Chybajuci zub, cena za novy?

Príspevok v téme: Chybajuci zub, cena za novy?
Macicka0004

Ahojte, mam 26 rokov, v puberte (dost neskoro) mi vypadol mliecny zub hore, neviem, ako sa mu hovori, tusim spicak, tak ludovo. Chcela by som si ho dat urobit, ostatne zuby mam OK, proste len jeden chyba.. Kolko to asi stoji, ako to prebieha ?? K zubarke idem na preventivnu ze mesiac, opytam sa jej, ale chcem aj vase nazory, dakujem. Hlavne cena ma zaujima, ked chcem len spravit chybajuci zub.

lost

Kazdy zubar robi implantaty, ci nie ?

Ja som cerstvy drzitel implantatu :D

Zalezi od zubu, ktory chces.. A od sposobu, a typu implantatu/implantovania..

Odporudem nesetrit a zobrat nieco kvlaitne, predsa len, malo by to vydrzat (takmer?) do konca zivota..

Nikolka_nechapem2

smiesna suma,ze 2000eur!to urcite nie.moze ti to byt jedno kolko to stoji,hlavne je co bude pytat tvoja zubarka,a ci ti daco poistovna preplati,nemyslis?

Eva531

Kedze som momentalne v zahranici a k mojej zubarke na Slovensku sa nedostanem skor ako v aprili, pricom o tom, ze chcem strojcek, som jej este nehovorila, nakolko som nechcela pred nou vyzerat ako uplny idiot, ze sa vobec pri mojom stave chrupu na take nieco este pytam, tak nedavno som pisala jednemu internetovemu poradcovi, ze ci by este v mojom pripade prichadzal do uvahy fixny strojcek, pricom som mu do uplne podrobnych detailov popisala terajsi stav mojho chrupu. Odpisal mi, ze by sa to dalo, takze SUPER!!! A napisal aj to, ze pri liecbe strojcekom sa daju veci zariadit aj tak, ze na kontroly budem chodit iba raz za dva, pripadne raz za tri mesiace. V takom pripade by sa dalo teoreticky uvazovat aj o tom, ze by som si to dala urobit na Slovensku, co by ma vyslo omnoho lacnejsie ako v zahranici a kvoli cene by sa to mozno aj oplatilo risknut. Len najst tak nejakeho normalneho celustneho ortopeda, ktory by mal v hlave aspon stipku zdraveho rozumu a ktory by pochopil, ze zbytocne zuby, ktore sa do ust nezmestia, by sa mali najskor vytrhnut a az potom dat strojcek... Niekto taky sa mi bude velmi tazko hladat. To aby som si najala sukromneho detektiva :)

Eva531

Ja uz by som si nikdy viac nedala strojcek na noc, aspon nie aktivny, ktoreho ulohou je posuvat zuby, no nebudem tu pisat o pricinach - to by som s tym pisanim neskoncila ani do zajtrajsieho rana. Ja osobne strojcek na noc povazujem za najväcsie zlo, ake bolo kedy vynajdene v medicine a v zubnom lekarstve a nikto ma nepresvedci o opaku.

bibi123

baby preco to neriesite fixnym strojcekom? Ja som mala tiez horny rezak vysunuty a strojcekom mi ho dr. zasunula do radu. trvalo to sice na moje pomery dlho, ale dnes som velmi rada, ze to mam za sebou a rovne zuby...

ron

nové zámky sú pre mňa trochu od ruky... ja sa spýtam mojej zubárky a nejako ju presvedčím.. aj keby tam mám medzeru, je mi to jedno, radšej ako nejaký krivý zubisko. možno že by sa mi to ešte nejako posunulo a napravilo keby tam ten zub nie je, no moc šancí tomu nedávam... a čo sa týka strojčekov, mám voči nim neskutočne veľké averzie a nikdy by som si to nedal, ani keby mi to chceli dať na zuby zadarmo a bol by to najlepší strojček na svete.. nikdy, radšej bolesť a trhanie zubov, pričom by som vedel, že mi to pomôže, ako strojček...

Eva531

Ja mam zase dva horne zuby (trojky) a jeden dolny (tiez trojku) z polovice vystrcene z radu pre nedostatok miesta, cize dost krive a tiez vyzeram ako zralok. No prave tie najkrivsie zuby mam najzdravsie a trhat zdrave zuby by som si nedala. Ako najlepsie riesenie v mojom pripade by sa mi javil fixny strojcek, ktory by som si ochotne a velmi rada dala, keby bolo keby... :), samozrejme iba v pripade, ze by sa niektore mrtve zuby vytrhli, aby sa vytvorilo miesto pre tie krive a zdrave, ktore by sa takymto sposobom mohli posunut. Ale kedze uz mam 30 rokov, prilis vela mrtvych zubov a prilis vela do hlbky zaplombovanych zubov, tak sa nazdavam, ze uz asi takato moznost v mojom pripade neprichadza do uvahy. Ked raz budem mat cas, tak sa na to opytam v Rakusku, lebo pokial ide o celustnu ortopediu, tak v tomto smere slovenskemu zdravotnictvu nedoverujem, jedno sklamanie mi staci (v minulosti mi ublizil strojcek na noc, ktory mi zapricinil velmi tesne rozostavenie zubov, nedostupnost medzizubnych priestorov z hladiska hygieny a z toho vyplyvajuce problemy s kazmi, ale to by bolo na dlhsi pokec, uz som o tom v niektorych temach nieco napisala) a dalsie uz zazit nechcem.

Eva531

Ron - ak hladas zubara, ktory velmi rad trha zuby, tak si to nasmeruj do Zemneho - okres Nove Zamky a pytaj sa k panovi doktorovi Pinterovi. On ti vytrhne hociktory zub, na ktory prstom ukazes. Sice riskujes, ze ak bude mat zrovna v case, ked tam budes, v cakarni prilis vela pacientov, tak si svoju robotu rychlo a fusersky odflakne, ale ak si ochotny podstupit aj taketo riziko, tak prosim, nech sa paci: www.betakdent.sk