SM systém a skolioza

RNG

XChrbat ttreba natahovat, aby sa chrbtica vyrovnala, nie podopierat.
Dobry je napr system, kde sa zavasos za nohy dole hlavou a tak ti vaha vlastneho tela natiahne chrbticu. Predavaju, alebo si mozes sam spravit aj take natahovacie zariadenia/traction, jednoducha kladka, golier a plastikove vrecko, kde si podla tolerancie nalejes vodu a toto pouzivas celu noc, kde sa ti miernym tahom chrbtica postupne natiahne do rovna.

ver

ahojte ja mám 35 stupnovu skoliozu a chodim na SM. doktor mi ale predpisal ine cviky a korzet. ak mam cvicit SM mam prestat s RHB a korzetom. velmi sa bojim aby sa to nezhoršilo. Mám 13. Urobim vsetko preto aby sa mi to zlepsilo. prosim poviete mi co zabera najviac a comu sa treba vyhybat? Vopred DAKUJEM :)

stanulik

Ano, mam 40 stupnov, teda mala som, krivka sa zacala zlepsovat asi po 3 mesiacoch pravidelneho kazdodenneho cvicenia. KOrzet som nosila 4 roky, bohuzial mne nepomohol, skor naopak, zastavil sa mi rast panvy a nevyvinuli sa mi spravne pluca, vsetko sa vsak upravilo. Nie som preto bohuzial zastanca korzetu, ktory uplne oslabi svalstvo, ale skor naozaj pravidelneho cvicenia a plavania, to dokaze DIVY. Ak nosis korzet a byvas v BA na zahradnickej na ortopedickej klinike su uzasne rehabilitacne sestry, ktore ta naucia super cviky aj s korzetom aj bez neho, je mozno jedno, co budes cvicit, samozrejme pod profesionalnym dohladom, najma cvic, mne pomohla napriklad aj joga.

Olinecka

Dobry den,
s SM systemom cviceni pracujem uz nejaky ten rok a klienti maju vyborne vysledky.
Nie je pravda, ze po 19-tke sa treba vzdat. Prave naopak, ani 70 rocni by to nemali vzdavat, aj ked je pravda, ze 19 uz mat nebudu. Bolesti vsak nemusia mat.
Pridite si to skusit do DK Dubravka v Bratislave a posudte sami.

Moonika

stanulik: naozaj ti to pomohlo? a o kolko stupnov sa ti to zlepšilo? a za aký čas? a na aké masáže prosím ťa chodíš?

jankaaaaaaaa

po 19tke uz vela nezmozes, akurat tak udrzanie skoliozy v takoms tave ako ju mas. ale smaozrejme treba vela cvicit