Autoškola + očné vyšetrenie

Príspevok v téme: Autoškola + očné vyšetrenie
Andrej123

Zdravím. Chcel by som si rozšíriť vodičské oprávnenie a keďže to súčasné už mám viac rokov, neviem, či musím ísť aj na vyšetrenie očí - pravdepodobne áno. Problém je ten, že VIEM, že sa mi niekoľkohodinovým sedením denne za pc zhoršili oči - najmä do diaľky. Ak idem do obchodu, kde je priveľa silného svetla, do diaľky keď sa zameriam na nejaký predmet, ako ky som ho videl mierne zdvojený - teda nie tak, ako vidia opití... Ale je to nepríjemné. Nie to tak však vždy, najmä odvtedy sa to výrazne zlepšilo, keď som začal brať vitamín A 6000 I.U. zn. Walmark každý druhý deň. Na blízko vidím vynikajúco a vždy to tak bolo. Ako by ste to riešili vy? Problém je, že samozrejme chcem vidieť tak ako predtým, ale mám osobný problém nosiť okuliare. Nikdy som ich nenosil... Pomôžte mi ľudkovia moji ochotní :) Poraďte, píšte svoje názory. Ďakujem.

P.S. Musí byť na vodičáku (hociktorom) uvedené, že nosím okuliare?

iwus93

Andrej: Lucka má pravdu, ja som tiež kvôli vodičáku musela ísť na očné, aby mi dala papier: očný nález...ja som vyšetrenie nepodstúpila, pretože vtedy akurát sa ponáhlala, tak mi ho vytlačila :) a ponáhlala som sa aj ja :D

luckaaaaaaa

na vodičák potrebuješ očné vyšetrenie a budeš to mať aj v ňom napísané, že okuliare nosíš. 0106-to znamená, že máš okuliare. ak máš voči okuliarom nejaký problém, tak nos šošovky:) tak som to vyriešila aj ja:) dokonca ani moje kamarátky nevedia, že som "prislepá" a ic nosím:) sú pohodlné, ani neviem, že ich mám, nemusím sa hanbiť za okuliare a vidím tak, ako mám:)