liečivá sila drahokamov

Príspevok v téme: liečivá sila drahokamov
MetallicA

mám otázku, kto sa s tým zaoberá mi bude môcť pomôcť, takých je si myslím dosť. Veľa si aj čítam o tom na internete, len som nikde nenašla isté veci ktoré ma zaujímajú ohľadom kombinácie a čistenia- teda zbavovania ich zlej energie. Vraj sa majú čistiť po každom použití ale tak čo ked ja ich mám na stole to ich mám mať stále v tej morskej vode? a mám si vybrať jeden druh kameňa lebo som si všimla že mi zle robia spolu, mám na nočnom stolíku nové kamienky a nemohla som spať musela som si ísť ku mame lahnúť, a pod posteľov mám ešte pyramídu.
Ozvite sa prosím

jajka001_

hej, presne :) aall. ja som panteista a budhista a aj vselico ine by sa našlo :) ooo nekonečné prérie Manitouuu:)

aall

bella a co ked my vsetky vyznavame panteizmus? Ked neveris v liecivu silu polodrahokamov, tak vazne sem nemusis prispievat. Kazdy narod, kontinet ma ine nabozenstvo, inak nazyva Boha a ma ine odporucania, zakazy, prikazy od neho, tak tu nemusis presadzovat ten tvoj sposob videnia. Mozeme vyznavat druidizmus, starych slovanskych bohov, budhizmus, hinduzimus atd, tak preto nas krestanske domnienky nemusia zaujimat.

Ja teraz pocas skuskoveho vyzivam moje kamienky, drzim ich v rukealebo si ich dam na vankus)a citim sa prijemnejsie, harmonizovanejsie, menej stresu pocitujem. Takze odporucam:)

bella12

Laura22 - Boh je všadeprítomný, je však potrebné odlišovať Tvorcu od stvorených vecí. Stvorené veci - rastliny, zvieratá, ľudia nie sú Bohom, treba však za nimi vidieť jeho stvoriteľskú ruku. Myšlienka stotožnenia boha s prírodou je podstatou panteizmu a nie kresťanstva.

ta3

Metallica
Napis mi na adresu savocko@gmail.com, mozem Ti dat kontak na priatelku, ale ak chces s nou konzultovat silu kamenov, musis ju navstivit, nema pocitac a co pises, ze Ti pitbul napadol psika, to muselo byt strasne, mne mojho napadol vlciak a vdaka mojej duchapritonosti ho vobec nezahryzol, ale doteraz na to nemozem zabudnut

Onna
Tak isto ako ked sa v lese pritulis k dubu aby si si zobrala trochu energie
Tiez to praktizujem

bella12

... medicína je veda a Boh a veda si neodporujú, takže lekári sú OK - teda ak to nie sú homeopati, tam už je problém

New age zastrešuje v sebe rôznorodé prúdy, filozofie, praktiky - scientológia, veštenie, špiritizmus, kozmická energia, ezoterika, astrológia, komunikácia s anjelmi, reiki, ajurvéda, homeopatia, indické a iné orientálne filozofie, channeling a mnohé iné. Spoločný menovateľ - nepotrebujem Boha, vystačím si sám. Chápanie Boha je pomýlené - nie je osobou, ale iba akousi všadeprítomnou energiou - odtiaľ je myšlienka, že boh je aj v strome, kameni a v človeku. To však už potom nie je kresťanský Boh.

kresťanský pohľad na liečenie energiou:
www.redemptoristi.sk

jajka001_

keby som sa mala tymto nechat viest, tak ani k lekarovi nejdem, sak boh ma uzdravi
a zomriem a pridem k bohu a toho sa spytam - preco si ma neuzdravil?
a ten mi povie - a preco si nesla k lekarovi?
a New Age je sekta, rovnako vymyvajuca mozgy ako stovky inych

bella12

Liečenie pomocou kameňov predstavuje jednu z početných možností, ktoré ponúka ľuďom hnutie New Age. Toto hnutie tvrdí, že človek nepotrebuje Boha, pretože človek sám má v sebe silu a energiu, ktorá ho môže uzdraviť. Človek sa tak sám sebe stáva bohom, hľadá moc v sebe a nie v Bohu, lebo už na ňom nechce byť závislý. Zo začiatku to môže vyzerať nevinne, pravdou však je, že človek, ktorý využíva ponuku New Age skôr či neskôr dospeje do štádia, že bude naozaj Boha odmietať, aj keď by si nikdy predtým nepomyslel, že by takto mohol skončiť.

