Ako ďalej?

Príspevok v téme: Ako ďalej?
Gabana

Akoby ste riešili situáciu:

ONA - 31 rokov, ON - 33 rokov, sú spolu 2 roky, rozumejú si, je im spolu dobre. Ona by chcela začať riešiť spoločnú domácnosť, prípadne svadbu a hlavne dieťa. On nie je zásadne proti záväzkom a všetkému s tým spojenému, ale mu vyhovuje terajší stav.

Čo ďalej na jej mieste?

1.Čakať a dúfať, že on zmení názor?

2.Jednoducho odísť a nájsť si niekoho, kto bude mať rovnaké túžby ako ona, napriek citom, ktoré k nemu prechováva?

3.Dať ultimátum - buď niečo pohneme alebo odchádzam?

Ani jedno riešenie nie je dokonalé....ale čo robiť v takejto situácii?

tlupa

dieťa nikdy ani nebude chcieť a tebe začnú tikať biologické hodiny. AK chceš deti, nájdi si nového a čo najskôr!

kafe

Gabana, čo by sa tebe páčilo v obrátenej situácii? Keby priateľ na teba tlačil a furt ti otrepával o hlavu čo ON potrebuje?

NEber to ako čakanie kým on zmení názor. Nechaj mu priestor a čas aby aj on dozrel k rozhodnutiu, že chce s tebou zdieľať domácnosť a mať dieťa. A TY sa ROZHODNI, aký dlhý čas mu dopraješ na dozrievanie.

Slobodna

áno, muži skutočne "milujú"ultimáta. Daj mu ultimátum a môžeš si byť istá, že sa na teba vykašle.To len ženy neustále pokúšajú trpezlivosť chlapov dávaním ultimát, aby im muži neustále niečo dokazovali.

ivana45

tazka otazka, ale skusim

Ad 1.Čakať a dúfať, že on zmení názor?
Takze ti dvaja o tom uz otvorene hovorili? Ako davno?
V zasade: necakat.

Ad 2.Jednoducho odísť a nájsť si niekoho, kto bude mať rovnaké túžby ako ona, napriek citom, ktoré k nemu prechováva?
Omyl, nie je to jednoduche. Nie kvoli citom, tie by vyprchali a ak by bol rozchod trpky, zmizli by aj rychlo. Najst toho spravneho pre seba, tot problem.
Po case: ano, nekomplikovat citmi k buducemu byvalemu.

Ad 3.Dať ultimátum - buď niečo pohneme alebo odchádzam?
Zrejme niet inej moznosti. Jasnu rec bude treba, ak naznaky nepomahaju. Chlapi su v tomto natvrdli. On mozno netusi, ako vazne sa tym zaoberas. Zda sa to neuveritelne, ale moze si mysliet, ze sa s tymi myslienkami len tak pohravas (asi ako on).
Nedaj sa zmanipulovat a odradit recami o vydierani. Mas najvyssi cas, vediet, co chces. Ak mate zasadne rozdielne potreby, nehodite sa k sebe. Ked on odmieta byt dospely, vrat ho do obehu. Skoda dalej plytvat casom.

elsa5.5

Gabana,chce to len čas?až to nie je nejaké naťahovanie stanovila by som si tú hranicu pol roka rok až sa dovtedy nerozhýbe s tým že by som ho nenútila tak by som to ukončila.

nathália09

Ja by som bola za tú 3.
Ak mu na tebe záleží,a má ťa rád-pohne sebou.
Alebo naozaj mu vyhovuje žiť takto??
Ja by som sa neuspokojila,to je môj názor.

Slobodna

a práve vďaka tomu ako sa zachováš aj pri takýchto situáciách si ten druhý uvedomí, že či toto chce alebo nechce mať s tebou. Môj partner sa zachoval ako múdry muž, nerobil nátlak a pritom mi úprimne povedal o svojich citoch, veľa sme sa o tom rozprávali. Aj vďaka jeho postoju som si uvedomila ako veľmi ho milujem a že práve a jedine s ním chcem mať dieťa a on si uvedomil to isté. To sú životné skúšky, ktoré partneri buď spolu zvládnu a ešte viac to ich vzťah posilní, alebo sa jeden z nich zachová ako sebec a ich to rozdelí. Partneri by totiž mali byť rovnocenní a k dôležitým rozhodnutiam dospieť spolu. Samozrejme ak mu na tebe záleží, mal by urobiť nejaký kompromis v tejto veci, napr. ak nechce svadbu a dieťa, dobrou voľbou je spoločné bývanie, čo zvyčajne býva aj dobrá skúška kým to nepríde naostro. A ty si polož otázku, prečo po týchto veciach tak veľmi túžiš, či si ho náhodou nechceš iba poistiť.