vypoved dohodou

Príspevok v téme: vypoved dohodou
leerka

Ahojte, prave som v praci dala vypoved dohodou ... od 15.12. som bola na PN, ktora mi skončila 18.1., cize praceschopna som bola znovu odvcera ... vcera ani dnes som do prace nenastupila ..dnes som priniesla zamestnavatelovi ukoncenu PN a vypoved dohodou .. povedal, ze sa mi ozve pisomnou formou do niekolkych dni .. avsak cakal, ze dam dvojmesacnu vypovednu .... v pondelok mam nastupovat do novej prace a preto ma zaujimalo, ci teraz v tychto dnoch za mna plati tie odvody statu ... alebo nie ... a ak mi da odpoved az niekedy buduci tyzden v utorok, ci v pondelok mozem bez problemov nastupit do noveho zamestnania alebo nie ... proste mi ide o to, aby mi dvaja zamestnavatelia neplatili zdravotne poistenie a pod.... viete mi niekto poradit?? este jedna vec ma zaujima, moze sa stat, ze mi vypoved nepodpise a da mi dvojmesacnu vypovednu lehotu, aj napriek tomu, ze uz budem mat v praci tri absencie?

beskyd

"vypoved dohodou" je pravny nezmysel. bud skoncis pracovny pomer DOHODOU k dohodnutemu dnu, zamestnavatel s tym suhlasi a skoncis v dohodnuty den ktory je uvedeny v tej dohode bez vypovednej doby a vtedy zanikaju aj poistne vztahy co sa tyka odvodov. VYPOVED znamena jednostranny ukon, ak dorucis zamestnavatelovi vypoved, pracovny pomer konci az uplynutim vypovednej doby, ta je minimalne 2 mesacna a zacina plynut prvym dnom kalendarneho mesiaca nasledujuceho po doruceni vypovede ale pocas tejto doby ti normalne trva pracovny pomer a zamestnavatel za teba plati odvody a ty mas povinnost tam byt. pokial viem, aj pri neospravedlnenej absencii zamestnanca v praci zanho zamestnavatel musi platit preddavky na zdravotne poistenie z minimalneho vymeriavacieho zakladu, ale toto sa mohlo zmenit odvtedy, ale platilo to este minuly rok. treba sa informovat v zdravotnej poistovni ci tu nedoslo k zmene a hlavne si ujasnit ci pracovny pomer konci vypovedou alebo dohodou.

mate59

počas PN čo si bola on neodvádza do fondov nič.Ukončila si PN a dala výpoveď k istému dátumu.Ak ju bude akceptovať,do toho dátumu ti odvody zaplatí.Ak ti dá A-čko,odvody neplatí,ale za každý deň A-čka si musíš sama zaplatiť zdravotné poistenie.Inak ho bude poisťovňa po tebe vymáhať.Dni A-čka sa nerátajú do dôchodku.