Diera medzi zubami ala upirie zuby

Príspevok v téme: Diera medzi zubami ala upirie zuby
potapka

Tak mam 15 rokov a bocne horne zuby mam tkz. upirie cize mam logicky aj dieru medzi hornymi a dolnymi zubami.Zuby krive nemam ale chcem sa opytat ci ked si dam strojcek tak ci mi to napravy tu ,,dieru,, a ak nie tak co by pomohlo?Ja sa chcem usmievat ale ked sa usmejem a ,,vycerim,, zuby tak to vyzera divne...no proste ja nemozem ukazovat zuby ako iny ludia a nemozem mat ani na fotkach usmev...uz ma to vazne stve a zubarka povedala ze strojcek mi zatial neda lebo sa mi este neprerezali zuby a ja neviem co este trepala...dakujem za rady

LMarika

No ak mas uz 15 rokov, tak potom uz je ale naozaj najvyssi cas na zubny strojcek - fixny aparat. Tvoja zubarka strojceky nedava, to robi celustny ortoped (takzvany strojcekovy zubar, ktory ma na starosti iba strojceky), ku ktoremu by ta ona mala poslat a ten dokaze najlepsie posudit, ci ti strojcek treba, alebo nie. Ale myslim si, ze k celustnemu ortopedovi mozes ist aj bez odporucenia. Aspon v roku 2011 to tak bolo, ked som si davala strojcek robit ja. Proste sa len spytaj kamaratov, spoluziakov, ktori maju strojceky, ku ktoremu celustnemu ortopedovi chodia a hotovo. Vybbav si s nim termin a pojdes aj ty. Takito zubari maju radi, ked teenager, ktory este nema 18, pride aj s rodicmi. Je to dolezite, pretoze strojceky su drahe a poistovna doplati iba nieco, nie vsetko, tak aby sa celustny ortoped vedel s rodicmi porozpravat aj o cene, aj o type strojceka, ktory si das urobit. Urcite budu mat aj rodicia nanho vela otazok, nielen ty. Treba sa poradit. Pokial viem, nikto z tych, co si davali robit strojcek v teenagerskom veku, nemal este prerezane vsetky zuby. Zuby mudrosti rastu az po 18-tom roku zivota. Tie ale prerezane byt nemusia, staci len, ak celustny ortoped zhodnoti, ci je tam pre ne dost miesta, kam by v buducnosti mohli narast. A strojcek moze nasadit, aj ked tam este nie su. Naco cakat do 25-tich rokov? Pokial maju tvoji rodicia peniaze, tak cim skor k tomu celustnemu chodte. V nasej rodine peniaze nikdy neboli, ja som si dala strojcek urobit az po 30-tke. A nelutujem, bolo to jedno z najlepsich rozhodnuti v mojom zivote. Len kvoli peniazom to neslo skor.

Lucia-luci

Moja dcerka ma tri roky a ma mliecne zubky ocne dlhsie a spicate, necitali ste niekto niekde z coho to moze byt? Nikto v rodine to nemame a ja mam vycitky ze to suvisi s tym ze som pocas kojenia brala vysoke davky vapnika s D vit. a preto castokrat sme naopak mali njeake obdobie nedostatok zeleza, chudokrvnost niekedy aj vo vysokej miere. Nesuvisia tie upirske zuby s dlhodobou chudokrvnostou v istom veku? Alebo s nejakym inym nedostatkom? Viete o tom niekto nieco blizsie? Citali ste nejaku studiu, mate vlastnu skusenost, alebo niekoho poznate s podobnym problemom, alebo pod.?

beniii

Volám sa benjamin a mám ten istý problém mám 16 rokov a strojček moc nosiť nechcem , nedalo by sa to vyriešiť rezaním dasien alebo niečo také ?

Zuzana1998

Mám rovné zuby a spravila sa mi diera medzi mojími dvoma prednými zubami ...mala som ich pekne ...,ale teraz to vypadá hrozne ...Rada ? :)da sa to nejak dať nazad,že by som nemala dieru medzi zubami ?

natalia123

ja som mala medzeru medzi prednymi hornymi zubami, dost velku, co mi vadilo a prekazalo mi to aj na fotkach, ked som sa usmiala so zubami.. Tak som sa rozhodla, ze si dam predsa len strojcek. Bola to super volba, hlavne som nasla uzasnu zubarku v KE, ktora mi spravila kvalitny strojcek,, nosila som ho rok ( fixny) a potom este rok snimatelny. No poradim ti, ries strojcek najlepsie do 18, ja som to riesila po 18 a cely strojcek som si musela zaplatit sama, co ma vyslo fakt draho. Skus si najst aj dobreho zubara na strojceky, lebo nie vsetci su spolahlivy... medzera sa mi zatial nevratila, ale este vzdy nosim sniamtelny strojcek. Vela stastia :)

mate59

ak sú očné zuby dlhé, môže ti ich zbrúsiť.Ja som mal tak spodné,roky ich mám zbrúsené a spokojnosť,ty ale vyčkaj až sa ti všetky prerežú.