Človek je takto podvedený a oklamaný. To, v čo skladal svoju nádej, ho nakoniec privedie k vnútornej prázdnote a neslobode. Je pravda, že mnohé veci nepoznáme, a práve preto by sme mali byť opatrní - v mnohých prípadoch človek pri používaní metód New age vyslovuje nejaké formulky alebo robí nejaké úkony a ani netuší, že nimi prakticky vzýva nejakého čínskeho či indického boha. Zákernosťou toho všetkého je, že aj keď v žiadneho takého boha neverí, dostáva sa pod vplyv zlého ducha, ktorý tieto tajomné okultné veci využíva ako svoju nástrahu. Veď on má najväčší záujem, aby sa človek odvrátil od jediného Boha - a na prostriedku už nezáleží. Že sa také niečo nemôže stať? Kde máme tú istotu? Diabol sa už vo Sv. písme nazýva otcom lži. Boh je naopak synonymom pravdy a lásky.

Už v raji sa to ukázalo. Prvým ľuďom diabol nahovoril, že Boh klame a že keď okúsia ovocie zakázaného stromu, budú ako On. Vnukol im myšlienku, že Pán, ktorý ich stvoril a daroval najkrajšie miesto na svete, pred nimi niečo dôležité skrýva, že im niečo zatajil, že ich o niečo ukrátil. Uverili, zjedli a tak bolestne spoznali, že boli oklamaní. Nemožno nevidieť tú istú paralelu aj pri týchto okultných veciach. Boh zjavil samého seba v Ježišovi, dal nám celé sv. písmo o tom, ako ho môžeme lepšie spoznať a prísť do neba a my aj napriek tomu máme pocit, že Boh nám niečo dôležité zatajil - že máme nejakú moc a silu sami od seba, že si môžeme byť sami spasiteľmi. Dostávame sa tak do toho istého pokušenia ako Adam a Eva - a tým pokušením je naša pýcha a nedôvera Bohu. Mnoho ľudí, čo sa venovalo okultizmu, až po tom, čo sa im podarilo z jeho moci dostať, pochopilo, ako hrozne boli oklamaní a zotročení. A začínalo sa to obyčajnou nevinnou zvedavosťou.

Mojím zámerom určite nie je vynášať súdy, chcem len vystríhať pred možným nebezpečenstvom. Každý má slobodnú vôľu a rozhoduje sa sám za seba. Do človeka Boh vložil túžbu po nadprirodzene a tá ho má viesť k Nemu. Boh v písme vraví: Hľadajte ma a dám sa vám nájsť. Nezabúdajme však, že je tu aj boží nepriateľ, ktorý nás chce zo správnej cesty zviesť. Ak teda človek potrebuje nejaké viditeľné znaky Božej prítomnosti, nájde ich vo sviatostiach, ktoré zanechal Ježiš. V každej premenenej hostii je prítomný Boh a tak stačí, že príde do kostola pokloniť sa mu a môže čerpať priamo z "energie", z prítomnosti Boha. Kresťan má každý deň k dispozícii Boha v chlebe, načo by ho mal hľadať v amuletoch, kameňoch, stromoch či kartách, kde ho aj tak nemôže nájsť, lebo tam jednoducho nie je? Preto, aj keď sa to mnohokrát ani niektorým kresťanom nezdá, po úprimnom hľadaní pravdy v tejto veci nevyhnutne dospejú k pravde, že Boh a okultizmus jednoducho k sebe nejdú, že nemožno slúžiť Bohu a zároveň aj okultizmu.