Umyvanie vlasov len s vodou

Príspevok v téme: Umyvanie vlasov len s vodou
xyxyxyx

Pocula som ze ked si budeme umyvat vlasy len vodou pocas 4- 6 tyzdnov tak budu krajsie a bohatsie(ak neberieme do ohladu tie tyzdne pocas ktorych su mastne a kde pokozka si vytvara vlastnu ochrannu mast)

A chcela by som sa spytat ci uz niektora z vas mala s tymto skusenost a ze po tych vydrzanych tyzdnoch bez samponu ako sa dalej zaobchadza s vlasmi... stale umyvat s vodou?

Dakujem.

Andreasen

mne tie moje velmi mastneju a bojim sa že umyvat ich iba čistou vodou by nikam neviedlo. To by som za par dní nemohla vyjst z domu. Pokial neumyjem šamponom a nedám regeneračnu masku, tak z domu ani na krok.

Majko3

Ja umývam s čistou vodou už niekoľko týždňov každý deň. Vlasy majú úplne ideálne vlastnosti a vôbec nie sú mastné ani splasnute. Zo začiatku sa zamastili ale to bola len ochranná reakcia po šampóne. Keby pred vás postavím tie chemikálie z čoho si zložené šampóny tak by ste k nim ani nepricuchli a nie si ich ešte dávali na hlavu.

monibio

Ahojte, tiež som sa už na to dala. je to zatial len 10 dní vasy sú vporiadku umývam to vajíčkom a je to na nerozoznanie od šampónu vlasy s'nadýchané nemastné skvelé ako so šamónom (teda po hygienickej stránke) v skutočnosti veím že sú lepšie. myslím že troch menej padajú. o čo som sa chcela podeliť, vlasové kúry. poznáte to vajíčko med olej cibula čo chcete dať na hlavu do igelitu, uteráka a nechať odležať. voda teda fantasticky umyje aj takúto procedúru, avšak kokosovém oleju sa radšej vyhnite to ide bez šampónu veľmi veľmi ťažko i keď som to nakoniec na tretí pokus umyla. olivový olej je úplne bezproblémový. môžte si dať kúru a potom iba s vodou umyť a vlasy sú fantastické :)ešte som chcela doložiť, že sa oplatí tiež vyhnúť sprchovému gélu a umývacím prostriedkom na tvár. používam všade iba vodu tiež asi 10dní. moja plať je na neporovnanie. (vždy som používala iba bio prostriedky) ale toto je celkom iný level :)moja tvár sa nemastí, nesuší, nemám upchaté póry. krém nepoužívam tiež už dlhú dobu ale miesto toho obyčajný olej bez parfumu bez všetkého (argan, bambucký) proste teraz žiadna chémia a mám tvár jak nikdy predtým :)odporúčam! mydlo od teraz už len na ruky (a intímne si zatial ponechávam tiež) džím palce aj ostatným. ešte k tým lupinám čo tu niektorí píšete, čítala som že to z tej bikarbóny asi takže radšej vajíčko :)

henro86

Ja som tiez zacal s touto metodou. Je to cca tyzden, predtym som bol zvyknuty si umyvat vlasy kazdy druhy den samponom. Co sa mi ale nepaci, su vznikajuce lupy, s ktorymi som predtym vobec problem nemal. Snazim sa naozaj poriadne si masirovat hlavu pri umyvani ale nepomaha to a zda sa mi, ze je tam tych lup stale viac a viac.

Nejake tipy ako to odstranit?

Hyma Raeva

Moje postrehy a skúsenosti k danej problematike
Tiež skúšam túto metódu, vlasy si umývam vodou a sodou b. už asi 15 dní. Na dotyk sa mi zatiaľ zdajú mastnejšie ale nie je to také zreteľné na oko ako pri šampónoch.
Tá bikarbóna: pridáva sa tam nie ako náhrada šampónu alebo niečo podobné. Ide skôr o to že chemicky tú tvrdosť vody znižuje alebo odstráni, keďže mäkká voda je zdravšia.
Nie sú letné prázdniny ale naopak zima, tak v prípade potreby môžem nosiť čiapku, kým sa mi mastenie neustáli na prirodzené minimum.
Rozhodne sa mi pozdáva tento spôsob (treba len prežiť to začiatočné niekoľko týždňové štádium, aj to je u každého individuálne), voľakedy sa tiež nepoužívali dnešné chemikálie ale voda. Navyše pre tých čo sa obávajú MASTNOTY a ZÁPACHU, prirodzený maz by mal slúžiť len na ochranu vlasov (dnešné produkty zrejme spôsobujú jeho nadmernú produkciu) a rovnako ako koža má svoju prirodzenú vôňu, tak aj vlasy
Som zvedavá ako to teda dopadne, za koľko sa moje vlasy budú dokázať prispôsobiť.
Takisto je pre ne veľmi zdravé umyť ich nakonci STUDENOU vodou (vlažná áno, horúca nie)

EunikéK.

Umývanie bez šamponu je super , ako latrnativa sa daju použiť zo začiatku bylinky, či soda bikarbona, vajičko ...
Čo sa týka farbenia vlasov, je fajn používať hennu, farbím si s ňou vlasy už veľmi dlho a som nadmieru spokojná, pretože vlasy neničí, naopak, ich uzdravuje, je čisto bylinná a prírodná .. aplikácia je jednoduchá, rozmieša sa hennový prášok s teplou až horucou vodou alebo čiernym čajom,, zaleží od odtieňa. Vlasy sú potom vyživované ...
Je to v podstate ako farbiaca výživná maska na vlasy a farba skutočne drží na vlasoch dlho a je pekna .. :)
ja používam značku Khadí, ale daju sa zohnať aj iné .. o nešla by som do najlacnejších alternatív... tato stoji asi 6,50eur.... záleží kde a ako to kupujete, ja som presvedčila majiteľku bioiobchodu v našom meste aby objednavala Khadi ... takže nemusím platiť zbytočne drahé poštovné ... :)
Jediná (ne)výhoda je možno to, že po aplikácii henny vlasy rýchlejšie rastú teda ich treba aj častejšie dofarbovať. škála farieb je naozaj široká, dokonca je už aj blond henna ... :) a zmiešaním rôznych odtienov sa daju vymyslieť nové a nové ..
čo sa týka chemický prípravkou na vlasy ... laky, tužidlá .. nevidím dôvod ich používať, ale aj tieto \\\" pomôcky\\\" sa daju vyrobiť po domácky bez pridania rôznych chemikalii, ktoré len ničia vlasy, a ovšem to ide aj lepšie umyť .. :)

ladyblack

Mna zaujima ako je to, ked clovek pouziva napr lak na vlasy, prip gel na uhladenie a chce si umyvat vlasy vodou? dokaze ta voda dostatocne zmyt tie chemicke pripravky alebo to iba uskodi vlasom?