Sexualne zdravie v novom vztahu

Príspevok v téme: Sexualne zdravie v novom vztahu
AdamKrt

Ku kazdemu dobremu vztahu patri sex a ked jeden druheho ozaj miluje, tak chce, aby si ho vychutnal. To samozrejme ovplyvnuje jeho sexualne zdravie, dnes existuju mnohe prenosne choroby.

Tak ma zaujima - v novom vztahu s novym partnerom/partnerkou - pred tym, nez dojde k sexualnemu styku, davate sa vysetrit, urobite si test ?

Kolo ludi z vas si to dava otestovat a ci vzdy pravidelne pri novom vztahu ?
---------------------
Clovek, ked sa chce chovat zodpovedne, tak len cita, co existuje a normalne zacinam mat z toho fobiu... :) Predsa len povedat take nieco, ze nebude nic, pokial nebude vysetrenie, to je ako rana medzi oci vo vztahu.

kafe

Myslím si, že test neodhalí všetko/všetky možné p.choroby, niektorým (možno) trvá dlhšie než sa rozvinú natoľko, aby boli rozpoznateľné testom. Mne by celkom stačilo ísť s priateľom spoločne darovať krv, zaujímalo by ma všeobecne ako na tom zdravotne je a neviem si predstaviť, že NAPRÍKLAD kvôli tomu, že nechcem chlapa s rakovinou ho budem preháňať po všetkých možných aj nemožných vyšetreniach. Testovať priateľa na pohlavné choroby mi príde dosť prehnané - ak viem, že nestriedal partnerky a mal len vzťah/y.
Adam, nie fóbiu, ale slušnú paranoiu už máš :) Neboj, spoznáš nejakú skvelú babu, ktorá ti bude v mnohom podobná. Možno aj v počte sexuálnych partnerov.

AdamKrt

lionesssssss:

to da rozum, ze ked mas staleho partnera, nemusis to riesit. Ale moze sa stat, ze vztah nevydrzi, nasleduje rozchod a novy partner...

lionesssssss

AdamKrt, ja mám jedného partnera už dlho a verím, že aj do konca života ním ostane, takže zodpovednosť je u mňa na mieste :))))

podľa mňa je nezodpovedné striedať partnerov... netreba striedať, nemusia byť vyšetrenia :)))

lionesssssss

ja som sa stretla akurát tak s tým, že homosexuáli sa dávajú vyšetriť pred prvým stykom s novým partnerom... u heterosexuálnych párov pochybujem že je to bežná prax

Eviku777

No dobre rozmyslas ale pochybujem ze niekto sa dava vysetrit pred prvym stykom s novym partnerom, bohuzial.
No by si sa cudovala aj obycajny streptokok u jedneho s partnerov moze narobit kopec problemov.