Tetánia

Príspevok v téme: Tetánia
imaginary

Neurológ mi odhadol tetániu (test na ňu zatiaľ za sebou nemám - som naňho objednaná). Obvodná mi predpísala magnézium, A vitamín a Frontin v prípade potreby, ktorý mi veľmi zaberal, mám však už len magnézium s Ačkom, Frontin mi neurológ znovu nepredpísal.
Tie záchvaty sú strašné, mám pocit mdlôb, oblieva ma horúčava od končatín a v temene hlavy, zahmlieva sa videnie, často mám pri tom veľmi vysoký tlak. Keď to po takej hodinke trochu ustane, tak mám silnú triašku až zimnicu. Je tu niekto s podobnými symptómami? Ako si pomáhate? Lekár mi povedal že je to teraz veľmi "moderná" diagnóza, najmä u žien. Často sa mi prejaví, akoby v jemnejšej forme, nespavosťou, nemôžem jednoducho zaspať a cítim nepochopiteľnú úzkosť. Ako s tým bojujete vy? A ako prebieha samotný test na tetániu? V čom má tetánia pôvod? Ďakujem za odpovede...

trudi23

na tetaniu je dobre uzivat horcik, ja osobne si davam horcikovy komplex je tam 6 kmenov horcika, ked ho neuzivam stav sa mi viditelne zhorsuje, inak pomaha plavanie, meditacia , pobyt v prirode, joga atd

Anička

Som momentálne na PN. Mala som zápal priedušiek a pri tom som dostala záchvat, ktorý sa podobal infarktu. Bola som hospitalizovaná a poslali ma na všetke vyšetrenia. Nič mi nezistili a nakoniec pri jednom neurologickom vyšetrení konštatovali, že je to tetánia. Ešte mi idú robiť vyšetrenie srdca so záťažou a echo. Zatiaľ beriem len magnum B6. Nebola som na vyšetrenie u psychológa, kde ma odporúčali.
Keď mi začína byť zlé, tak je to najprv črevného charakteru a potom mám bušenie srdca a nakoniec dýchanie . Už som skúšala aj dýchanie do sačka a pomohlo to. Uvidím ako dopadnem pri ďalšom vyšetrení.

RNG

Celiakia poskodzuje creva tj travenie vseobecne, aj absorbciu roznych zivin, vcitane mineralov a to je pricina tetanie.
Regeneracia criev zacina s odburanim lepku enzymami na lepok, pouzivanim hojaceho DGL a aloe vera, tiez Triphaly.

Travenie je vec kyselin, enzymov, vlaknin a probiotik. To vsetko v pripade nedostatku sa da ucinne doplnit.
Nakoniec daju sa prinajhorsom doplnit aj priamo vsetky mineraly a vitaminy potrebne na ich absorbciu a zabudovanie v tele.
Dobry zdroj toho je napr Bone Essentials z puritan.com
alebo rozne podobne z inych firiem.
Forma mineralov a ich vzajomny pomer su velmi dolezite, inac sa neabsorbuju ucinne a nezabuduju.

a-

este ked su napr.krce v lytkach tak je malo DRASLIKA ale to sa tak tazko radi-ked je aj celieticka a aj teraz v puberte-ta denz.by jej mohla pomoct/aspon si to myslim/povecte vsetky problemi ktore mate a ked bude lekar dobry myslim ze by vam malo toto pomoct...

a-

BENIKA na denzitomtrii-hustote kosti ste boli?dalej na hormonalnom profile u zenskeho/ked je teraz v puberte/
tazko sa radi-ale treba presne zistit co jej chyba aky vit.a nie len ze berie b6,vapnik aj ked vit.d chyba je tetania
pri zlej funkcii stitnej zlazy je tetania...
mozno je to len ta puberta a ked sa horony ustalia tak aj tetania pomonie-kiez by to bolo aj tak-ale aj tak uz ked si tolko vytrpi skoc s nou este na tu hustotu kosti-ta by presne mali zistit co ma doplnat ake vitaminy a mineraly
a na stress jej kup B-KOMPLEX FORTE
ZELAM JEJ ABY SA S TOHO CIM SKOR DOSTALA

