Potrebujem predpis na liek, ktory u nas nie je

llek

Je mozne predpisovat aj neregistrovane lieky, ale je to komplikovana procedura. Lekar musi napisat ziadost na Min zdravotnictva ziadost o suhlas s podavanim neregistrovaneho lieku- tam musi zdovodnit preco o to ziada a ci nie je u nas liek, ktory je rovnocenny. Ak ma suhlas z MZ (odpoved trva 2-3 tyzdne a platnost moze byt na 4-6 mesiacov), potom musi napisat ziadost na poistovnu o uhradu neregistrovaneho lieku (odpoved cca 2 tyzdne, platnost zvycajne na 4-6 mesiacov a definovany pocet baleni), potom moze liek objednat a predpisat. Ked platnost ziadost vyprsi, moze zacat so ziadostami zase. Pochybujem, ze psychiatri si zvyknuti vypisovat tieto ziadosti. V onkologii je to bezne, ale dost na nervy.

kckd

Viem, ze v Cechach akceptuju slovenske recepty na lieky, ktore u nas nie su-napriklad Antabus. Samozrejme pacient si ich plne hradi. Podobne akceptovali aj madarsky a polsky recept u nas, stretli sme sa aj s talianskym.

Inner

asi bude dobre zistit si ucinnu latku v lieku a predpisat alternativny liek obsahujuci tu istu latku, registrovany u nas.