biely jazyk u detí

Príspevok v téme: biely jazyk u detí
ryana

Prajem pekny den...chcela by som sa opytat ci mate niekdo s tymto skusenoosti.moj syncek (5 r)ma biely povlak na jazyku,a trosku mu "zapacha"z ust.cisti si zubky raz denne,pije ako tak dost tekutin,po vicisteni jazyka kefkou mu to trosku zmizne,ale vieme vycistit iba zaciatok jazyka,koniec(pri mandliach)uz nie lebo ho napina.ked som na to upozornila dr tak my povedala ze bude pravdepodobne chory,ale on to ma aj ked je zdravy.nemoze byt na nieco napr.alergicky?on od malicka az do cca 2rockou mal alergiu na roztoce,a teraz v pondelok ideme na alergologiu,tak neviem.co to moze byt?

RNG

Inac proti zapachu z ust spoznali v najnovsom case specialny druh probiotika,
S. salivarius K-12 z Noveho Zealandu, kde je to zname uz viac rokov.
Ja som sa k tomu dostal ako cmulacie tabletky, ktore odporucala znama kapacita v alternativnej medicine, Dr Whittaker.
Zaroven to znacne zvysi odolnost tela proti infekciam horneho dychacieho traktu a s tym spojeneho stredneho ucha. Mozem to aj osobne odporucat uz aj z kratkeho pouzivania.

RNG

Premnozenie kvasiniek rozneho typu ,vcitane skodlivych candida albicans a toznych hnilobnych plesnovych kultur v tele je dosledok zivenia ich prebytocnymi cukrami v potravinach, tiez jemnymi mukami, ktore telo velmi rychlo zmeni na cukry
Ak nezmenite stravu smerom k podpore probiotik(zeleniny, vlakniny hrubozrnne a celozrnne prtodukty) aj po vyniceni kandidy sa to coskoro vrati spat , ked jej spravime v tele potravou vhodne podmienky.
Na temu kandida bolo pisane hromadu prispevkov, mozete si ich najst tu na tomto fore,,alebo kto sa zaujima o alternativny pristup vyhobenia plesni a candidy, moze ho najst na nete cez Google.sk napr zadanim slov rng candida.
Je tam popisana protikandidova nizkosacharidova dieta a priotikandidove doplnky ako napr carvacrol(z oreganoveho oleja), GSE , kokosovy olej (najma monolautat z neho) a silne probiotika na nahradenie candidy a plesnovych kuktur v tele, najma v crevach, kde ich je velka vacsina.

GiovanniX

ahojte,aj ja mam biely povlak na jazyku,nadava sa tomu aj mapovity jazyk,zvycajne rano to mavam,pocas dna ked jem zmizne,precital som vela for a odporucali probiotika,ze im to pomohlo,zatial berem ani nie tyzden,ale akoze o daco je krajsi jazyk rano,ale nie o vela,takze uvidime ci pomoze po par tyzdnoch...

miska1917

Ahojte toto aj mna zaujima.Dcera ma 5r a tiez ma biely povlak na jazyku aj jej zapacha z ust.Zubky ma v poriadu.
Ona ale mlieko nepije je nan alergicka len sojove,a obcas jogurt syr.Tak neviem z coho to moze mat.

danndann

ryana !
niektorí lekári v tomto nevidia nič zlé, tak ak vaša lekárka synov jazyk nejak nerieši, tlačte na nu vy. biely povlak na jazyku môže byť príznak vážnych ochorení. nechcem strašiť, len hovorím čo viem..mám ten istý problém a prečítané o nom kopu vecí.. Jedna z príčin Helicobakter .. a iné problémy so žalúdkom , ako nadbytočná tvorba kyselín, či naopak malá tvorba. predpokladám, že syn má ústnu dutinu ako tak v poriadku, kedže mu len asi teraz rastú trvalé zuby, tam by nejaké odknívanie krčkom nemalo nastať (môj názor, nie som stomatolog).. dalšie príčiny môžu súvisieť aj s obličkami, dýchcími cestami tráviacov sústavou, črevami..je toho veľa.. ja mám 19r a dnes som bol na gastroenterologickom vyšetrení a zistili mi nadbytočnú tvorbu kyselín, ale podla mna to ten pravý dovod povlaku nebude.. ešte ma napadlo, že to kludne môže byť baktéria Candila, ktorá je tuším plesnového charakteru. má ju každí a len na nás záleží, či jej pomôžeme premnožiť sa a to hlavne cukrom..a to je zase otázka stravovania.. ževraj zbaviť (mať ju pod kontrolou) sa jej je veľmi ťažke,,prísne diéty a podobne..a to si neviem predsatviť u 5r. chlapca..ani to gastroenterologicke vyšetrenie..ale určite sa to robí aj malým deťom,,možno ich uspia, neviem..lebo pre mňa to bol žažitok na celý život a dúfam, že to už nikdy nepodstúpim...dúfam, že som aspoň nejak pomohol..inak veľa info nájdeš hocikde na internete..ale hlavne choď so synčekom ku doktorke a nech sa jej jeho problém zdá akokolvek nepodstatny , nech ti dá odporučenia na ORL(tam spravia výtery),porípade gastro atď... veľa šťastia

janoo

to by aj mna zaujimalo.zeny ozvite sa! kde robia stery na kvasinky,plesne,jazyka na gynde? ci...moze to byt velmi vazne.
a mozno ma len zahlieneny jazyk z mliecnych vyrobkov.