prekrocenie standardnej dlzky studia na VS

Príspevok v téme: prekrocenie standardnej dlzky studia na VS
earlgray

Ahojte. Studovala som na statnej vysokej skole necele dva mesiace, potom som studium zanechala (oficialne, nie je cesty spat). V nasledujucom akadamickom roku planujem ist na verejnu vysoku skolu. Berie sa to teda ako prekrocenie standardnej dlzky studia? (lebo ked dokoncim bakalara na novej skole, tak to bude 3 roky a 2 mesiace co studujem Bc. stupen). Alebo sa beru len ukoncene roky? Dakujem

000012

Ja by som sa chcela spýtať, či niekto neviete či sa do štandardnej dĺžky štúdia na slovensku ráta aj štúdium v Čechách. Študovala som v Prahe dva roky a teraz sa chcem vrátiť na Slovensko. Budem po roku platiť alebo nie? Vďaka za odpoveď.

bikerka

3. ročník si už budš platiť...štát platí 3 roky Bc. ...a keďže to sa ti bude rátať už ako štvrtý tak už budeš musieť platiť...

earlgray

prekladatelstvo, ale presne neviem este kam, chcela by som BA, anglicky alebo nemecky jazyk v kombinacii so svedskym, finskym alebo spanielskym...AJ viem dost dobre, NJ slabsie, ale chcem sa intenzivne ucit do prijimaciek, aby som ich zvladla, lebo beru strasne nizke pocty...a ak nie tam, tak NR nemcina-rustina..

LC

Nie, na druhý stupeň štúdia sa to nevzťahuje. V Čechách Ti sociálne štipendium neudelia, pretože sa vzťahuje na občianstvo k štátu. Môžeš získať ubytovacie alebo prospechové štipendium.

LC

Poplatok za prekročenie štúdia budeš platiť až začiatkom tretieho ročníka, ale je tu možnosť požiadať o prepáčenie poplatku zo zdravotných alebo finančných dôvodov u dekana fakulty.

earlgray

a este jedna otazka, vztahuje sa to potom aj na druhy stupen studia? teda platim potom aj 4. a 5. rok? a neviete, ci v CR slovensky student moze dostat socialne stipko?