ako trvalo zlepsit travenie?

Príspevok v téme: ako trvalo zlepsit travenie?
lucka963

Ahojte.....mam problem s travenim (mam aj problem s akne takze to asi suvisi), mam dost nepravidelnu a tvrdu stolicu....skusala som vela doplnkov, vsetky sice pomohli ale len docasne....uzivam psylium , taktiez zjem denne aspon 2 jablka a ak sa da tak aj misku ovsenych vlociek s jogurtom..vsetky tieto veci zo zaciatku pomahali ale vsetko len docasne...taktiez uzivam probiotika a budem vdacna za kazdu radu ktoru by ste mi este dali..nejaky doplnok ktory je lahko dostupny..alebo nejaky caj ..hocico....myslim ze sa nestravujem nejak zle, nieje to ani najzdravsie ale nejem ziadne mastnoty ani vyprazane, vsetko iba vynimocne..zo sladkosti iba keksy cokoladam sa vyhybam..horsie to uz je na internate kde jem dost polotovarov pozostavajucich so samych E-ciek ale neviem velmi co na intraku by som si mohla take zdrave varit....a stve ma ze ini ludia mozu jest co len chcu a nemaju ziadne problem a neodraza sa im to ani na pleti...vedel by mi niekto nieco poradit??

Dana979

ahojte vsetci v diskusii,ja uzvam pripravky z bylin,mala som zdravotne problemy,su fantasticke,naposledy som uzivala na oci a po 3 mesiacoch som odlozila okuliare...info na 0911987564 a tam si ich mozete aj zakupit...Dana

lucka963

nooo celkom sranda to ma nenapadlo urobit salat... :-D....dobry napad tak vyskusam a viete mi poradit nejaky dobry? ale niektore veci napr. nemam rada ako napr. parika tu neznasam :-/ ...ja viem ze nieje zdrava ale snazim sa denne aspon nejaku tu zdravu davku dat telu

watermelon

lucka pises ze nevaris, tak si rob salaty zo surovej zeleniny, ved to je uplne jednoduche. to nemusis ani varit. surova kapusta sa super hodi do salatov, ja ju tak jedavam.
Inac vazne tvoj jedalnicek neznie velmi zdravo, ale na to musis prist sama, ze jest polotovary je riadny humus. Pozri je blbost, nechat si radit na fore kadekym, kazdy ti povie nieco ine. Chod do obchodu a kup si nejake knihy o zdravej strave - nie take, kde ti budu chciet nahovorit, ze maso a syry su zdrave a ze denne treba pit mlieko. Dalej mas internet, tak ho vyuzi, citaj si o tom, ako posobia ktore zlozky stravy na telo. Ja som tak zacala a stala sa zo mna vitarianka. Ty nemusis byt hned vitarianom. Ale ak mas zdravotne problemy a chces ich riesit, tak rozhodne musis nieco zmenit (prestat so zivocisnymi vyrobkami je najrychlejsia cesta ku zdraviu). A vela ovocia a zeleniny.

mira: mi nechci povedat, ze v prvom trimestri, ked som zvracala - co bolo asi 3 razy dokopy a aj to nebolo po zjedeni ovocia ale ineho jedla, to bolo z tropickeho ovocia, vazne sa smejem. a ine tehotne zvracaju z coho? v prvom trimestri si moje telo velmi ziadalo pomarancove stavy. Jedla som vela melonu - to neviem k akym ovociam sa radi.
Teraz jem len tropicke ovocie, ine mi nechuti. A citim sa vynikajuco, moje telo ho rozhodne neodmieta, ale si ho ziada. Robili mi test na tehotensku cukrovku a vsetko v normale, tak asi tak.

