Suchý alebo mokrý kašeľ?

Príspevok v téme: Suchý alebo mokrý kašeľ?
kaselkasel

nakolko som v zahranici a nemam moznost ist k lekarovi chcem si kupit sirup na kasel. avsak neviem identifikovat typ kasla pretoze mi pride akysi zmiesany. vacsinu dna ma len drazdi na kasel a nic nevykaslem, obcas zase aj vykasliavam, ale ide to tazko a ked sa mi uz naozaj podari vykaslat hlien tak je to tak 1-2x za den.

je to teda mokry alebo suchy kasel? aky sirup si kupit? robitussin expectorans (na vykasliavanie)? alebo je dobry aj robitusin antitussin (skvapalnuje hlieny a na drazdivy suchy kasel)?

prosim poradte
dakujem

mishka190

najlepšie na kašeľ a zapálné hrdlo je určite stará dobrá klasika - kalciový sirup. ak nechutí, vyskúšaj napríklad vanilkový od generica ;)

kaslanie

stopkasel sirup je dobry na hocijaky typ kasla, cize ak neviete identifikovat typ kasla kupte stopkasel ten vam urcite pomoze

malykaslik

ci suchy si mokry kasel zakazdym mi pomohlo pitie sirupu z lekarne stopkasel, jednoduchy sirup, jednoduche riesenie

RNG

Hlieny su nastroje tela, ktorymi sa snazi rozne infekcie vyhodit z tela, Zialbohu hlieny su potrava aj pre rozne hlienive infekcie, tj tieto treba porazit zo najskor(serrapepaptaza a oreganovy olej pripadne roztok citricidalu kvapkany do nosa, aj pit)
Preto treba mokry kasel, lebo pri suchom sa nemozu cistit priedusky, pluca ani samozrejme prinosne prestory a teda nakaza v nich zostava dlhy cas..
Totiz cilila, co vynasa nakazene hieny z priestorov priedusiek a pluc moze pracovat len z dostatocne riedkymi hlienami, nie zaschnutymi.

Mäsiar56

V podstate je jedno aký máš kašeľ, lebo tak proti jednému, ako aj druhému pomáha nižšie uvedené:
-na raňajky si treba dať 20 deko Anglickej slaninky.
-na obed dva vyprážané rezne so zemiakmi a uhorkami.
-na večeru si treba dať jednú maďarskú klobásku s chlebom a horčicou.
Túto kúru treba praktizovať aspoň jeden mesiac v kuse, aby problémy vymizli.
Ak túto receptúru odporučíte aj známym, tak Vám dám 5 percentnú zľavu pri každom nákupe u mňa (iné predajne Vám zľavu nedajú).
Názov mäsiarne by som nemal prezrádzať, ale prezradím, volá sa to "U Vepríka", filiálka má názov "U Brava" a tá najvzdialenejšia sa volá "U kanca".

mních56

Nahraďte slová v zátvorke za iné, vhodnejšie:
Plazí sa tu jašterička, čo pozerá ako (líška).
Na strome je veverička, čo ma schmatla za (tie líčka).
Lapila ich tetka Betka, čo sa líči ako (grófka).
Odviezol ich jeden ujko, čo pozerá ako (čmuľko).

karkamil

stopkasel sirup je uplne skvely na oba kasle, ja nikdy nerozlisujem medzi suchym a vlhkym kaslom vzdy pijem stopkasel

gabika12

ja nikdy neviem rolíšiť aký mám kašel preto vždy pijem stopkašel sirup ten je na všetky druhy kašla, hlavné je hneď kašel riešiť od prvého zakašlania potom to už ide ťažko :)