kofein ->caj

kaciatko_7

www.eufic.org
konečne som pochopila aký vplyv má kofeín bdelosť... niečo podobné čo tvrdí hammel, sčasti aj rng sa nachádza v tejto štúdií...

kaciatko_7

www.eufic.org
konečne som pochopila aký vplyv má kofeín bdelosť... niečo podobné čo tvrdí hammel, sčasti aj rng sa nachádza v tejto štúdií...

hammel

Vraví sa, že káva nás postaví na nohy ak sme unavený. Dáme si kávu a cítime sa ,že máme viac energie a naše telo už ani nepotrebuje oddych lebo ten kofeín ho ako keby oklame ale kávičkári trpia chronickou únavou.

ta3

ja neviem, ale kava na mna vobec neucinkuje tak ako na ostatnych, niekto uz poobede nemoze pit kavu, lebo by vecer nezaspal, ja mozem pit kavy kolko chcem a kludne spim, len co kavu vypijem

RNG

Kofein podstatne zvysuje metabolizmus , spalovanie tukov(termogenerator ) a vylucovanie adrenalinu.
V davkach okolo 200 mg natolko stimuluje, ze clovek nevie ani zaspat. Chyba je , ze zuzuje zaroven cievy,cim zhorsuje v konecnej miere cirkulaciu a tym zvysuje krvny tlak, a ze je navykovy, tj po case prestane zaberat a je nan dost silna reakcia pri vyluceni, ktora sa prejavuje ako niekolkodenna nadmerna unava a ospalost. Tj je to tiez droga, hoci povolena.
Vela studentov dnes na posilnenie pije rozne napoje s hromadou kofeinu, ako napr Red Bull, davky stupnuju, lebo po case prestane zaberat az dostanu kofeinovy sok a doslova par dni prespia. Ja som to mal aj osobne moznost zazit na mojom synovi, takze viem, o com hovorim.

kaciatko_7

ktora zlozka v kave ma potom povzbudivy ucinok?
ja som naopak v encyklopedii nasla ze prave kofein ma vela biologickych ucinkov a povzbudzuje cinnost srdca

croska

Tak ja tiež súhlasím a pridávam sa, čo sa toho čajíka MATÉ týka. Behávam a vždy pred behom si pripravujem práve tento čaj, mám konkrétne Maté green od JuvaTea, mám od nich viacero sypaných čajov, po behu zvyknem Pu-erh a keď si chcem trošku prečistiť telo, tak Lapacho, tiež táto značka. Sú cenovo dostupné, kúpila som ich v lekárni, zbytočne budeš preplácať na čajoch, kt. predávajú v obchodoch špecializovaných na sypané čaje. Zas tam majú určite lepší výber, ak chceš s prímesami. Ale Maté určite odporúčam, nahradí Ti to konzumáciu kávy a môžeš to piť až 3-krát denne. Tak všetko dobré prajem..:)

lenkea

ahoj,skus si napr vyhladat na nete caj MATÉ, obsahuje aj kofein, ale hlavne ine latky, ktore posobia nielen povzbudivo, ale maju aj pozitivne ucinky na mysel a zdravie. vyraba sa v roznych kombinaciach s ovocim, inymi bylinami atd. napriklad ja velmi oblubujem caj zvany elixir mladosti, v ktorom hlavnou zlozkou je prave mate..odporucam ochutnat.