Antidepresiva

Príspevok v téme: Antidepresiva
moncika991

Ahojte! Prosim vas nevedeli by ste mi poradiť kde sa daju zohnať antidepresiva, či sa daju kupit aj bez receptu alebo musim isť ku lekarovi a ku akemu psychiatrovi alebo vypise aj všeobecný lekár?? A ake su najúčinnejšie?? Nemam s tym skusenosti takze budem vdacna za vsetky príspevky. Dakujeeem.

ssmr

Samozrejme, ze prakticky lekar MOZE predpisat antidepresiva a sam ich aj indikovat.
Ale nie vsetky. Zoznam liekov, ktore moze indikovat a predpisovat prakticky lekar pre dospelych, sa nachadza vzdy v kazdej kategorizacii liekov (meni sa to kazde 3 mesiace).

t333

hehe, no ja z teba skapem... tak teraz mi uz zacnes tvrdit,ze moja lekarka sla vtedy prekrocit kompetencie len preto, ze mi nevies podlozit svoj nazor.
ok...

lioness_01

t333, psychológ taktiež nemá kompetenciu predpisovať antidepresíva. psychológ totiž nie je lekár, je to absolvent filozofickej fakulty. psychologička to zrejme myslela tak, že ona navrhne nejaké antidepresívum a obvoďáčka ho prepíše, keďže je lekárka, ale psychologička ani nemôže navrhnúť antidepresívum, takže asi tak...

pozri, to že niekto prekračuje svoje kompetencie neznamená, že je to správne...

t333

takze hlavne, ze si ma presvedcila o pojme lekar prveho kontaktu... to je to najdolezitejsie. to, ze ja pisem k teme a snazim sa argumentovat je vedlajsie...
k tomu tvojmu odporucaniu... predstav si, ze som raz bol u psychologicky, ktora ma spytala kto je moja obvod. lekarka a povedala "ak bude treba, predpiseme vam spolu s vasou OL antidepresiva".
este nieco?

lioness_01

t333, áno, kľudne sa za dva roky mohlo toho veľa zmeniť...

a jasné, ja to chápem, rozhovor s pychiatričkou, ale niekto ho musel písať, a s najväčšou pravdepodobnosťou nejaký redaktor Pravdy. stačila malá chyba pri prepise rozhovoru a hneď je zo všeobecného lekára lekár prvého kontaktu... :))))

t333

ok, pravda nie je nejaky odborny lekarsky casopis ale vzhladom na to, ze ide o rozhovor s psychoatrickou, tak je to dost doveryhodna informacia si myslim...
a co sa tyka toho datumu... zeby sa ovtedy toho tolko zmenilo?

lioness_01

zdravie.pravda.sk ? :D tak Pravda skutočne pre mňa nie je dôveryhodný a relevantný zdroj takýchto informácii :D