Pohreb.. dedenie..

Príspevok v téme: Pohreb.. dedenie..
lulu22

ahojte.
Chcela by som poprosiť o rady, názory..
Viete, v poslednej dobe sa dosť často zamýšlam nad "hlúposťami" tohto typu.. lebo moja situácia je taká, že môjho vlastného otca som nevidela cca 2roky..naši sú rozvedení cca 10rokov. čím som bola staršia, tým som si viac uvedomila, čo otec robil našej mame, aký bol zlý..a tak som obmedzila kontakt s ním..žije 30km od nášho mesta u svojej mamy-mojej babky. tú som tiež nevidela tak dlho ako neho.. a babka je ževraj v poslednej dobe moc chorá-to viem od sesternice z otcovej strany.. a preto ma v poslednej dobe napadajú take veci, že napr. ak umrie otec, tak kto mu vybaví pohrem? resp. musím ja, ako jeho dcéra? alebo niekto, kto s ním je stále v kontakte? myslím jeho brat, sestra..a potom dedenie po nom... či sa človek takých veci musí zúčastnit? resp.ak s nim nie som v kontakte, tak neviem ako to prebieha-také veci ako je dedičské konanie..
viem, že je to možno hlúposť..ale také isté myšlienky ma napadajú i pri mojej babke.. že ked umrie, či mi dá niekto vedieť.. či mám ist na pohreb a pod. ja by som najradšej išla až potom, lebo nemám chuť vidiet nikoho z otcovej strany. nemala som k nim nejaký extra vzťah..

lulu22

ďakujem za reakcie!

hej, lost, niečo také sa môže stať.. a keď ti pravdu poviem, ani by mi to nevadilo... ešte mám sestru..ktorá sa s ním vôbec nebaví skoro celých tých 10rokov! u nej by to bolo viac pravdepodobné..

fúha, tak to som netušila, že rodina nemusí vybavovať pohreb..

lioness_01

lulu, rodina nie je povinná vybavovať pohreb... a áno, dediť budeš zo zákona... ak ťa otec teda ešte nevydedil...

lost

A nemoze ta nahodou vydedit ak ho nenavstevujes aspon 1x za rok?

Nieco take sme sa tusim ucili na Nauke o spolocnosti, ale mozno sa mylim...

etela

Mali by ti dať vedieť ale nemusia.Čo sa týka dedičstva: Po smrti otca by ťa mal ohľadne dedičstva informovať notár aj v prípade babky.Ak by si chcela ísť na pohreb nebolo by zlé mať nejaký kontakt na susedov.Jasné, že sa nebudeš pýtať či už zomreli ale sem tam sa informovať ako sa majú, prípadne dohodnúť sa so susedmi, že ak by sa niečo stalo (že by ochoreli)nechať im kontakt na vás.