Prenajom bez zmluvy

Príspevok v téme: Prenajom bez zmluvy
veronika1211

Ahojte, mam takyto problem.
Byvame v 3i v prenajme, kde nam vyprsala zmluva uz niekolko mesiacov, myslim ze aj rok. Majitela to netrapilo, my sme to tiez nechali tak.
Teraz sa chceme odstahovat a dali sme mu vediet ze o mesiac sa stahujeme a tak dalej a on ze nie, v zmluve sme sa dohodli predsa ze 3 mesiace je odstupne a musime si najst za seba nahradu.
Lenze zmluva uz davno nie je platna!
Myslite ze nas majitel moze s tymto pravne napadnut?
Myslim ze keby on nas chcel zo dna na den vyhodit, kedze sme bez zmluvy, moze.
Dakujem za nazory

Zuzuzuzulienka

Presne kvôli takýmto a podobným problémom je lepšie zháňať prenájom s realitkou. Za nás to bola spoločosť DOAS, ktorá nám byt soravuje aj teraz. Pomohli s najvhodnejšou nehnuteľnosťou a aj s financovaním a samozrejme zmluvami a teraz nám ho spravujú. Je to pohodlnejšie a bez starostné :)

Karolinka1

No ale tu nie sme v nemecku,že?
Ano s RK som relativne spokojna, zatial nam pomohli v mnoho veciach, jedna sa o haloreality u nas

Karolinka1

Tak toto je nejake divne, uz len to ze ste zostali v byte aj napriek tomu ze ste nemali ziadnu zmluvu? No neveim ,ale myslim si ze pravo mate vy, ktovie nie som pravnik... Ale co sa toho tyka, my teraz budeme kupovat byt a veru bez realitky by som asi do toho nesla, uz len s tym ze orzumeju zmluvam atd

pipopa

V prvom rade sme si nepotykali, a v druhom rade sa pytam ... Ale dakujem za krasnu odpoved uz som sa dozvedela prava toho majitela od pravnikov... Takze majitel=vlastnik ma pravo disponovat svojim majetkom aj napriek tomu ze sa nepisala zmluva, vies staci ti aj ustna... A pokial ani na vyzvy podnajomnik nereaguje mas pravo ho vystahovat....