Krvacanie z nosa

Príspevok v téme: Krvacanie z nosa
lost

Ako by som mohol podomacky zistit pricinu? :)
V poslednom case sa mi to stalo relativne casto, dnes tri krat, ale predtym asi tyzdne nic.
Problem je ze mam alergiu na takmer cely vzduch a tym padom casto "smrkam" uz len zo zvyku. Pri tomto relativne agresivnom smrkani (z dovodu ze nechem ten sopel citit) obcas vidim na bielej servitke stopy cervenej farby, ale len velmi riedko a zriedkavo. Ale tu nechapem odkial sa to moze brat, pretoze ak by bola poskodena alebo podrazdena len pokocka vo vnutry nosa, tak by rovno tiekla bezna krv a nie len velmi svetla (riedka) cervena vec, alebo ? :)
Dnes, Krvacalo to len z jednj strany, preto predpokladam ze to nebude nic vazne, ale skor znicena, alebo zoslabena stena vnutry. Dnes ta krv bola avsak velmi husta, taku som este nevidel asi :D
Najskor som si myslel ze mi vyteka mozog, ale tak zatial zijem, respektive aspon som nespozoroval nejake naznaky poskodenia myslenia :)
Nepamatam si na prve dva pokusy, avsak ten posledny, treti, dnes, sa mi servitka zahakla asi o nieco v nose a asi preto to zacalo tiect.
Cize predpokladam, ze by som sa mal krotit v tom smrkani, alebo kontaktu so vnutornou stranou nosa a malo by to byt OK? Avsak nejde mi do hlavy preco ta riedka cervena pri beznom smrkani.
Krvne testy s pred neceleho mesiaca boli OK, aj tie skeny hlavy zo zaciatku roka nevykazovali ziadne extremne hodnoty, alebo nic nenasli, cize neviem ako rychlo by sa tam nieco mohlo pokazit :)
Tri tricka si to dnes odniesli a jeden uterak a asi 50 servitok :D

etela

môžu to byť popraskané cievky, prípadne zoslabené práve tým smrkaním.V lekárni si pýtaj niečo na to a povedz lekárničke aký máš problém. Ak by si krvácal z nosa, to je horšie, potom sa treba dať vyšetriť np. na zrážanlivosť krvi, to sa robí rozborom z krvi.