky...az som nasla pana doktora s velkym D, a hlavne ludskym pristupom, takze s vlastnej skusenosti nestracaj cas a skus ineho lekara alebo lekarov, ja som svoj problem riesila 4 roky...

jenk

nechcem byť drzá, ale mám silné depresie, a tvoj článok ma fakt rozosmial, mi to pomohlo trocha z tej depresie, ale v skutočnosti je
mi ťa fakt ľúto, držím palce k skorému uzdraveniu.

jajkafr

realshadow
ty píšeš, že teba si takto lekári pinkajú 2 mesiace... mňa 7 rokov... a to mám 21 a som zdravotník... mám spravené asi všetky možné vyšetrenia, ktoré existujú, krv mi brali snáď na všetko, 2x ma operovali, x krát so mnou jednali ako s hypochondrom... keby som nemala neskutočné bolesti, na ktoré nezaberajú ani analgetiká tak to neriešim... v mojom prípade nie som zúfala len ja, ale aj lekári a to je najhoršie... vždy som dúfala, že sa príde na niečo čo sa dá odstrániť, ale neprišlo sa :( už som sa zmierila aj s tým že mám celiakiu, crohnovú chorobu... našťastie sa nič z toho nepotvrdilo, ale niekedy by som chcela, aby sa aspoň niečo potvrdilo, aby sa to riešilo, aby som sa konečne zbavila bolesti a žila plnohodnotný život...

realshadow

@cicamica64

Ano je to normalne. Ale toto trva dva mesiace pocas, ktorych som sa nedockal inej odpovede ako to nie nic chirurgicke, to nie je nic infekcne a to bolo bez akehokolvek vysetrenia - pozrel na papier a poslal dalej, tak si ma pinkali - so silnymi bolestami - TRI dni, dakujem bohu len za to, ze to bolo vsetko v jednej budove. Nakoniec prisiel chirurg (ked ma tam poslali uz 3 krat) a povedal,ze to je - citujem - "totalny bordel".

A ked na vas a papiere pozera doktor ako tela na nove vrata a potom povie, neviem co vam je - skusme toto a potom skusme toto. Tu sa jedna o pristup. "Podla mna mate x a y, nato aby sme to vylucili urobime z a toto vysetrenie obnasa..." atd. - to je pristup, o ktorom hovorim. Nie, ze vas posadi na stol a narve vam hadicu do riti (s prepacenim) a povie, ze co sa mykate!

Ano, beriem pokus omyl sa niekedy moze podarit, ale nie ked ide o vysetrenia kde musim podpisat 3 suhlasy lebo moze dost aj k zastave srdce alebo dychania, co ja nepovazujem za velmi prijemny zazitok. Je mi jedno, ze mi zobrali 50 skumaviek krvy alebo mi urobili ultrazvuk 3 krat. Ale je velky rozdiel v takomto pristupe ak sa jedna o normalne vysetrenie, ktore nema zavazne kontraindikacie alebo vysetreni, ktore vas teoreticky (doraz na teoreticky) moze aj zabit ak to zbabru.

cicamica64

no celkom ma zaraza takyto pristup... je jasne ze ked jedno vysetrenie nepotvrdi diagnozu poslu ta na dalsie, ci sa mylim? kebyze ta hned obvodna odbila jednou vetou tak tu zas napises aki su ti lekari odporni ze ani cloveka nevysetria... sila.

janka666

..dg.."idiopatická"..nedefinovaná.

Tak to vyzerá, že všetci asi budeme skôr či neskôr lekármi sami sebe..asi. Na dnešných doktorov, hoci majú dobré vybavenie, ale čo , ked v hlavách ako nasrané, sa nemôžeme spoliehať..