Ochrana pri sexe

Príspevok v téme: Ochrana pri sexe
nikky_m

Ako sa mam pri sexe chranit pred otehotnenim?
Hak som prestala brat, lebo zvysuje riziko rakoviny a kopa inych svinstiev.
Pharmatex mi znici mikrofloru v posve.
Priatel kondomy pouzivat nechce - co celkom chapem, nie je to ono.
Prerusovana suloz je nespolahliva.
Vypocitat plodne a neplodne dni bude v najblizsich mesiacoch aj kvoli rozhadzanemu cyklu nemozne, tak mi ,prosim, niekto poradte, ako sa to da v dnesnej dobe zvladat, ked sa sexu vzdat nechcem a nechcem mat ani doma pat detvakov? Clovek by si myslel, ze ked sa lieta na Mesiac a podobne vymozenosti, tak vymyslia nejaku spolahlivu ochranu, co mi nedonici zdravie.
Ako to riesite vy?

nikky_m

pre eklhaft
No, to ze niektore baby z antikoncepcie problemy maju, je fakt. Si precitaj viacero bebskych for. A ze tvoja priatelka z toho nic nema, je fajn pre vas. Ale bola by som hlupa riskovat, ze prave ja budem ta jedna zo sto, ktorej sa to odrazi na zdravi. A okrem toho to nemusite zbadat hned, ale ked sa budete po vysadeni (mozno marne) snazit o dieta.

A hypochonder teda skutocne nie som. Len sex je dost dolezita sucast zivota, tak sa nad tym zamyslam a nenecham si len tak od lekarov hocico predpisovat.

manca8

Kondom je bez vedľajších účinkov, no ak ho tvoj partner odmieta, potom už ozaj len to vnútrometenicové teliesko, myslím, že je menej nebezpečné ako HAK.

Tommy°Lie

Hm no si zaujímavý prípad. Keď nemôžeš užívať žiadnu formu ochrany lebo to, hento tamto, proste NESEXUJ... alebo povedz drahému nech miesto 5€ za kondómy našetrí 300€ na kočík a kľudne sexujte a sexujte, myslím že ak ste dvaja rozumní ľudia, tak pochopíte že aspoň ochrana prezervatívom je nevyhnutná.

eklhaft

Toto je otazka pre doktora,nech Ti poradi antikoncepciu ,ktora by Ti vyhovovala ,ale zda sa mi ,ze Ty si trochu hypochonder a namyslas si vsetky mozne choroby ktore by si mohla dostat.Moja partnerka uz X-rokov berie antikoncepciu a ziadne problemy nema.

pau

tak tak, pharmatex je proti infekciam.. ale tiez som citala ze nie je na uplne pravidelne pouzivanie, tj kazdy den, skor prilezitostne. myslim ze to bolo dokonca na ich stranke. takze zalezi ako casto mas styk.
no ak si uz rodila, este je tu vnutromaternicove teliesko mirena.. potom su tu este rozne pesary a podobne srandy, ale tie sa tiez pouzivaju so spermicidmi a tie ty nechces.

nuz, ak ti nevyhovuje ani jeden sposob.. tak je tu fakt asi uz len to stare zname - neondit :) pripadne tehotenstvo. tie su najspolahlivejsie :) tak si vyber..

mcandym

Tak vravim, ze som o takom niecom este necitala :) Asi to skor bude vynimka. A ked je lekarnicka taka odbornicka, ktorej zalezi na zdravi inych, tak by mala skor varovat pred nebezpecenstvami HAK, tie su omnoho horsie :) Ale z HAK maju vacsie zisky :)
Podla mna by si mohla Pharmatex vyskusat a dat mu sancu, sama uvidis.

nikky_m

Je to lekarnicka, tak som predpokladala, ze o tom nieco vie. A pokusneho kralika sa mi zo seba robit nechce. Tak vravis, ze ta znicena mikroflora je skor vynimka?

mcandym

Zvlastne, co ti povedala ta lekarnicka. Precitala som uz rozne fora, kde zeny dlhodobo pouzivaju Pharmatex, ale este som sa nestretla s tym, ze by nejakej znicil mikrofloru. Akurat niektore mali alergicku reakciu, ale to je ina vec.

nikky_m

Mne Pharmatex mikrofloru neznicil. Ja ho nepouzivam. Ale ked som bola v lekarni a chcela si ho kupit, tak ma pani lekarnicka varovala, ze pravidelnym pouzivanim k tomu dojde. A naozaj netuzim po tom, aby som mesiac existovala s nejakymi kvasinkami alebo svrbenim...
Len sa pytam, ze ako to riesite vy. Ci radsej vystavujete svoje zdravie rizikam, alebo sa plne spoliehate na prirodne metody. Alebo tu mozno ma niekto nejaky tajny recept ako neotehotniet? Tak sa len pytam.