Skúsenosti SM systém cviky....

SMmm

Ahojte,
chcela by som sa opýtať ak mam pri nejakom cviku bolesť mam ho prestať robiť? alebo sa precvičením bolesť časom odstráni.
Ďakujem

MichalJ

Ojka

Ojka chcel by som sa ťa opýtať, prosím ťa, kde chodíš cvičiť v Žiline a ku komu? McKenzie mi tiež nepomáha a chcem prejsť na SM systém.

Livia18

Rozzi77 chcela by som sa spytať či tento SM system pomáha aj pri hernii?môjmu manželovi herniu diagnostikovali asi pred mesiacom. Da sa predísť operacii?Ak vie niekto poradiť kde v košiciach mate naj skusenosti s kurzami SM systemu?veľká vďaka!

Rozi77

SM System cvičím 1 mesiac,sama cítim uvolnenie svalstva,nie som taká strnutá,ba až ubolená,Som po operacii Hernie disku-13mm!!!!pred 7rokmi,na boleť chrbta si ani tak vo všeobecnosti nesťažujem ako na bederné klby,mám Coxatrozu l-ll stupňa,ale niekedy som pre silnu bolesť neurobila ani krok.SM cvičenie ma vo všeobecnosti veľmi baví,už po týchto pár cvičení,ktoré som absolvovala,sa cítim podstatne lepšie,nebolí ma šija,nohy,a ani chrbát.Orig.gumu na cvičenie mám aj doma uviazanú o radiator,pustím si CD 12 Základnych cvikov od Dr.Smíška a frčím! Doporučujem !!!!

Gima

Sinka mne na driekovu chrbticu pomohlo sedenie na vankúši. Ked som pri počitači, tak si dám pod zadok vankuš. Už to takto robím rok a bolesti zmizli.

Sinka

Ja ho cvičím 3 mesiac. Na hrudnú a krčnú chrbticu mi sm systém pomohol takmer okamžite. O krížovej to však povedať nemôžem. Vždy po cvičení ma veľmi bolí chrbát v okolí hernie L5, cvičím s fyzioterapeutkou. Má ešte niekto podobnú skúsenosť s bolesťou po cvičení? Ďakujem za reakcie.

Jaja15

Akékoľvek vhodné cvičenie, hľavne pod dohľadom fyzioterapeuta môže chrbtici len pomôcť..nielen SM Systém, ale napr.klasická joga alebo klasické cviky na chrbticu...Ale žiadne cvičenie nespraví zázrak, môže stav zlepšiť, ale v niektorých prípadoch aj zhoršiť - hlavne ak už hrozí operácia. Ak niekoho bolí chrbát(napr.sedavé zamestnanie, práca v záhrade)nech cvičí, ale ak už má vážnejší problém a hrozí operácia - cvičte len po porade s lekárom, lebo celý problém môžete veľmi zhoršiť, hlavne ak stavec tlačí na miechu.

ojka

po vážnejších zdravotných problémoch som pod dohľadom fyzioterapeuta cvičila najprv cviky podľa McKenzieho a tie mi moc nesadli, tak sme prešli na SM systém a tie mi veľmi pomohli :-) Je to aj o pevnej vôli, cvičiť aj doma, pravidelne a stále. Jednoducho svedomito makať. U fyzioterapeuta som si zakúpila aj laná. Najprv som ich mala len požičané, že aby som ich zbytočne nekupovala, ak mi "nesadne" ani táto metóda. Majú u seba rôzne pomôcky, aj knihy a pod. Ale tak ja chodím k súkromníkom do ZA, rehabilitácie klasické štátne v bežných poliklinikách stáli s prepáčením často za prt. :-) Zdravie sa neoplatí odfláknuť si...