Mám zdravotné problémy s obličkami, ktoré ako som si prečítala, môžu súvisieť aj s nadmerným užívaním kyselinotvorných potravín. Preto som sa chcela spýtať, čo všetko patrí do zásaditých a do kyselinotvorných potravín. Našla som veľa názorov, no niektoré sa dosť odlišujú. Chcela by som niečo podrobnejšie, nie len základné členenie, že jedlá rastlinného pôvodu sú zväčša zásadité a živočíšneho sú kyselinotvorné. A čo kyslé ovocie, ako niektoré jablká, alebo citróny? Sú zásadité (rastl. pôvod) alebo kyselinotvorné (kyslé ovocie, obsah kyseliny citrónovej)?
Kyselinotvorné a zásadité potraviny
Ahoj,
tu o tom nájdeš zaujímavý článok:
abczdravie.sk
Arman, nevies o com rozpravas.
1 KG tej draselnej bikarbony stoji na Slovensku 11 euro a je to dost po 2 gramoch/pol lyzicky na 500 dni.
A predavaju to firmy, s ktorymi nemam absolutne nic spolocne, takze o aky biznis sa tu jedna?!?
Naviac je to vyborny zdroj draslika, ktoreho mame v nasej potrave primalo. Napr z potravin banan obsahuje len 0.4 gramu draslika
Nerob si tu biznis prosim ta.
Odkyselovat sa da ovela lacnejsie...
Oprava, draselnu bikarbonu, soda bikarbona je zo sodikom(NaHCO3)
Nuz ja pouzivam draselnu sodu bikarbonu(KHCO3) zo zdroja vinarskych potrieb uz dlhe roky,
Som si isty, ze aj firma Erbsloh vyraba len potravinarsku kvalitu, inac by to nemohli davat do vin a inych potravin.
Inac lacnejsie to ma firma Farmarik.sk, tj pod 11 euro za kilo.
To slovo"chemicky prasok", je tu klamlive, tak isto je "chemicke" NaHCO3=soda bikarbona v prasku na pecenie,, alebo NaCl=kuchynska sol.
RNG - kalinat sa používa na odkyselovanie vín ako píšeš, je to hydrogenuhličitan draselný,biely chemický prášok,asi 134gr. balenie za dve eura, ale by som si to asi do vody nenamiešal.Odkyselujeme s tým vína niekedy.Kvalitný je od nemeckej firmy Erbsloh.
Da sa to riesit aj pitim roztoku Kalinatu pol lyzicky do pohara teplej vody skoro rano na prazdny zaludok, jest az 2 hodiny neskor.(Je odkyslovac vin,
pozri na internete, dostanes ho kilo za 11 euro, dost na vyse rok pouzitia)
To nielen alkalizuje telo( a zialbohu na cas aj zaludok), ale doda nam aj draslik(KHCO3), ktoreho mame dnes v potrave primalo a preto niekedy malo energie, krce v nohach a vysoky tlak (pre prebytok sodika a nedostatok draslika).
Tvaroh je vzdy kyselinotvorny.