lucka963

no ak som doma tak zeleninu vlastne jedavam v polievkach ale na intraku neviem no..mrkvy som si jeden cas kupovala a len tak som jedla tak zacnem asi zas...ale napr. taky kalerab,kapusta to treba uvarit s niecim a varit velmi neviem...a ten ovos a psenica s tym co?dasa to len tak surovo jest?a kde to kupim??..este si planujem otruby kupit psenicne, tie su vraj dobre ale myslim ze to bude tiez tak ze na zaciatku pomoze a potom si na to telo zvykne

- mira

Lucka, v tvojom výpočte som nevidela zeleninu. Tá je snáď najdôležitejšia, hlavne domáca ako mrkva, kaleráb, čibuľa, kapusta, kvasená kapusta, pór, petržlen,reďkvičky, brokolica, kel ... ako vidíš, je z čoho vyberať. Dve tretiny by mali byť tepelne upravené - polievky, dusené, opražené a pod, ale nie presolené ako kupované sáčkové polievky, ale čerstvé. Dôležité sú aj celozrnné obilniny - ryža natural, ovos, pšenica, pšeno, semienka, takáto strava je veľmi chutná. Nemala by si jedávať pečené a žiadne mliečne výrobky. Ovocie nekombinovať so žiadnym jedlom, pretože môže spôsobovať kvasanie.
Kamošky nemusia trpieť práve na zápchu, ale ich slabá stránka bude niekde inde a ty ju momentálne nevidíš, ukáže ju až čas.

lucka963

no ked som doma tak jem co mi mamka navari....polievky uplne vselijake tie milujem...a co sa tyka masa tak ja jem iba kuracie na hocijaky sposob...vyprazane rezne robime ale len vynimocne takze vacsinou normalne na prirodno so zemiakmi alebo ryzou, alebo tzv. sote..alebo cinsku panvicu.....okrem toho rano alebo vecer zjem misku ovsenych vlociek s jogurtom prave koli tomu traveniu,pomaha to ale viac mi to pomahalo na zaciatku...a takisto aj zelene jablka jem koli traveniu....horsie je to ale na intraku,jablka aj vlocky si kupujem ale varit velmi neviem a som dost leniva takze jedavam vselijake tie polotovary....nie uplne take ze vifonky ale tie take polievky co sa varia nejakych 10 minut....alebo potom cestoviny s morcadellou co tiez nieje najlepsie ale neviem cim to nahradit....a velmi rada a dost casto si robim prazenicu a mam rada aj len tak ciste rozky s maslom alebo dzemom....nutely nejem ani nic take...nepijem ani mlieko....syry tiez nejedavam...ani ziadne slaniny a klobasy.....viem ze to nieje najzdravsie ale nieje to ani najhorsie lebo vela veciam sa vyhybam a uz ma z toho dakedy chytaju depky ked idem po tescu a kamosky si nakupuju nutely a cipsy a popcorny a ja len ticho zavidim....a plet maju jak babatka a s travenim myslim ze tiez ziadne problemy, ved to spolu aj suvisi

- mira

Watermelon, už tvoje telo neodmieta to tropické ovocie, už nevraciaš ?
Tuším že čakáš bábätko, alebo už je na svete ?

margit

Ja si zelený jačmeň aj chlorelu kupujem od známej - ona sa tým zaoberá, od firmy Green Ways, cena je dosť vysoká, jedno balenie stojí 45.-Eur,avšak je to dávka na 3 mesiace.Na druhej strane nekupujem a neužívam žiadne syntetické vitamíny,ktoré tiež nie sú zadarmo.Túto zimu som vôbec ešte nebola chorá a to všetci okolo mňa mali chrípku.Každému však pomáha niečo iné.Kým som sa ja dopracovala k niečomu čo mi fakt pomáha ,to fakt trvalo.

lucka963

ale ved syry ani skoro vobec nejem prave koli tomu..vela veciam sa vyhybam koli tymto problemom :-/ tak ja uz neviem jeden povie tak a druhy tak....skuste mi povedat niekto kto nemate ziadne z mojich problemoc co take cez den zjete....ze si vezmem priklad