Prečo nemôžu psychotici užívať arginín v tabletkovej forme?

Príspevok v téme: Prečo nemôžu psychotici užívať arginín v tabletkovej forme?
X.Y._

Pri väčšine výrobkov z L-argininu, ktoré sú predávané vo forme tabletiek, ako dpolnok stravy pre kulturistov je napísaná kontraindikácia, že výrobok nieje určený pre psychotikov. Teda obvikle schizofrenikov, mániodepresívnych a dokonca som čítal, že ani pre depresívnych.

Ako to chemicky vplýva? Čo to spôsobuje psychotikom? Zvyšuje to hladiny dopamínu, alebo ide o ten testosterón a úplne iné sekrécie než semeníky. Totiž o produkcii dopamínu som nenašiel nikde ani zmienku. Ide o testosterón?

X.Y._

Ďakujem za odpoveď Veverička...

Asi je ten tvoj "dohad" správny a máš pravdu podla môjho skromného dohadu.

Mohlo by to byť zároveň aj vysvetlením prečo antipsychotiká blokujú produkciu testosterónu, ktorý zvyšuje hladinu NO, resp. "udržuje bilanciu" ako je to nazvané najčastejšie.

Ale kedže medicína si prešla érou mäsiarských lobotómii a "liekov", ktoré robili mánických impotentnými, aby neboli agresívnymi a nemali sexuálny apetít, tak by sa dalo nazdávať, že tie lieky majú viac pacifikačný efekt na psychotikov s významom pre spoločnosť, než liečebný význam pre pacientov. Kvôli tomu mi to napadlo.

vevericka

najskor preto lebo argnin sa zucastnuje metabolickej drahy NO, ten je neurotrasmiter, takze u tychto ludi by to mohlo byt rizikove (ale len je to len moj dohad)