Poplatky u lekára

olinaa

Poplatky za prednostne vysetrenie sa nam od roku -februara - 2017 vratia. Nik to ale nenazve pravdivo, ze lekari by chceli ten poplatok 5-7€ od kazdeho pacienta. A tych neplatiacich casom prinutit aby si zaplatili aj oni a to pristupom milych sestriciek, ich ignoranciou neplatiacich pacientov.Vratia sa zrejme stare casy, len pacient by mal byt na tolko uvedomely, ze ak si za nieco priplatim, tak si ja rozhodujem presnu hodinu vysetrenia a bez dlhého cakania a nie sestricka. Sestricka sa casto pytala, a chcete to za poplatok alebo " zadarmo"? Tak vas objednam na tu a tu hodinu, ale pri vacsom mnozstve platiacich pacientov akosi nestacili. A prednostne vysetrenie sa zmenilo na platene vysetrenie s tym rozdielom, ze neplatiaci pacient mohol len zizat a sediet a platiaci sa mohli usmievat, ze budu vybaveni skor ako oni a ze sa v ten den dostanu na rad alebo ze nemusia skoro rano zvadzat boj a uchytenie si casenky.

lenka66

Neviem, ci je podla predpisu, ale lekar pyta aj poplatok za vypisanie poukazu na zdravotnicku pomocku - napr. kompresivnu puncochu. Viem, ze v zdravotnickych potrebach sa nejake drobne doplaca, ale za vypisanie by asi inkasovat nemal.Ma s tym niekto skusenosti?

ivana45

Anicka, ako najjednoduchsie vidm, zastavit sa v cakarni a pozriet si cennik, poplatky a podobne.
V poplatkoch je u nas slusne povedane - neporiadok. Prax je taka, ze vacsina lekarov vybera menej poplatkov, nez by mohli. Inak povedane, urobia niektore ukony, ktore im nehradi poistovna, zadarmo. Vacsinou preto, lebo su poplatky take, ze sa im neoplati vysilovat sa vysvetlovanim a dohadovanim sa.
Hlboky dojem tu na mna urobila diskusia, ked sa Mamina pochvalila, ako bola vynadat pediatricke svojho syna. Za to, ze za posudok a potvrdenie pre sportovu sutaz platila 10Eur. Boze ! Dokonca tam urobila kraval a vynutila vratenie tej ciastky. Niekto tu tej Mamine napisal, ze je zlodej. Stotoznujem sa s tym. Dufam, ze ta pediatricka sa uz o jej syna nestara.

jajkafr

každý lekár si určuje poplatky sám u niektorého sa platí za prednostné 10EUR u iného 30EUR... a za objednávky niektorí berú iní nie... niektorí si pýtajú peniaze aj za pečiatku a ospravedlnenku do žiackej knižky u detí...

ivana45

Niekto zaplati za prednostny termin, ked je objednany na 6,30 a zoberu ho o 9,30 ?

Alebo, ak sa to platilo vopred - pri objednavani - tak by poplatok mali pacientovi vratit.

Platba 52,50E zrejme nebola za termin, to sa mi nezda. To bude za nejaky vykon, ktory nehradi poistovna. Alebo vystrenie nerajonneho pacienta ? Malo by to byt zverejnene v cakarni.

Barborkas

No o poplatkoch u lekárov by som tiež vedela čosi povedať...na neurológiu som sa musela dostaviť na pol 7 ráno. A pýtala sa kto chce aby ho vzali dnes prednostne tak si zaplatí 5€.bola som 4 v poradí.a vzala ma o pol 10(PREDNOSTNE). Na očnom ma po telefóne objednala za 7€ na 13:30 a keď som prišla do ordinácie o 12, kvôli autobusom nemala tam nikoho ani pol hodinu po mne...A čerešnička na torte je že sestra objednávala 2r. syna na gastroentrológiu prednostne za 52,50 €...vyšetrenia potrebovala súrne...

jajka001_

to je sice individualne, ale ked si zaplatis prednostne vysetrenie tak by si nemala cakat, ak tam ovsem nemal nieco extra surne.