Ideálny život neexistuje, ale šťastie áno.

Príspevok v téme: Ideálny život neexistuje, ale šťastie áno.
smajl:)

Ahojte :)Túto tému som založila pre všetkých, pre otpimistov, pesimistov, silných aj slabých..Myslím si, že nikto nemá ideálny život, možno tak 1 človek z 10000000. Ide len o to ako sa vieme popasovať s problémami, prípade sa s nimi zmieriť a sústrediť sa na iné veci, tešiť sa z maličkostí a nezakladať si celý život na jednom probléme. Mnoho ľudí to však nevie (i ja na to niekedy zabúdam:)) Niekto je zdravý, ale nerozumie si s rodičmi, niekto zas má vynikájuce vzťahy s rodinou ale má problém v zamestnaní, atď. V konečnom dôsledku problémy sú dôkazom toho, že žijeme, súčasťou bytia. Preto by sme sa tu mohli zdôveriť s nejakými svojimi problémami, ktoré nás trápia, či už dlhšie, alebo kratšie a poveda´t, ako sa s nimi sami snažíme popasovať:) Aspoň uvidíme, že nie sme jediní, kt. majú problémy, hoc sú odlišné.

Lulo

Ahojte...moj najvacsi problem je taky ze sa nazaoberam svojim zivotom natolko...som zaslepeny tymi idealnymi zivotami s filmov a moj sa mi preto az tak nepaci pritom mam vsetko ci by som mal mat..hoby,rodina,velmo vazna znamost.Som stastny ale velmy vela casu stravim rozmyslanim nad idealnym zivotom.

lemonka

hm,stastie je velmi relativne,a urcite zavisi od cloveka ako vnima svet,svoj zivot,ak sa rozhodne tesit z malickosti a nestresovat nepodstatnymi vecami tak sa moze tesit zo zivota kazdy den..ale niekedy je to skutocne tazke..bojujem dlho so svojimi psychickymi problemami,velakrat som citila ze som uz na dne ale nikdy som to nevzdala..prave mam za sebou nadherny mesiac,kedy sa mi darilo vyhravat nad sebou samou,po rokoch sa stal zazrak,z nicoho nic sa mi darilo vyhrat moje kazdodenne boje,bola som stastna,necitila som tie strasne pocity,jednoducho na mesiac zmizli spolu so vsetkymi priznakmi mojho problemu..myslela som ze je koniec,ze som vyhrala,som zdrava..bohuzial som sa tesila iba kratky cas(no dakujem aj za to)vcera sa to vsetko vratilo,z nicoho nic som sa v noci zobudila a tie pocity a vsetko je tu znovu,ale budem bojavat,chcem dalsie take pekne obdobie,verim ze sa zase raz stane zazrak..ludia si nevazia co maju a to je chyba,neviem preco sa toto musi diat prave mne,nikdy som nebrala zivot ako samozrejmost,od detstva ma vsetko zaujimalo a hoci som nemala lahky zivot,vzdy som sa vedela tesit,najst nieco pozitivne,vedela som snivat..choroba mi zobrala takmer vsetko,ale nikdy to nevzdam..a kazdy kto ma problem,nech sa zda akokolvek tazky,musi mat riesenie,dolezite je s nim bojovat,zijeme len raz tak nech to stoji za to

Bytie

a teraz moja uvaha:

stastie je pominutelne a nestale- to vieme vsetci..a preco vlastne?..my totiz upiname svoje myslenie na veci, od ktorych ocakavame, ze nas urobia stastnymi...peniaze, majetok, byvanie, postavenie, vzdelanie,praca, ale aj ludia a najma ludia!...nikto a nic nas neurobi stastnymi pokial nenajdeme sami pokoj v sebe - tym myslim ani nie tak stastie ako vyrovnanost, pokoj

totiz ludske myslenie sa prejavuje neustalou polaritou - stastie - nestastie, dobro-zlo...a neustale koliseme z jedneho do druheho...jedno bez druheho neexistuje a stastie v sebe stale obsahuje aj zarodok nestastia a naopak...

ked sa nad tym zamyslime nic co nas denne robi docasne stastnymi nas trvale stastnymi nikdy neurobilo... problem nastava uz v slovicku mysel...
myslel vytvara ego, kt. ma kazdy clovek a ego ma iste specificke znaky ako nespokojnost, strach, nenasytnost, potreba stotoznovat sa, postavenie obete..

lost

Nevedomost je blahodarna (alebo ako to hovorili na Discovery a myslim ze mali pravdu) - toto ma napadlo ked som toto cital... :)

Tiez suhlasim s tym nazorom.. Ono nikdy nebude vsetko 100% podla nas, pretoze vzdy mozeme mat alebo chciet viac, avsak ak si poviem "prave TOTO mi staci", tak som 100% stastny.

Neviem ci tomu chapem spravne, ale napriklad vcera som si po velmi dlhom case spustil jeden moj extremne oblubeny serial (Stargate Atlantis, scifi zaner) a v tom momente s dobrym jedlom (ale nemusi byt len som cely den nic nejedol) som nepotreboval nic viac.. 40 minut sto percentneho stastia :)

Casto som sa zamyslal (alebo pokusal sa o to) o com to je.. AKO dosiahnem 100% stastie.. peniaze? zdravie? vedomosti? vztahy? .. no mozno len nejaka vyvazena kombinacia toho vsetkeho.. ale este neviem..

Ale ak si uvedomim ze kolko ludi sa ma horsie a ake stastie mam v zivote AJ NAPRIEK nestastiu co ma postrehlo, tak si myslim ze som na tom velmi dobre..

smaij:)

pre uhlie : chodím tu dosť dlho aj na to,aby som si všimla, že ty väčšinou podrývaš. A áno som bystrá, akurát ja to nemyslím ironicky.

A nauč sa čítať. Chcela som vedieť, ako sa človek sám so svojím problémom snaží vyrovnať. Žiadne rady.

A choď si svoje kompelxy riešiť inde.

uhlie

No neviem, ako dlho sem chodis, ale musim uznat, ze si dost bystra, ak si prisla na to, ze na tomto fore sa riesia problemy. Alebo ti to niekto poradil?