Život po protikvasinkovej diete

Príspevok v téme: Život po protikvasinkovej diete
andrea28

baby,ktore ste drzali tuto dietu(myslim poriadne,aj s oreganovym,kokosovym olejom a GSE a probiotikami,...),vratili ste sa po nej k povodnej strave?myslim bez cukrov,ale normalne zemiaky,pecivo(cierny chlieb,celozrnne rozky ale aj biele rozky),ryza,ovocie,...popripade aj vyprazane veci,alebo majonezove,mliecne,jogurtove,syrove,hribove,...alebo sem tam aj kolace,ci sladke?lebo najviac sa bojim toho,ze tuto dietu budem musiet drzat dozivotne(to by som asi neprezila) a aj toho,ze uz si viac nedam sladke :( ako casto teraz jete nieco sladke?nemyslim ovocie.a ani kavu ci caj nesladite?
ako ste sa s tym vsetkym zmierili a ako fungujete v rodine-varite,peciete pre ostatnych clenov normalne.

flowers

Ok to chapem len som chcela este nejake rady od ludi ktory ju tiez drzali. Mam este par nezrovnalosti co s tej stravu tyka mate pravdu som zvyknuta napriklad jedavat na ranajky pecivo aj ked celozrnne uz alebo ovsenne vlocky s mliekom a preto si neviem predstavit cim to teraz pri diete nahradim.ci mozem aspon biely jogurt alebo kyslu smotanu? Ale aj tie obsahuju nejake sacharidy takze to sa mam vyhybat vsetkemu teraz co ma v obsahu sacharridy? Leno z toho co pisete ze mozem jest si viem predstavit obed aj veceru ale ranajky nie...a co sa tyka tych hribov to som nevedela ani ze je povolene pri tejto diete. A co slnecnicovy olej? Ten je preco zly..

RNG

Pochopte este raz, menej cujrov a bielych muk, a viacej mikrovlaknin, co podporu probiotika a poskodi/nedozivi candudu.
Momentalne asi nemate skoro ziadne mikrobvlakniny v potrave, ale velke mnozstvo cukrov, skrobov , bielych muk a tak sa divite, ze si vypestujete/podporite candidu???? A vyhladuete probiotiak, ktore nam v plnom osadeni criev yyrobia okrem roznych vitsminov a zivin az 70% vsetkych obrannych latok, ktorymi telo disponuje. Tj dostaneme od nich ovela viac obrannych latok,. nez je samotne telo schopne vyprodukovat.

Viac najdes napr tu
www.fitforhisglory.com kde tema je, ze smrt zacina v hrubom creve, kde popisuju ako velmi dolezite su vlakniny, z ktorych mikrolakniny su ovela ucinnejsie na zdravie vseobecne a dlzku zivota.

RNG

Candida sa nachadza vsade okolo nas a v nas, potlacaju ju nase probiotika a strava bohata na mikrovlakniny a chudobna na cukry a biele muky.
Tj premnozenie candidy si sami sposobujeme nespravnou stravou
Protikandidova radikalna/rychloucinna dieta nesmie obsahovat ZIADNE sacharidy, tj ziadne peciva, chleby, zrniny, zemiaky, ryzu, pseno atd. Tie 2 tyzdne musite vydrzat na mae, vajciach rybach, hriboch orechoch, kokosovom a inych olejoch, mikrovlakninach a hlavne kvante zeleniny.A samozrejme menovanych doplnkoch a probiotikach.
Komu to sposobuje problemy s travenim, moze brat extra enzymy a kyseliny, lebo to sa povazuje za tazsie stravitelnu stravu.
Po 2-3 tyzdnoch ked vytlacis velku vacsinu candidy a rozmnozis si probiotika v crevach, nesmies prejst na povodnu stravu, ktorou si si to vlastne sam vypestoval
Takze musis znacne obmedzit cukry, vyrobky z bielej muky a dozivotne brat doplnky mikrovlaknin na podporu probiotik, ktore sa uz postaraju o rozne skodlive mikroby v crevach a vyrobia naviac hromadu protilatok, ktore telo pouzije vsade na svoju imunitu
A obcas si nasadit kvalitne probiotika, ci uz z fomaceho jogurtu alebo na striedacku z kvalitnycb priobiotickych doplnkov,.
Totiz ta probioticka nasada sa musi do tela nejak dostat, a pri nasej sucasnej hygiene je moznost dostat do tela podne mikroby minimalna.

flowers

Dakujem o nič take nemam zaujem :D chcela som sa baviť s ludmi o tejto téme! protikvasinkova dieta. tí ktorý ju fakt dodržali a ako...fakt sa tu taký nikto nenájde???

flowers

Ahojte :) chcela by som obnoviť tuto temu lebo to je presne to čo ma zaujima. Chystam sa teraz na protikvasinkovu dietu zo všetkými radami od RNG s prípravkami oreganovy olej, GSE, kokosovy olej, probiotika, psylium a uprava stravy samozrejme a chcela by som nejake rady od ludi čo ju zvládli, ako vyzeral váš jedálniček cez bežný den? čo ste jedli na ranajky obed večeru? a ako to vyzeralo po tých dvoch týždnoch začali ste postupne pridávať znova prílohy ryžu zemiaky cestoviny alebo celozrnné výrobky? cukor asi ozaj len minimum...ak bude niekto ochotny na tuto temu komunikovať ešte poteším sa :)))

evik82

poznam ten pocit ked chodis kazdy druhy mesiac ku gynekologicke a ona len povzdychne zase a da ti vaginalky a a nerobi ti ani vysetrenia, kvoli tomu som vystriedala kopu lekarov bud som mala prestat jest cokoladu alebo kopu inych jedal a ine.... mam aj teraz sice obmedzenia ale to nestoji skoro ani za rec...vyskusala som na sebe skoro vsetky babske reci ale bolo to len kratkodobe a zase som to tu mala opet... az raz som vyskusala nieco co bol experiment moj vyslo to dva roky som to uz nemala a dufam ze ani mat nebudem a ked som to poradila kamaratkam tak su velmi spokojne.... ma to ale viacej faz jedna ked uz to mas a potrebujde to vyliecit druha ked to treba preliecit a tretia ked uz to vsetko beriem len preventivne ale hlavne ze to zabera a je to lacnejsie ako lekarske predpisy... ked chces mozem ti to rozpisat evik82@azet.sk ale mozes mi kludne aj zavolat 0905851581 a mozeme sa o tom porozpravat...
a ked citam ako nejete sladke tak mi vas je luto ja si dam varenu cokoladu a do nej 7cukrov a nic...ja miluje sladke a nevzdam sa ho...