Mozem sadit tuje na OBECNOM pozemku?

roza

Obecný úrad je vlastník tak ako každý iný. Spýtaj sa seba či by Ti bolo jedno ak by si niekto iný bez Tvojho súhlasu sadil na Tvojom pozemku tuje alebo niečo iné. Preto si myslím že ak sa chceš do budúcnosti vyvarovať nepríjemností a zbytočných nervov mala by si so svojím zámerom oboznámiť vlastníka. Možno je tým vlastníkom Obecný úrad a možno niekto iný, má tžo zistené?

0vecka

ja by som to vysadil tajne aby ma nikto nevidel a vzdy mozes povedat ze si to nebola ty... inaq neviem ci ju nemozu nahodou popotahovat za nicenie zelene alebo nieco podobne...

mate59

nie,nedajú ti pokutu ani odstránenie,nie je porušený žiaden zákon,musela by byť vyhláška obce,ktorá by to vyslovene zakazovala.

cede

mate, ak len o to ide, s tym pocitam, kupim, nieco odolne :)))
ide mi o to, aby som nedostala prikazom od OU ci inej institucie ich odstranit, alebo ich odstrania oni, alebo na mna poslu policajtou, ci dakoho s pokutou, no proste aby som vedela argumentovat, ze nie, neodstranim a pokutu platit nebudem a tak.
no a ak sa budu susedia stazovat???
je to kusok travnatej plochy, kde ale sem tam niekto zaparkuje autom(starou hrcou) a nam dymi rovno do okien, tak aspon aka taka izolacia

mate59

ešte myslím, že by mali byť zasadené 60 cm od spoločnej hranice smerom do vášho pozemku,strihať ich neskor tak, aby nezasahovali do susedného pozemku.

mate59

to mi bolo jasné hneď s tou izoláciou,OÚ ti pokutu nedá, nie je za čo, lebo nezaberáš verejný priestor,len ho zveĺadíš.
Problém môže byť v tom, že ti tie tujky môžu blbí susedia v nestráženej chvíli vytrhať,alebo ak podrastú, tak ich niečím ničiť.

cede

mate59, ozaj mi nemozu dat pokutu?vies to iste?alebo prikaz ich odstranit, ci ich odstrania sami. este daco porad. o to mi islo, ci ma mozu za to spokutovat, alebo dat prikazom odstranit. alebo ci sa na to moze "niekto komu sa to akozenepaci(koli nam :)" stazovat,
(chcem sa totiz odizolovat od susedov hned vedla co robia zle ale dobre sa znasaju s OU :(

cede

nooo, beskyd, to bolo k veci.
vidis, da sa, dakujem.
nalistujem VZN a snad sa tam nieco docitam.
ten suhlas obce je nutny? ak ano, tak JA ho nedostanem :) takze preto

mate59

napr. u nás pozemky pred domami sú tiež obecné,malo by sa o ne starať mesto,ale každý sa stará sám,niekto má vysadené pásy kvetín,iný ruže,ďalší trávu, niekto tam parkuje s autom, susedia mali vysadené 4 smreky, ktoré po čase vyrástli vyše domu a keď ich chceli vyťať, potrebovali povolenie zo živ.prostredia.pozri,ako je to u vás v okolí a podľa toho sa zariaď.
Ak je to u vás ako u nás, tak si ich tam vysaď, nepýtaj sa nikoho,alebo na OÚ,ale pokutu ti za to dať nemôžu.