klamem priatelovi

Príspevok v téme: klamem priatelovi
garinka

ahojte ja sa chcem poradit pretoze klamem priatelovi ,, akoze njeze by som mu klamala vo vaznych veciach ale napriklad ked sa ma spyta ci som fajcila alebo take kraviny tak mu zaklamem a jemu to uz velmi vadi a uz mi ani neveri ,,, lenze ja mu klamat nechcem ale poviem mu ano fajcila som tak sa urazi ze som fajcila a ked povjem ze nie tak sa urazi ze som ho klamala ,, ale uz som mu slubila ze mu nebudem klamat ale ja nevjem ani preco mu klamem ,,, to je to prve co ma napadne aby sme sa nehadali ... nikdy som ho nepodviedla ani vo vaznych veciach neklamala ale to on nemoze vediet ked ho klamem v somarinach ,, a chcem si napravit doveu ,,, bude sa to dat ?

elsa5.5

no garinka,tie cigarety ani ja nemusím,smrdia s toho veci,z úst,ruky na takéto veci ja som veľmi alergická,bývalý priateľ fajčil,ale že by ma za chrbtom klamal tak to teda nie,neklam ho ono mu to určite vadí,ale kôli tomu sa s tebou nerozíde:)(maj pri sebe aspoň žuvačku),normálne mu povedz že s tým nechceš,alebo nedokážeš prestať.

,,,,,,,,,

Prečítaj si čo som napísala a potom mi odkazuj čo chceš, ok? Myslím to tak, že ľudia sú povrchní vtedy, ak im vadí aj príležitostná cigareta raz za mesiac u svojej priateľky, keď sa niekde zabáva alebo oslavuje. A odsudzujú ju za to. A vyčítajú jej to potom ešte týždeň, akoby sami boli svätí. Chudera garinka, každý sa tu snaží presadiť svoj názor a zabudli sme o čo tu vlastne ide. Tak už radšej končím.
papa :)

lost

,,,,,,,,,
tak cigareta(y) doma to je uz na slobodnom rozhodnuti kazdeho cloveka...
s tym nemozem nesuhlasit :)
len je to skoda no :)
(povedzme ze to porovname s drogami, len je to legalnejsie, ak sa to tak vobec da porovnat)

AdamKrt

,,,,,,,:

povrchni ? To skor fajciari. Ano, fajciar ma pravo zapalit si cigaretu. Ale nema pravo ten vzduch vypustit z papule, aby to niekto dychal. Mna sa nepytal, ci mi to nevadi, ze nechcem dychat tie svinstva a mat rakovinu pluc. Nech si fajci niekde, kde nebude nikoho otravovat.

Predstav si, ze oblubujem chilli papricky. Urobim si z nich sprej a ked niekto prejde okolo, bude z toho kaslat, slzit mu oci, stipat pluca. A ja poviem, vsak co, je to moje pravo, vonat si tym vzduch okolo, bez ohladu na to, kto co sa okolo mna deje...

Ak chce zena fajcit, je to jej vec. Kebyze som nejaky pretahovac, tak mi moze byt jedno, ci fajci cigarety. Ale poskodzovat seba, poskodi si zdravie a tym ohrozuje aj svoje nenarodene deti. To by mi snad nemalo vadit vo vztahu, ako sa potencionalna matka sprava zle k svojim nenarodenym detom ? Do certa s takou... Nech si ide hulit pod most. Lepsie vo vztahu, ked nefajci cigarety, ale partnerovi nieco ine... To je aj krajsie aj zdravsie :)))

,,,,,,,,,

A mimochodom aj mne vadí, ak niekto fajčí na verejnosti, lebo chápem aj nefajčiarov.
Ale dať si ráno po káve jednu cigaretu na balkóne s tým, že si hneď umyjem zuby a hodím sa do vane...na tom teda nič zlé určite nie je.

lost

,,,,,,,
no mne to nevadi :)
ale VADI mi ak to robi niekto v mojej blizkosti
tj. ak by to robila priatelka, i ked len raz za cas, co to je? 1x denne 1x tyzdenne alebo mesacne? ma to vobec vyznam tak ojedinele? :)
alebo priklad 2:
spominana autobusova zastavka..

prosta ZAKLAD je cisty vzduch. a kto ZMENI ZAKLAD, tak ten musi ist prec = fajciar a nie ten co nic neurobil pre zaklad.

Priklad:
ak na cudzom pozemku postavim dom, kto je na vine? pochopitelne ja, i ked na slovnesku je to samozrejme majitel pozemku, ze zavadzia tomu domu :)

lost

A vsimmli ste si niekedy ze ide RODIC (alebo nejaky doprovod, predpokladam ze rodic) s dietatom vo veku od 3 az 10 rokov v ruke a v druhej ruke hadajte co ma :)

Akoze za fajcenie pri detoch by som rozmyslal ci ten clovek ma dost inteligencie na to aby dokazal prezit, alebo proste a jednoducho sa mi zastavuje rozum pri takom type fajciacorv :)

napr moji rodicia su tiez fajciari, ale vzdy isli na balkom, alebo mimo dosah. nie je to riesenie, kedze z pluc im doma unikol ten dym, ale bolo to jednoznacne lepsie ako fajcit bezprostredne pri detoch.

a dalsia vec, kolko spiny (ohorok ci ako sa to vola?) je na ulici a na travnikoch, kedze ludia to proste vyhodia z okna, z balkona. Ved to by bola genialna fotka, a to bude krasne viditelne cez jar, ked sa sneh roztopi ;)

a NORMALNEJ krajine by to bola taka pokuta, ze by dotycny nemal dalsi mecias na ziadnu cigaretu..

aspon cest fajciarom co to vyhadzuju kam to patri :)

,,,,,,,

Nechápem ako môžu byť niektorí ľudia tak povrchní, že im vadí, ak si občas niekto zapáli. Čo je na tom? Keď im to chutí viac ako čokoláda. Sem tam nejaký prehrešok...no bože...A hamburger napr. Z mcdonalu je ešte väčší jed ako nikotín... A dám si ho, ale nie preto aby som zahnala hlad, ale práve kvôli pôžitku z neho...žijeme iba raz, tak nech si každý vychutnáva čo chce, aj keď to nie je zdravé

lost

Vdaka ludom co si sem tam daju cigaretu musia ludia trpiet a dychat spinavy vzduch :)

len tak napriklad, kolko krat siel niekto z vas (preferovane nefajciar :P ) na autobus a nejaky MAGOR alebo MAGORKA s cigaretou v ruke alebo v ustach prejde v tesnej blizkosti vedla vas ?

ak by som dnes nemal z osebou psa, jednoznacne by som tym dvom nieco povedal.

taka drzost. preco policajti vyberaju pokuty 5 centimetrov za zaciatkou Obce ?
ved z fajciarov by sme uz boli milardari!

Seriozne, to je absolutne aby mi niekto znecistoval vzduch, nie je uz aj tak dost znecisteny?! nech si ide niekto fajcit "do kuta" alebo do miestnosti 1x1 meter, nech citi co je to za humus :)

mam vo zvyku tolerovat inych, ale nie pokial mi niekto (alebo skupina rovnakych ludi) ustavicne obmedzuje zivot. to by som sam bol magorom, ak by som to trpel a nechal bez odozvy.

AdamKrt

Ak muz ma rad svoje deti /aj tie este nenarodene, co sa mu dole hompalaju/, tak by sa mal vystrihat pred fajciarkou. Ohrozuje seba a tym padom i nenarodene deti, ak nejake bude mat...