Prihláška na VŠ

Príspevok v téme: Prihláška na VŠ
Hpéčko

Ako si pošlem prihlášku na VŠ?Kde zoženiem prihlášku,ako zaplatím prihlášku a môžem poslať už aj teraz?Na VŠ na ktorú by som chcel ísť sa posielajú do 30.4.2011 žiadajú koncoročné vysvedčenie z 2 a 3 ročníku,takže si môžem poslať prihlášku už teraz? Poradí niekto všetko okolo toho,nemám sa koho spýtať z okolia.Ďakujem.

jars

Informácie nájdeš na týchto stránkach:

www.minedu.sk - Prihlášky na vysokú školu

Zoznam s odkazmi na stránky všetkých vysokých škôl:
www.minedu.sk

Portál vysokých škôl: www.portalvs.sk

Veľa šťastia. Nech Ti to vyjde!
citovanie.zzl.org

bibi123

Hpéčko-ved pred Vianocami sa nikdy neucilo, pochybujem, ze je tomu teraz inak, taktiez mozes v ramci konzultacnych hodin zajst za triednou... vacsina uciitelov robi svoju pracu ako poslanie, urcite Ti bude ochotna pomoct...
sorry, ale tu e-prihlasku by zvladol bez chyby vyplnit aj moj pes:O))), neboj sa, ak by bolo nieco zle, tak sa to da upravit, pripadne Ta vyzvu na doplnenie...

Hpéčko

Bohužial som v takej triede,kde nikto nezostane ani o sekundu dlhšie v škole.A na VŠ chceme ísť len asi 3-4 z triedy.Triednickú hodinu by sme určite nemali.Tam to nikoho nezaujíma.
Budem sa riadiť vašimi radami :)
PS: bibi123,vedel by som si ju podať,ale radšej sa dopredu spýtam, ako by som mal potom niečo prepisovať,alebo zbytočne vybavovať. Každá informácia sa cení :)

dobra vila

Vidis, to co vravi bibi je dobry napad. Ak si este na strednej. Ja som uz nechodila na strednu, ked vymysleli tieto elektronicke, takze na II.stupen som si podavala klasicky /ako ktokolvek, koho som sa spytala :D /. Tak nvm, ci tie elektronicke maju taky uspech, zrejme v tom ma kazdy miš-maš...ale ten napad s triednickou hodinou je super.

bibi123

Hpéčko Ty chces ist na VS a ani si nevies podat prihlasku????:O)))) Na strankach univerzit mas urcite podrobny popis, niektore skoly preferuju elektronicke prihlasky-poplatok je lacnejsi, poziadajte v skole triednu, aby ste mali triednicku hodinu a spolu sme ste vyplnili prihlasky, ja ked som si ju podavala, zvladla som to podla navodu skoly. tu mas e-prihlasku na tech. univerzitu v BA is.stuba.sk

dobra vila

Jasne :). Ono to tam budes mat napisane na stranke skoly, alebo si kup tu knizku /aj ked je to zbytocne, ked vies, kam chces ist/ ze "kam na vysoku skolu"....alebo si ju prelistuj v papiernictve, omrkni adresy a pod :D. Ale na nete vsetko bude, kam to posles, akym sposobom, variabilny symbol, ucet, vsetko...ak by si sa sekol, na poste ti poradia, co mas zle a tam to prepises /za tlacivo neplatis/. Normalne napises na ten zelene podlhovasty papier odosielatela, prijimatela, sumu a symboly, ked si nie si isty, mozes to nechat aj volne a spytas sa...mne raz tiez nieco nebolo jasne (neviem, co to bolo, ale fakt sme nad tym viacere baby maturovali) ale na poste poradili :)

Hpéčko

Chcem si poslať na technické univerzity do BA,Žiliny,Košíc. V BA majú termín do toho 30.4 posielanie prihlášok.
S tou poštovou poukážkou je to ako? Pôjdem na poštu a dám na adresu tej školy poslať peniaze alebo ako?

dobra vila

Prihlaska (niektore VS maju elektronicke, ci vyplnas priamo na stranke). Kedze ja som antitechnicky typ, drzim sa osvedcenych metod :D, t.j zajdem do papiernictva, kupim si prihlasku na VS, vyplnim /ak nieco nevies, spytas sa trebars aj tu na fore, alebo si vyhladas priklady vyplnenych prihlasok cez google/. Platit mozes bank.prevodom, ale naj je asi postovou poukazkou, ktoru tam nalepis (skoly si napisu, akou platbou si to praju) a odporucam ti ju poslat neskor, pre pripad, ze by nastali nejake zmeny...stava sa....ked do konca aprila, tak februar by bol ideal :). Kam si davas?