benika

Mojej dcére zistili tetániu pred pol rokom. Zvládame to dosť ťažko, má ťažkú formu tejto choroby. Absolvovali sme množstvo vyšetrení - EKG, EMG, EEG, MR- odporúčam na tieto vyšetrenia nechodiť sám.Dcérka bola aj opakovane v nemocnici. Denne máva niekoľko záchvatov. Lekári nám radili veľa spať, piť, zdravo sa stravovať a samozrejmä hýbať sa. Pravdou však je že zvýšená fyzická aktivita vyvoláva viac záchvatov. Okrem calcia a magne B6 užíva ďalších 5 liekov. K lekárom chodíme častejšie ako na návštevu k priateľom...
Záchvaty sú hrozné- bolesť v zátylku , strašné kŕče v nohách aj rukách-tzv. pôrodnícka ruka, skrátka jej vykrúti prsty, často kŕč v hrtane a nemôže ani dýchať, stŕpne jej čelusť, pery a celá tvár. Máva tak silné bolesti, že pokiaľ dýcha, tak kričí od bolesti a celé telo má v jednom kŕči. Nepomáha dýchanie do sáčku ani striedanie sprchy- studená, teplá, relaxačné techniky nezaberajú. Ak niekto ešte viete niečo čo by nám mohlo pomôcť poraďte- budem vďačná.Srašne chcem veriť tomu že keď u nej prehrmí puberta- má 14, budeme na tom oveľa lepšie, len dúfam že to tak bude. Je to bojovníčka a veľmi statočná kočka- má za sebou operáciu srdiečka a je celiatička- čiže sme na bezlepkovej diéte. Verím že keď sme zvládli toto, tak zvládneme aj potvoru tetániu. Všetkým držím palce, nech to zvládnete čo najlepšie...

petulka4533

Ja mam tiez tetaniu,vysetrenie nie je velmi prijemne,ale v pohode sa da zvladnut.
daj si urobit aj minerálny profil krvi.U mna sa tetania spustila z dovodu precerpania organizmu, skolabovala som, potom som mala stavy na odpadnutie, triasky,trpnutie ruk, temena hlavy,sanky a problem s prehltanim.nasadili mi magne B6 a brala som aj lexaurin, ale len ked som uz citila ze som vycerpana,alebo proste ked som citila, ze pride na mna stav uzkosti, ci triasky a pod. Teraz mam pracu, kde nemam take stresy, pravidelne cvicim a stavy ustupili, aj ked magnezium berem kazdy den. tak drzim palce a NEPRETAZUJTE SA ZENY.

zuzka.101

Mám tetániu vyše roka. Pravidelne cvičím pilates (dvakrát do týždňa ). Tetánia sa mi pri cvičení prejavuje zvýšenou svalovou triaškou na horných aj dolných končatinách.Máte podobné skúsenosti s triaškou pri zvýšenej fyzickej záťaži ?

RNG

Pripominam, ze tetania moze byt z nedostatku roznych mineralov, nielen horcika(magnezium) ale casto z draslika(kalium), vapnika(calcium), ba dokonca inych.
Kto ma zle travenie alebo zly vyber potravin moze mat nedostatok hociktoreho z menovanych, ktore sa prinajhorsom, daju lahko doplnit.
Samozrejme na absorbciu a zabudovanie tychto nestaci len dobre travenie, ale aj potrebne vitaminy D-3 a K

Katka65

Tetániu mi zistili pred pol rokom.Tŕpol mi jazyk ,prsty na ruke,ústa ,mávala som kŕče na chodidlách,kŕč svalstva hrtanu ,vysoký tlak ,búšenie srdca samozrejme ,že to nie naraz ,nakoniec čo mi ostalo je kŕč palca,nemôžem chytiť pohár do ruky,len hrnček s uškom . Mala som šťastie ,že som sa dostala k šikovnej lekárke,ktorá hneď predpokladala diagnózu a vyšetrenie EMG jej to potvrdilo.Užívam Magne B6,Neuromultivit,pri záchvate Neurol 0,5.záchvaty už nemávam tak často ,ale mávam hlavne v noci ,tie ma vyšťavia a cítim sa strašne.