Skúsenosti-detské oddelenie v nemocnici Nové Zámky

Mokuska19

Boli to najhoršie 3 dni!!! Že pediatricka klinika? Ako sa opovazia take niečo vypísať! Nech sa hanbia vsetcia čo tam pracujú! Však to je jak Luník 9!
Chcete aby vaše dieťa ešte nejakú chorobu dostalo? Tak choďte do NZ! ja ako mamička som sa neodvážila sprchovat niečo take som ešte nevidela. Po 3 dňoch som si zobrala dieťa domov a s tým aj chorobu ktorá sa tam šírila. HANBA NZ HANBA SLOVENSKO!!!!!!!!!!!!

kika-

hu to si ma riadne vyplašila,dcérku mi tam hospitalizovali včera v noci,síce má už 13,tak uvidíme čo povie,dneska chválila tie sestričky ktoré mali službu.Budem rada ked konečne príde domov.Ináč novorodenecké to potvrdím aj ja MUDr.Bauer je výnimočný človek,vlastne celý personál...

EVA %%§§!!

No na druhej strane som pocula, ze porodnicke, ci novorodenecke, ci ake to oddelenie je v Novych Zamkoch na velmi vysokej urovni vdaka vysokokvalifikovanemu odbornikovi velmi sikovnemu lekarovi - je to MUDr. Bauer, neviem, ci som to meno spravne napisala. On je do tejto prace uplne fanaticky zblazneny, ma prestudovane vsetko, co sa len prestudovat da, ma vysoko profesionalny a spravny pristup k svojej praci a dokaze zachranit aj novorodeniatka v ohrozeni zivota, aj take, ktore by sa mozno lekarom v inych nemocniciach zachranit nepodarilo. To, co som napisala v predchadzajucich prispevkoch, plati o detskom oddeleni, kde su hospitalizovane deti a pubertiaci, nie novorodenci.

EVA %%§§!!

Este nieco - Ak nahodou niektore dieta rozbolela hlava a pytalo si tabletku proti bolesti, tak veru neexistovala absolutne ziadna sanca, ze by ju od lekarov dostalo, bolo mu povedane, ze taketo tabletky si bolo treba priniest svoje vlastne z domu. Moja znama sa mnohokrat zlutovala nad takymto dietatkom a dala mu zo svojich vlastnych tabletiek, ktore si ona sama kupila za svoje peniaze.

EVA %%§§!!

Osobne ziadne skusenosti nemam, ale jedna moja dobra znama tam isty cas pracovala ako zdravotna sestra a radsej odtial odisla, lebo sa uz nemohla pozerat na to, co sa tam deje. Niektori lekari sa spravali k sestram povysenecky a arogantne, vrchna sestra pani Svecova tiez, sestry museli robit aj pracu, ktoru by mali vykonavat iba lekari, zatial, co takmer kazdy lekar sa zatvoril do svojej miestnosti, kde pozeral televizor alebo cital noviny, alebo... kto vie, co este, ale len maloktory z nich si plnil svoje pracovne povinnosti tak, ako by mal. Ziadna sestra nemala za 12 hodin svojej sluzby cas ani najest sa alebo ist na zachod. Pre sestry neexistovali ziadne prestavky. Bol tam proste prebytok lekarov a nedostatok sestier, ktore boli tak zaneprazdnene, ze jednoducho nestihali, ale vedenie nemocnice nebolo ochotne prijat dalsie sestry. No lekarov ano, lebo ak bol lekar, ktory sa tam uchadzal o miesto, niekomu rodina alebo znamy, tak ten proste pracovne miesto dostat musel a aj ho dostal. Dalsia vec je ta, ze akonahle prisiel na oddelenie vozik s ranajkami, ktore boli urcene hospitalizovanym detickam, pricom bolo vopred zadelene a presne vyratane, ktore dieta ma dostat dva rohliky a ktore iba jeden (podla veku, diety a podobne), tak kazdy lekar, ktory presiel okolo vozika, si odtial bezohladne uchmatol najmenej jeden rohlik a este aj nieco ine, co bolo k tomu (napriklad jogurt) a vobec ho nezaujimalo, ci sa tym detom nieco ujde alebo nie. Sestry sa potom horko - tazko snazili rozdelit tie zvysne rohliky detom tak, aby sa kazdemu uslo a mnohokrat sa stalo, ze pubertiak, ktory mal podla pridelu dostat dva rohliky, dostal na ranajky iba polovicu rohlika a podobne. Nehovoriac o tom, ze na prizemi nemocnice sa nachadzaju bufety a obchod s potravinami, kam by si mohli lekari bez problemov kedykolvek odskocit a kupit si nieco na jedenie, vsak platy rozhodne nemaju az take nizke, ze by si to nemohli dovolit. A najhorsie na celej veci je, ze po celom meste sa rozprava, ako zdravotne sestry na detskom oddeleni kradnu ranajky urcene detom a nosia si ich domov, pricom od mojej znamej velmi dobre viem, ze ani jedna sestra nikdy ziadne ranajky urcene pre deti neukradla, sestrickam tych deti bolo luto, ale nemohli im pomoct, iba sa necinne prizerat, ako nenazrani lekari beru z toho, co im nepatri. Sestry museli drzat hubu, makat a pozerat sa na tu nespravodlivost. Keby som mala dieta, tak do tejto nemocnice ho urcite nedam a ak ano, tak ho nezabudnem bohato bybavit peniazmi, aby mi tam chudatko nezomrelo od hladu. Keby som bola vyucena zdravotna sestra, tak na toto oddelenie urcite pracovat nepojdem.