prestavka v atk - ano alebo nie

Príspevok v téme: prestavka v atk - ano alebo nie
rincewind

ahojte,
chcem sa vas spytat na vas nazor ci je zdrave robit si prestavku v brani antikoncepcie.
uvazujem nad 5 mesacnou prestavkou, akurat by mi to vyslo od teraz do leta. s prestavkami atk beriem od roku 2005. momentalne 3 roky nonstop.
po prestavke by som ju chcela znova nasadit, dietatko planujem az cca o 2 roky. preto sa chcem spytat ci je to podla vas organizmu prospesne alebo skor nie a mamm ju este tie 2 roky dobrat a radsej si potom spravit pol az rocnu prestavku pred pokusmi o male. :)
zaujima ma hlavne to, co vam odporucali vasi gynekologovia.
dakujem za rady :)

ps. nepiste mi o tom ake to je svinstvo etc. nezajem.

dada-

ak ti mozem ja poradit z vlastnej skusenosti s prestavkou hak tak ti poviem že už žiadnu prestávku by som si nedala, iba v tom prípade ak by som chela mať bábätko alebo by som prešla na inú formu antikoncepcie (danu, mirenu a podobne)
po prestávke som myslela, že už ani žiadnu hak vhodnú pre mňa nenájdem. Prešla som krúžkami, náplasťami a ani neviem koľkými druhmi tabletiek, a trvalo mi to skoro dva roky, kým som znovu našla hak ktorá mi sadla. Naivne som si myslela, že ked si spravím prestávku a vrátim sa k HAK ktorú som brala pred prestávkou, že bude všetko OK. Moja lekárka nie je za prestávky, pretože telu trvá určitý čas kým si na hak zvykne, tak isto mu trvá kým si zvykne ked ju vysadíš... a o cvhíľu mu ju zase nasadíš... vieš si predstavit tie výkyvy hormonov.
Ale samozrejme záleží na tebe a tvojej lekárke čo ti doporučí, no z vlastnej skúsenosti už radšej nie

Inner

no ak sa malo uvidite, zbytocne budes brat antikoncepciu. Ak vsak pride na planovanie tehotenstva, vysad tabletky niekolko mesiac pred, hoci gynekologovia tvrdia, ze mozes otehotniet aj hned po vysadeni. Antikoncepcia ochudobnuje zenske telo o vitaminy radu B, E a este nieco, nepamatam si :-). Tak je vhodne si tieto latky doplnit, aby sa plod vyvijal zdravo. Naopak, v tele sa pocas uzivania antikoncepcie nadmerne hromadi vitamin A, ten si po vysadeni nedoplnaj...

rincewind

hej hej, je mi jasne ze budu dajake problemy a la bolestivejsi menzes, trocha nepravidelnosti a dajaka ta vyrazka.
asi vsetko o atk mam nastudovane az na toto. pocuvam viacero nazorov na prestavky. je mi jasne ze mesiac ja malo, ze ked s tym zacnem tak by som to mala potiahnut minimalne tie 3 mesiace aby to malo dajaky efekt.
len chcem pocut viacero nazorov na vec.
s priatelom sa totiz od februara uvidime do leta mozno dva krat.. :( tak chcem to"zle" vyuzit na nieco "dobre" a trocha sa zregenerovat.

Inner

tak prestavku si po takej dlhej dobe sprav, aby sa vajecniky kusok "prebrali". Pauza by mala byt minimalne 3 mesiaca, cize tych 5 mesiacov je ok. Je na tebe, aku formu ochrany zvolis potom. No je mozne, ze budes mat problemy s menstruacnym cyklom po vysadeni...