zápal pľúc

gulka22

ja namiesto mucosolvanu ,calciovy sirup, je sice hnusny ale pomaha, mam ho osvedceny uz dlhe roky. aj pri detoch , mucoplant sirup je tiez velmi dobry, , a beriem aj bromhexin kvapky pre deti, hlavne vela tekutin pit,

RNG

NAC(acc na Slovensku) podporuje odstranovanioe hlienov, ktore zo sebou odnasaju mikroby aj ich toxiny.
Este silnejsi je antimikrobialny carvacrol, ktory je aktivna zlozka v oleji z divokeho oregana. Davke je 3x100 + mg carvacrolu.
A kedze nakazy su obvykle ako dosledok toku hlienov z prinosnych dutin, tak ich teba adresobvat aj tam , ucinne na ne su najma niekolkokrat denne aplikovane kvapky roztoku povodneho originalneho citricidalu, 4 kvapky na dl vody.
Na vnutorne pouzitie odporucam brat roztok 35 kvapiek na liter vody, pit postupne cely den po malych glgoch. A na noc si dat silne probiotika s jablkom, lebo probiotika vedia pre telo vyrobit az 70% vsetkych obrannych latok.

Lubka100

Ja uzivam to iste antibiotikum a este 2 tyzdne budem, lebo pred tym ma tyzden liecili inym, myslel si lekar ze mam zapal priedusiek a az po 2 tyzdnoch mi spravili odbery a nakoniec mam cierny kasel... Ja ten spominany liek beriem raz za 24 hodin a je mi len trochu tazko od zaludka. Vela pit treba a mne sa casto stava, ze liek nesadne, treba povedat lekarovi. skoro sa uzdrav, ja marodim uz 3 tyzdne a neviem uz co so sebou :)

hmmmmmmmmmmm

pijes dostatok tekutin?ak nevykasliavas hlieny, tak zrejme mucosolvan nepotrebujes a ani ACC..mala si produktivny kasel?ako dlho uz uzivas tie antibiotika?
kodein je len na predpis a sposobuje zavislost.skor folkodin alebo dextrometorfan-napr robitussin antitussic.tie sa vsak mozu pouzivat ak naozaj nevykasliavas hlieny-teda v pripade sucheho kaslu.ak by sa brali v pripade vlhkeho kaslu mosu sposobit aj zapal pluc, tym ze sa hlien hromadi v prieduskach a nizsie a je doborou zivnou podou pre bakterie.ak mas suchu kasla vycerpava ta, tak uzivaj teda antitusika, napr spominany robitussin antitussic.

ajka71

Ďakujem za rady,na tých prieduškách určite sa tvorí niečo,čo sa snažím kašľom odstrániť,len to cítim ako že sa mi to nechce odtrhnúť.Kašlem,dráždim to aj tým a tak dokola. Občas sa mi niečo podarí vykašľať,ale nič moc.Pomohlo by mi naparovanie nad slanou vodou?

tjsp

takze ajka71, pokojne sa napchávaj ACC alebo Mucosolvanom, aj keď nemáš hlieny a s vďakou spomínaj na rady muca a llek, keď nebudeš schopná od kašľu ani vstať z postele...

muc

tjsp, takuto radu prosim, nechaj si pre seba! pri zapale pluc sa tvoria huste hlieny a preto ich treba zkvapalnovat mukolytikami, aby sa lahsie vykaslali. antitusikami tisis kasel.je to ok, ak nie je pritomne zahlienenie. no pri bronchopneumonii praveze treba zkvapalnovat. takze ten mucosolvan je na mieste, pripadne to ACC, ako uz bolo pisane nizsie.
treba vela pit, zvlhcovat prostredie a spat vo zvysenej polohe- az polosede.