Antikoncepcia a neplodnost!

Príspevok v téme: Antikoncepcia a neplodnost!
malinka_mala

Je naozaj pravda, ze dlhodobe uzivanie antikoncepcie moze sposobit neplodnost? Velmi ma to zaujma nakolko uz beriem asi 4 roky, a kedze s partnerom mame casty pohlavny styk, tak este par rokov som chcela brat, len teraz neviem ake to moze mat dopady. Pytam sa sem, lebo gynekologovia ti nie vzdy povedia pravdu, a praveze antiku vychvaluju do nebies ako by mali spomenut negativne ucinky. Chcela by som vediet ci ma niekto osobne skusenosti, ze bratie HAK sposobilo, ze teraz nemoze otehnotniet.

tami2

"Keby bola nebezpečna pre neskoršie počatie, lekári by to predpísať nemohli."

hahaha, to je mi pekne naivny nazor. lekari dneska predpisuju ine svinstva... kyvnu na vsetko, za co im farmaceuticke firmy dobre zaplatia... spytajte sa ich, ci by antiku predpisali vlastnej dcere. ale obycajnym ludom kludne - co ich zaujima pacient, ked dostanu zaplatene za predpisovanie liekov ako na beziacom pase... tak to dneska chodi

gimienkis

Ahoj. sama s tým skúsenosť ešte nemám, stále beriem HAK, ale mala som tri kamarátky, čo po vysadení HAK rýchlo otehotneli. Jedna brala 7 rokov a otehotnela po 4 mesiacoch... Osobne si myslím, že ak nemám problémy počas užívania, tak je to bezpečne.. Keby bola nebezpečna pre neskoršie počatie, lekári by to predpísať nemohli..